Écht (I): zijn wie je bent

Kwetsbaarheid begint met moed. Moed om er te zijn en jezelf te laten zien.

Durf jij? Jezelf te laten zien?

[even een korte inleiding: ik heb een sterke behoefte om een korte blogserie te schrijven over het thema 'ECHT'. In wie je bent, over je werk en nog wat onderwerpen. ECHT. Weten we nog wat dat is? Deze blog is deel 1.]

Want als we eerlijk zijn is dat zo zo zoooo moeilijk. Want wie je ten diepste bent, hebben we namelijk al regelmatig weggestopt. Ons al zovaak aangepast aan onze omgeving en mensen om ons heen. Al zoveel dingen af moeten leren omdat het 'raar is, niet hoort enz.' Al zo vaak onze mooie eigenschappen voor anderen verborgen om een reden.

Er zijn 1001 boeken, tijdschriften, bijeenkomsten die gaan over 'jezelf zijn'. Blijkbaar is daar vraag naar en is het nog niet zo makkelijk om 'te zijn wie je bent'. Maar o, wat lijkt het maakbaar dat 'geluk in jezelf'. Quick fix heet dat, las ik vandaag. (klik op link) Maar zo quick fix is het niet. Om ECHT te zijn, zul je misschien best een heel aantal stappen moeten zetten!

Maskers. Je kent ze wel: die dingen die je voor je gezicht houdt, zodat anderen maar een een stukje (meestal ogen) van je zien. Maskers zijn er in alle soorten en maten. Soms hebben we een masker ons zo eigen gemaakt (ik noem even als voorbeeld 'het-zorgen-voor-masker' of het 'het-eeuwige-glimlach-masker') dat we eigenlijk niet meer weten hoe het voelt zónder dat masker! Toen ik het een poosje geleden daar met iemand over had, zei ze: 'Eén masker? Ik heb een klerenkast vól maskers! Voor elke gelegenheid een.'

Lieve mensen, weet je hoe me dit raakt? Dat zo ontzettend weinig mensen ECHT zichzelf durven/kunnen zijn?

We zijn zo mooi en uniek gemaakt, met allemaal onze eigen talenten die we hier mogen gebruiken. Met al die unieke kleuren zijn we met elkaar een prachtig palet. Met elkaar vormen we een veldbloemenweiland! De Schepper heeft in ieder van ons mooie authentieke dingen gelegd en wat doen wij ermee? We leren onszelf en onze kinderen in de buis van 'normaal' te leven. 'Doe ff normaal, dan doe je al gek genoeg'. Niet 'anders' te zijn. Niet onszelf te volle te laten leven.

Ik hou van ECHT.

Brene Brown schrijft over eigenwaarde: “Als we liefde willen ontvangen en erbij willen horen, moeten we ervan overtuigd zijn dat we het waard zijn liefde te ontvangen en erbij te horen.” Maar dat is niet altijd even simpel. Wanneer je in staat bent los te laten wat anderen ervan denken, en je verhaal onder ogen te zien zoals het is, dan geeft dat toegang tot een goed gevoel van eigenwaarde: het gevoel dat je goed genoeg bent zoals je bent en dat je het waard bent liefde te ontvangen en erbij te horen."

Lees bovenstaande zin nu nog eens met aandacht.

Wauw... pas als je echt leert los te laten wat anderen denken, jouzelf en jouw leven ons ogen zien... pas dan ga je echt leven! Wat belet jou om echt te zijn, om echt jezelf te laten zien? Mét je hangogen, kraaiepoten, gevoeligheid, tranen, flubberbuik, kwetsbaarheid, creativiteit enz.

Durf te zijn wie je bent! Dan ben je echt! Dan leef je echt.

Vind je dit interessant, dan hebben we een paar mooie opties voor je. Als eerste een mooi weekend: Hutje-op-de-hei-in-Hongarije: bijkomen, unpluggen en genieten! (klik op de link voor een korte video-impressie)

En dan gaan we in het mooiste seizoen wanneer alles groeit en bloeit een ontspannen en leerzame Inspiratiedag houden! *het geheim van zijn *jouw talenten/waarden

 


Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.