Die blauwe oceaan... I love it!

Soms is een 'throwback' nog zo gek niet, zeker niet als dat naar een van m'n meest favoriete plekje van de wereld is. Soms heb ik-zelf even een oppepper nodig! Verschil met nu kan bijna niet groter zijn: bijna sinds we terug zijn, kamp ik al met keel/hoofdpijn en hoesten. Afgelopen week werd het opeens een stuk slechter en zat ik tegen longontsteking aan. Dus bracht ik de afgelopen dagen koortsig door op bed en bank: te ziek om maar iets te doen. Vandaag voor het eerst weer 'op' en doe ik wat rustig computerwerk.   Nog even terug naar Zuid-Afrika; de kust daar is zo adembenemend mooi.  Zelfs van het terugkijken wordt m'n zieke hoofd al een stuk vrolijker ;-)Vis vangen. En als ze groot genoeg zijn, is er eten voor 's avonds! Ik heb niet zoveel met vissen (oke, behalve het opeten dan!), maar vermaak me prima met het kijken naar de kleine en grote, bijzondere en eenvoudige, kleurloze en kleurrijke zee-wezentjes in de poelen tussen de rotsen. En dit blijft toch wel de kers op de taart. Verschillende keren kwamen ze langs, en elke keer is dit zo bijzonder!! Dan was het rennen geblazen met m'n camera en allerzwaarste/grootste lens; om zo dichtbij mogelijk te komen ;-) We hebben zelfs een keer in de zee gezwommen (gewoon bij het strand) en een paar 'golven' verderop zwommen de dolfijnen.  Hier schijnen ze met een paar dolfijnen de 'jonge' dolfijn omhoog te gooien...   Niet makkelijk te fotograferen, maar wel een feest om naar te kijken.We hebben een dag geroeid in de rivier: geluid van de wind, de vogels en in de verte krijsende apen. En het gespetter van je peddels... En dat terwijl Sjoerd ooit in onze verkeringstijd zei (na een soort van frustratie/mislukt moment ergens in de Weerribben): een ding, ik ga nooit meer met jou samen op een kano.    Veel te snel is het tijd om het mooie plekje bij de Tsitsikamma-kust gedag te zeggen... ik zou hier zo een paar maanden kunnen zijn. Als we verder rijden, is er nog meer moois! "Ik zie mijn weg, maar weet niet waarheen die leidt.  Niet weten waarheen ik ga, inspireert me tot verder reizen." Zoals deze 'honeymoon-site' op de camping van Buffelsbaai. Wakker worden in de daktent... En vanaf hier gaan we de bergen in: binnenkort meer over meer dan 17 bergpassen in een paar dagen tijd!

Als je me op instagram volgt (@jonneke) heb je wellicht al iets van deze mooie platen voorbij zien komen. Welcome to follow me.Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.