Hoe was het in t hutje in Hongarije?

En... hoe was het in het hutje in Hongarije? Een vraag die me vaak gesteld wordt. 'Het was heel, heel goed,' zeg ik dan. Dat was echt. Het ging over de échte dingen van het leven. Er was rust, er werd genoten, ontdekkingen gedaan...

Een rustig dorpje waar het tijdloos lijkt. Een fijn huis (zelfs twee huizen hadden we gehuurd, zodat bijna iedereen een eigen kamer had). Een heerlijke omgeving om te wandelen en te fietsen.De uitgebloeide paardeboem werd voor een van de gasten een prachtig symbool. Loslaten om te zaaien. Kapelmomenten: Licht. Muziek. Woord. Bezinning. Om over na te denken. Er is gewandeld, geschreven, getekend, geluisterd, gefietst, gehuild, gelezen, gehandwerkt, gegeten, gelachen... En vooral de ervaren wat stilte met je kan doen... Iedereen op z'n eigen manier, met z'n eigen worstelingen en vrede-ervaringen. We waren er in een bijzonder prachtige tijd want de bloesem was op het hoogtepunt.    Veelzeggende woorden op kleine kaartjes van de gasten zelf. De ontdekkingen die gedaan werden die het delen waard zijn. Persoonlijk was ik echt ontroerd van de ervaringen die op maandagmorgen gedeeld werden: de dag dat we naar huis gingen. Inzichten, bemoedigingen, ervaringen.

"Jullie hadden gelijk, het duurt even voor je echt stil kan worden. Maar nu ik gezien/ervaren heb wat er allemaal in die stilte te vinden is, zou ik het vast willen houden en wil nog veel en veel meer daarvan".

"Ik snap er nog geen bal van (van dingen in mijn leven) en ben misschien nog steeds wel boos ofzo, maar tegelijkertijd heb ik hier zó'n krachtige vrede ervaren, dat neem ik mee naar huis."

"Door het schrijven en tekenen heb ik mooie inzichten gekregen. 'k Zie het als een belofte die uit gaat komen, blij vooruitzicht.'

Dat is waarvoor we dit opgezet hebben... daar word ik heel stil van.Voor wie is zo'n 'Hutje op de hei in Hongarije' weekend? * Voor iedereen: man/vrouw, alleen maar ook heel geschikt voor echtparen! * Als je even echt wilt bijkomen, pauze wil nemen. * Als je het nodig hebt om even afstand te nemen van thuis/werk. * Als je voor het eerst/ of opnieuw kennis wil maken met 'de kracht van stilte'. * Als je gewoon een fijn rustig en inspirerend en verzorgd weekend wilt...De match 'Janneke en Jonneke' is ook goed bevallen, door onszelf en de gasten: "Mooi zoals jullie het allebei op je eigen manier doen, het raakte me!"Verder kunnen we je zeggen: - dat de huisjes niet echt afzien is (het is niet echt een hutje!!) - dat de reis heel goed te doen is (zelfs voor een niet-reiziger), je samen kunt reizen met andere gasten, Eindhoven is een klein vliegveld en je wordt zelfs opgehaald van luchthaven Boedapest. (we adviseren je over ticket, kosten tussen de 50 en 150,- als je op tijd boekt) - je goed verzorgd wordt qua eten/drinken - je voldoende tijd hebt om je 'eigen ding' te doen, en vrijheid hebt om dat meer te doen als je daar behoefte aan hebt. Wie zou de volgende keer (najaar) mee willen? Laat je reactie hieronder achter of stuur een mail (info@jonneke.nl) dan houden we je op de hoogte van onze plannen! (of ... wat zouden jou voorwaarden/wensen zijn om wel mee te gaan? Laat het ons weten!!)

P.S. een paar dagen na de retraite kreeg ik dit appje: "Ff in je oor fluisteren... Loop nog steeds over van die mooie dagen!"Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.