Over klauwen en pantoffels

  • 12 mei 2022 · Geen reacties · 
Over klauwen en pantoffels

De boze. De vader van de leugens. De gevallen engel. Diabolos. Lasteraar. Tegenstander. Engel van het licht. Lucifer. Hij heeft vele namen. Hij is met velen, wordt er gezegd. En dat is te merken. Op zoveel vlakken van ons leven probeert hij maar één ding: ongemerkt in ons leven infiltreren en ons van God afhouden.
Dat doet 'ie opzichtig en duidelijk, maar ook zoals er vroeger gezegd werd 'dan komt ie op pantoffels'. Dan hebben jij en ik het amper door.

Lekker begin van een blog he? Hopelijk schrikt dit je niet af om toch verder te lezen.

Over klauwen en pantoffels

* Het voedsel wat wij eten? Is het niet grotendeels gemanipuleerd, vol met bestrijdingsmiddelen en in een snelkookpan gegroeid?
* De kleding wat wij dragen? Hoe groot is de rekening écht van begin tot eind? Hoeveel mensen worden daar links en rechts niet als 'slaaf' gebruikt?
* De mobieltjes die we gebruiken? Er kleeft bloed aan de grondstoffen die daarvoor gedolven moeten worden.
* De hypermoderne electrische auto's waarvan we denken goed bezig te zijn? Veel vervuilender als men voordoet. En sterker nog: op afstand kunnen ze je auto ook uitschakelen!
* De windmolens die zo 'groen' zouden zijn? Massagraven waar honderden windmolens begraven, omdat reclycen en/of repareren te duur en te ingewikkeld is: heb je ze gezien?
* De lessen op de scholen van onze kinderen over 'gender' of 'nieuwsactualiteiten', weet jij wat ze geleerd wordt? Ben je op de hoogte? Ik denk dat menig ouder geen idee heeft, ja - ook op christelijke scholen.
* Het vermaak waar we zo snel in meegaan? Muziek, gamen, dans, sport, theater... het is doordrenkt van 'vooral niet denken aan het doel waarvoor we hier op aarde zijn.'

Daar word je best een beetje sip van he?

Als ik heel eerlijk ben, werd ik er vroeger weleens moe van als 'niets goed was'. Konden we dan niets meer doen of naar toe? Maar ik snap o.a. de dominees tegenwoordig steeds beter: werkelijk alles is doordrenkt. En de tentakels en de klauwen van de duisternis gaan diep! Dieper dan we beseffen, dan ik besef in elk geval. En elk laagje dieper dat ik graaf, snap ik de woorden van Ezechiel beter: 'graaf maar dieper mensenkind en je zult meer gruwelen vinden.'

"Geloof moet kapot.
Gemeenschap moet kapot.
Gezin moet kapot.
Gender moet kapot.
Gods idee voor ons als mens moet kapot.
Alle eeuwenoude structuren moeten kapot.
Zodat een stuurloze, gewetenloze en geloof-loze massa overblijft."

Over klauwen en pantoffels

Deze week is het Eurosongfestival. Misschien kijk je wel en vind je het prachtig.
Via @Last Call Mission las ik dit en hoewel het heftig is, deel ik het toch. Dit moeten meer mensen weten!!

'Heb jij ook wel eens een liedje in je hoofd, wat er maar niet uitgaat?

Muziek kan een heel krachtig middel zijn in onze aanbidding van God. Aan de andere kant is ook bekend dat sommige muzikanten letterlijk hun ziel aan de duivel verkocht hebben in ruil voor roem en succes. Muziek heeft invloed op ons onderbewustzijn. Jimi Hendrix heeft ooit gezegd: ‘Je hypnotiseert mensen en als je ze op hun zwakste moment hebt, kun je op hun onderbewustzijn overbrengen wat wij willen zeggen.’

