Balans in schreeuwende wereld

De wereld schreeuwt. Om aandacht. Om spullen te kopen. Om het beter te doen. Om bang te zijn. Om te rennen en te hollen. En hoe reageer jij?

Misschien herken je het wel. Die hele vele dingen die om aandacht vragen in je leven. Je wordt gevraagd om te helpen op school. In de kerk. Je kind heeft extra aandacht nodig. Je vriendin is ziek. De buurman heeft extra hulp nodig. Die veeleisende manager.

2017-08-28_0002

Hoe hou je balans? Hoe blijf je in evenwicht? Een van de belangrijkste vragen hierbij is: wat leg je in de weegschaal. Wat weeg je tegen elkaar af?

Succes. Complimenten. Gezien worden. Gezondheid. Geld verdienen. Rust. Er voor anderen zijn. Zelf-zorg. Hobby. Verplichting. Meningen. Denk eens even rustig na: wat ligt er in jouw weegschaal en hoe is de verhouding?

2017-08-28_0004 Ja, ik ben ook omgevallen, uit balans geraakt, opgebrand. Burn-out heet dat met een stoer woord. Ja, in de afgelopen jaren waren er bij mij zware opgebrande maanden. (oeps... zet ik het nu echt hier zwart op wit?) En dat was keihard. Inmiddels mag ik weer zeggen dat ik redelijk in evenwicht ben en een van de belangrijkste lessen die ik in die tijd geleerd heb is: een weegschaal die uit evenwicht is, moet je eerst helemaal leeghalen. En dan met aandacht en voorzichtig opnieuw gaan vullen. Zoeken naar evenwicht.

Dat leeghalen is eng. Want er blijft even niets over hè... alles ligt open. Alles moet je opnieuw 'oppakken', naar kijken en weer ergens op die weegschaal leggen. Zoeken naar evenwicht.

Naar evenwicht tussen jou en die ander. Tussen die schreeuwende wereld en niets moeten. Tussen geld en tijd. Tussen rust en succes. Tussen reclame en natuur. Tussen hebben en zijn.

Ik gun jou te zijn als een vogel: met twee sterke vleugels. Om te vliegen zo (ver) als je wilt. Om te zweven als het nodig is. Om in evenwicht te zijn.

2017-08-28_0001

Als dit soort dingen in je leven spelen... Als je dat evenwicht even kwijt bent, of weer opnieuw zoekend naar evenwicht... Als je vragen hebt over je leven en hoe je (weer) zin krijgt in je de toekomst... Als je het lastig vindt om keuzes te maken die hiermee te maken hebben... Als grenzen van je eigen kunnen of naar anderen niet meer zo duidelijk of zelfs lastig zijn... Als je zo graag je weer even 'vrij' wilt voelen, en vooral dat je mag zijn...

Kom dan 14 oktober naar deze bijzondere Inspiratiedag in de polder. (speciaal dit keer op zaterdag!) Hier gaan we in alle rust over veel mooie dingen nadenken. Er is vrijheid om jezelf te zijn. Je wordt verwend op een positieve manier, met onder andere heel lekker en zelfgemaakt eten en andere mooie dingen. Het is een dag waar je nog lang aan terug zult denken en wat belangrijker is: gelijk in het dagelijks leven iets mee kunt! Lees hier meer over de (ervaringen van) de Inspiratiedag.

inspiratiepolderposter 3 okt

P.S. Een mooie aanbieding in verband met het 12,5 jarig bestaan van mijn bedrijf: als je met z'n tweeen boekt, betaal je samen € 500,-! Let op: VOL = VOL!Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.