Gisterenavond was het weer een gezellige boel in het atelier; de tweede inspiratie-avond over 'Nee-zeggen' in het polderatelier. Op heel veel verschillende manieren hebben we nagedacht over dat hele kleine woordje 'nee'. Drie letters met een hele grote impact ;-)
Maar goed, daar gaat deze blog niet over, maar over de omakoek die deze mensen bij de koffie/thee kregen.
Ik dacht dat ik 'm op m'n huidige site had staan, maar nee. Hoogtijd om daar verandering in te brengen. Hierbij het recept van de enige echte Overheerlijke omakoek
Omdat mijn oma het maakte… en mijn moeders oma… en omdat het overheerlijk is, hierbij het recept van de enige echte omakoek!
Het lekkere is het luchtige van deze koek. En nog lekkerder zijn de knapperige kantjes. Mjammjamie. En nog een voordeel: binnen 10 minuten staat ie in de oven…
Wat heb je nodig:
200 gram zelfrijzend bakmeel 400 gram basterdsuiker (kan echt niet gewone suiker) 200 gram boter (of roomboter) 4 eieren (eventueel zakje vanillesuiker)
Meng de suiker en de boter. (niet te luchtig kloppen, anders mislukt’ie!) Daarna doe je OM en OM de eieren en de meel erbij: dus ei erbij en mixen, paar lepels zelfrijzend bakmeel en weer mixen totdat alles erdoor zit. Als laatste kun je zakje vanillesuiker erdoor doen.
45 minuten op stand 3-4 in de oven (180-200 graden, even prikken om te kijken of ie gaar is) en smullen maar!
Met het paasweekend heb ik met mijn brussen mooie herinneringen gemaakt in Portugal, Algarve. Een weekend van verbinding, genieten van de zee, mooie gesprekken,…
Altijd leuk om inspiratie te krijgen voor je eigen bruiloft! Al heel wat jaren deel ik foto's van boeketten en ringen van het afgelopen jaar. Weet je wat…