Niels en Gerdie -Bunnik-


Heel fijn is het als mensen op hun trouwdag heerlijk zichzelf blijven, lekker no-nonsense, en voornamelijk genieten van alles wat deze dag geeft zonder zich druk te maken om kleine dingen. Neem daarbij ietwat eigenzinnige details en dat de auto echt op de vierde plek stond om zich op deze dag te vervoeren: de motor, boot en benenwagen zijn veel leuker.

Gerdie en haar moeder zijn 's morgens met z'n tweetjes en dat is lekker rustig. Ze drinken eerst 'n kopje koffie en daarna gaat de jurk aan. Nog ff de paarse nagellak op de foto, voor de schoenen aangetrokken worden ;-) Want paars en blauw zal nog meer terug komen op deze dag. Wandelen, bergbeklimmmen, hardlopen, motorrijden. Genoeg sportiviteit in het leven van deze twee mensen. Een aantal dingen komen in de reportage terug, en maken het nog meer 'eigen'. En daar hou ik wel van. Lang geleden, zei Gerdie tegen zichzelf terwijl ze over deze brug fietste: ooit, als ik ga trouwen, wil ik foto's op deze brug. Nou, dat doen we dan! Vlakbij Utrecht ligt een prachtig gebied, Rhijnauwen. We maken daar ook wat foto's.   En dan stappen ze het bootje in... om een half uurtje naar de locatie de 'Landgoederij in Bunnik' te varen. Het zonnetje schijnt dan wel niet, maar hier in de prachtige natuur is 't gewoon zowieso super genieten. Wat een verrassing!! Grote uitdaging: de grooootste bellen blazen! Een heerlijke lunch staat hier klaar voor bruidspaar en hun gasten.Hieperdepiep hoera: oom Niels en tante Gerdie gaan trouwen vandaag!In de grote zaal wordt het huwelijk gesloten.Als verrassing voor het bruidspaar vertellen de móeders de levensloop van hun kinderen tijdens de ceremonie. Sjampoepel om te proosten! Cheers! Schoonzus Esther heeft veelkleurige cupcakes gemaakt. Terwijl het vuur goed wordt opgestookt om straks het vlees op te garen... ... maken wij nog wat groepsfoto's. En eh, geloof het of niet, deze gekheid maakten ze zelf. Dit is overigens de 'Noorwegen-club', daar in t hoge noorden waar de 'echte verliefdheid' echt begon zoals ze het zo mooi zeiden. (Niels en Gerdie kennen elkaar namelijk al vanaf de lagere school... en wie had toen kunnen denken dat ze na veel omwegen, toch echt met elkaar zouden trouwen)En maffioso in actie. Happy ceremoniemeesters. Hun bruiloft fotografeerde ik vorig jaar juni.   Dinnertime! (en dat is goed eten! ;-)) Heel fijn dat het nog zulk lekker weer is... Dan maken we een wandelingetje naar de Dorpskerk van Bunnik.Een prachtig oud kerkje die aan alle kanten 'verhalen ademt'. Een mooi uur bij elkaar zijn om te zingen, stil te zijn, Zijn zegen te vragen.  En dan een feestelijk lichtrijk onthaal na de dienst! En dan in optocht terug naar de locatie lopen. De sfeer, de lichtjes, samen naar het feest van het bruidspaar gaan... Het deed me denken aan de gelijkenis uit de Bijbel over de vijf wijze en vijf domme meisjes.

"Jezus zei: "Je kan het Koninkrijk van God ook vergelijken met tien bruidsmeisjes die met hun olielampen op weg gingen om de bruidegom op te wachten. Vijf meisjes waren dwaas en vijf meisjes waren verstandig.  Want de dwaze meisjes namen wel hun olielampen mee, maar geen olie. Maar de verstandige meisjes namen behalve hun olielamp ook een kruikje olie mee. Het duurde lang voordat de bruidegom kwam. Daardoor werden ze moe en ze vielen in slaap.  Maar midden in de nacht werd er geroepen: 'Kijk, daar komt de bruidegom! Kom mee, hem tegemoet!' De meisjes stonden haastig op en staken hun lampen aan.  Toen zeiden de dwaze meisjes tegen de verstandige meisjes: 'Geef ons een beetje van jullie olie, want onze lampen gaan uit.' Maar de verstandige meisjes zeiden: 'Nee, want dan hebben we geen van allen genoeg. Gaan jullie maar naar de winkel om olie te kopen.' Maar terwijl de dwaze meisjes olie gingen kopen, kwam de bruidegom. En de meisjes die klaar stonden, gingen met hem mee naar binnen, de feestzaal in. Toen ging de deur dicht. Later kwamen ook de andere meisjes en riepen: 'Heer, heer, laat ons er in!'  Maar hij antwoordde: 'Luister: ik ken jullie niet.'

Let dus goed op. Want jullie weten niet op welke dag en op welk moment de Mensenzoon komt."

Waren er niet juist voor vandaag speculaties dat de Bruidegom zou komen? Vandaag ja. De grote vraag is niet of het vandaag is, maar of jij genoeg olie in je lampje hebt voor de bruiloft van die Bruidegom Jezus ALS Hij komt! Of dat nu nog vandaag is, morgen of binnenkort. Wellicht duurt het niet meer zo lang... En olie is nog te krijgen, gratis. Zoveel je wilt. Niels en Gerdie, dankjulliewel voor jullie gekkigheid en nuchterheid. Ik heb met plezier alle mooie momenten voor jullie gefotografeerd en sluit deze blog af met twee zwartwitjes: "When you arise in the morning, think of what a precious privilege it is to BE ALIVE, to breathe, to think, to enjoy, to love."Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.