Dansen met God -lef-

Beetje gekke blogtitel, of niet? Dansen met God....

"De drie-eenheid is als een 'liefdesdans' waarin Vader, Zoon en Geest volledig op elkaar gericht zijn en zich aan elkaar overgeven - ze houden intens van elkaar, genieten van elkaar en vinden hun diepste vervulling in deze dans van onuitsprekelijke liefde."

Dit beeld raakte me: want als we zeggen dat 'God liefde is', kan dat nogal statisch overkomen. Het is een soort feit wat we geleerd hebben en soms kunnen we het ervaren. Maar als de oorsprong van ons bestaan een RELATIE is, een gevende liefde, een liefdesdans... dan krijg ik een ander gevoel bij 'God is liefde'.

Dan gaat het in ons leven ten diepste om relaties, om liefde, om het vinden van die liefde, het gevonden worden door die liefde, die liefde te ademen, te genieten, te vieren! Hunker je naar die liefde? Nogal wiedes, je bent ervoor gemaakt.

   

Een beetje doormijmeren, mag wel he? Dansen. Het eerste wat door me heen schiet: 'ik kan niet dansen'. Dansen is ook iets wat in de kringen vroeger als 'fout en van de wereld' werd bestempeld. Toch wordt er regelmatig in de Bijbel gesproken over dansen van vreugde, dansen en huppelen van zielevreugde.

Dansen: wat zou ik het graag kunnen, die gracieuze bewegingen maken op de maat, volledig in elkaar opgaan en je helemaal laten vervoeren door de muziek, door liefde, door overgave. Ik bak er met m'n onritmische houterigheid niet zoveel van ... ;-)

En toch blijft dat dansen met God in mijn hoofd. Wanneer ervaar ik intense liefde voor God en ben ik -als in een dans- zo op Hem gericht?

Ik dans misschien wel niet, maar huppelen kan ik als de beste en doe ik regelmatig als ik de hond uitlaat in de polder, inderdaad om mijn blijheid te uiten. En toch dans ik. Ik dans van binnen als ik me mag verwonderen over licht en uitgebloeide bloemenpluizen [zoals onlangs op de keukenvloer] en ja, daar zie ik werkelijk God in. Ik dans als ik met mijn handen in de tuin wroet en me verwonder over elk blaadje wat ontstaat. Ik dans met mijn camera als ik liefde voel tussen mensen en ik dat op beeld mag vastleggen. Ik dans samen met mijn lief als ik verdrink in zijn lieve ogen. Ik dans heerlijk houterig in m'n eentje in mijn atelier als ik met overgave zing voor en met God. Ik dans als ik antwoorden krijg op mijn vragen, soms op de meest onverwachte momenten.

Wanneer en hoe dans jij? God doet het voor, de liefdesdans met Vader, Geest en Zoon.Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.