Cadeau voor pap en mam

"Onze ouders zijn binnenkort 30 jaar getrouwd en we willen hen graag een mooie grote foto geven. Die er nu hangt is echt te lang geleden. Eigenlijk vinden we het helemaal niks om op de foto te gaan, maar we gaan het nu doen! Bij jou!"

Het was heerlijk voorjaarsweer, dus geen straf om mooie beelden te maken. Speciaal voor alle nieuwe schoenen die gekocht zijn, ook een waar ze 'helemaal' op staan. ;-) (bovendien was dat ook het idee voor de vergroting: we moeten er helemaal en goed op staan én in de lens kijken) Tijdens zo'n shoot maken we echt van alles. Portretten, samen, alleen.  Ik had ze beloofd dat de keuze voor de vergroting nog moeilijk zou zijn ;-)  Steeds meer lol, steeds meer lekker laten gaan. Zelfs plat op je buik op de steiger liggen. Met nieuwe witte schoenen he? ;-) Een snelle iphone-foto voor de lijst wordt ingepakt. Dit is dé foto voor aan de muur geworden.   Omdat er echt teveel leuke en mooie foto's zijn, krijgen pap en mam ook nog een mooie box met fotoplaten... Prachtig cadeau waar ouders onwijs blij mee zijn! Een verjaardag, een huwelijksherdenking... allemaal mooie redenen om het wél te doen: weer mooie vrolijke pure karakteristieke foto's van jou/jullie.

Toch wil ik iets met je delen. Afgelopen week heb ik foto's gemaakt bij een gezin waarvan de moeder heel binnenkort een behandeling tegen kanker begint. En ja, echt heel verstandig om NU de foto's met elkaar te maken. Ik maak daar tijd voor en kan je verklappen dat de foto's heel echt, puur, liefdevol zijn geworden. Waarom wachten we alleen tot zo'n moment?

Lieve mensen, foto's zijn zilver en worden in de loop van de tijd goud waard, en misschien nog wel meer dan dat. Soms besef je dat pas bij ziekte of overlijden.

‘Het is een geluk als je weet wat liefde is. Koester het, vier het, laat het vastleggen. Omdat het vandaag kan en je niet weet hoe het morgen zal zijn!’

Mei zit helemaal vol, in juni en begin juli zijn nog een paar gaatjes. Boek een shoot - nu met actie-!Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.