Altijd online zijn. Verslaafd aan je telefoon.
Niet zonder facebook kunnen. Elk moment ‘in touch’ zijn met de virtuele wereld.
Continue prikkels.
Je ziet steeds meer kritische geluiden over deze elementen van social media en digitale mogelijkheden.e18cb8a47e86266874ea6df442dccbf5
Ja. Ik kan eigenlijk niet meer zonder mijn telefoon.
[wat dat is mijn camera, geheugensteun,
agenda en bijbel,
bankzakenregelding, muziekprovider,
contactgeval -oa whatsapp- met vrienden en klanten,
routeplanner en nog veel meer in 1 apparaat.]

Even eerlijk: ik ben ook verslaafd. Onder meer aan facebook en instagram.
En daar is genoeg negatiefs over te zeggen, de vele prikkels, het soort berichten die je leest enz.
Toch wil ik het in deze blog eens omdraaien: ik ben er ook heel blij mee!
instagram-old-new

Dankzij instagram en facebook:
– ontmoet ik leuke mensen die ik waarschijnlijk anders niet zo snel tegen was gekomen. Via via komen soms toffe contacten tot stand!
– lees ik interessante artikelen. Mijn facebooktijdlijn vind ik meestal niet saai: ik heb een heel aantal prikkelende, leuke, christelijke én andersdenkende instanties/personen geliket en geniet ik van de positieve prikkels. Bijvoorbeeld: Dit is Derks, Wouter van de Toorn, Zij lacht, CIP, Dagelijkse broodkruimels, IJM, Photographers of Africa, Inspirerend Leven, Gek op Afrika, Woordkunsten, Tasty, Dilemma op dinsdag, 365 dagen succesvol, Omdenken, Switch to Silence, Idees Tydskrif, Dwaze Zaken en nog meer 😉
– heb ik contact met klanten. Mensen die ik (nog) niet persoonlijk ken, kunnen mijn facebookpagina Jonneke.nl liken en zo op de hoogte blijven van mijn werk, inspiratie opdoen en leuke weetjes lezen. Als ik iemand life heb ontmoet en ermee gepraat heb, wil ik hem/haar als vriend toevoegen op mijn persoonlijke pagina. En ook dan maak ik wel een selectie. Niet omdat ik mensen niet aardig zou vinden, begrijp me goed.
– krijg ik leuke ideeen om maaltijden leuker en gezonder te maken (Bijv. Genietenvangezondeten)
– voel ik een stroom van elkaar inspireren, helpen, contacten. Tuurlijk, het is niet in ‘reallife’, maar doordat ik dingen weet van een ander, kan ik daar in een ‘life’ gesprek weer op terugkomen. En dat vind ik toch wel tof.
– heb ik contact en blijf ik beter contact houden met mensen in het buitenland
– en vast nog meer 😉
Flickr-social-media-people
Kortom, ik vind het gewoon ook echt leuk!
(en ik probeer mijn verslaving in toom te houden, door naar evenwicht te blijven zoeken)

Wil je mij volgen? Dat kan:
Facebook: Jonneke.nl [wetenswaardigheden over mijn bedrijf en werk]
Instagram: /jonneke [mijn leven in beeld, echt van alles en nog wat]
Linkedin: Jonneke Oskam [alleen updates van blogs, verder is t niet echt iets voor mij sorry]
Vimeo: Jonneke Oskam [af en toe filmpjes van reportages]