Het Eurovisie Songfestival 2022 staat voor de deur. Een evenement waar ook veel gelovigen naar kijken en luisteren. Vorig jaar bracht o.a. Cyprus een lied ten gehore waarin de liefde werd verklaard aan de duivel (El diablo). Laten we eens kijken naar deelnemers van dit jaar:

Albanië - Sekret. De in het zwart geklede zangeres heeft slangenogen en vampierstanden. De bijbehorende danseressen hebben duistere tekens op hun hoofd. Het lied gaat over vreemdgaan.

San Marino - Stripper. Letterlijke tekst: "Ik lig in bed met een moordenaar, het is de duivel in een birkin(tas). En ik ga uit me zelf (uittreden uit het lichaam wordt in het satanisme gedaan). Ik draag het kortste rokje wat ik heb. Mijn stoute jongen. Hij is mijn Jezus". De zanger is in het zwart gekleed met donkere make-up en heeft een tatoeage van een draak op zijn buik.

Griekenland - Die Together. Letterlijke tekst: "Take my heart and rip it out. Bring it to the other side" Slachtoffers uit het satanisme verklaren dat satanisten dit letterlijk doen bij mensen en/of dieren. Hierdoor ervaren cultleden meer macht.

Spanje - Slomo. Nummer gericht op seks. Letterlijke tekst: "Ik maak alle papa's gek, Ik ben altijd klaar om harten te breken." In de videoclip wordt tevens het teken 666 gebruikt.

Armenië - Snap. Dit nummer gaat over een vrouw die zich zelf midden in de nacht onder hypnose wil brengen om haar problemen te vergeten. Hypnose wordt o.a in het satanisme gebruikt om slachtoffers mee te krijgen zodat cultleden (meer) controle krijgen over hun slachtoffers.

Italië - Brividi. Letterlijke tekst: "Jij die het bed bevuilt met wijn, jij die in mijn huid bijt met je adderogen".

Oostenrijk - Halo. Letterlijke tekst: "And I will bring dark to the light."

Finland - Jezebel. In de bijbel bracht Jezebel de Baäldienst naar Israël. Ze veroorzaakte afgodenverering en morele hoererij. Ze liet alle profeten van Israël doden en nam valse profeten en baälpriesters in dienst. Het betreft een boosaardige, sluwe en schaamteloze vrouw. Letterlijke tekst: "I don't know how you got in my blood (Jezebel) If you're the hunter then I'm the prey (Jezebel)."

Frankrijk - Fulenn. Letterlijke tekst: "Ik dans met de duivel, wat maakt het uit?"

De duivelse invloed in (pop)muziek is enorm. Er is een strijd gaande tussen Licht en duisternis. Een strijd om ons leven. Dat heeft Montenegro goed begrepen.

Montenegro - Breathe. "The battle for the life is bigger than you know."

Het is belangrijk om waakzaam en alert te zijn op het gebied van muziek. Wees je bewust waar jij je oren (en die van je kinderen!) voor openstelt. Onschuldig ogende deuntjes en vrolijke melodieën kunnen gepaard gaan met demonische teksten en invloeden.

Gelukkig zijn er genoeg mooie alternatieven waar je wel met een gerust hart naar kunt luisteren, check:https://open.spotify.com/playlist/25ewsDYOkkOeSB3yPRTgO2?si=FWL1i9m9R6m9tD3U8pRs7Q&utm_source=copy-link (volwassenmuziek)

https://open.spotify.com/playlist/70gzyy03lDgk2KzQYBO1KC?si=1MXdqbC5RzOjZ4WfBSHVIQ&utm_source=copy-link (kindermuziek)

Waarom ik dit deel?
Wegkijken van het kwaad is nooit Gods bedoeling.
Tegenhouden kunnen we niet. De profetien móeten zelfs gebeuren.
Wel het kwaad ontmaskeren.
Dat is overigens ook een bijbelse opdracht: "En neem niet deel aan de onvruchtbare werken van de duisternis, maar ontmasker ze veeleer." (Efeze 5:11) 

En die Leviathan: hij krijgt aan het eind der tijden nog even 'vrij spel': MAAR...
MAAR.
Met hoofdletters ja.
Hoe hij nog gaat grauwen of klauwen.
Of hij op klompen of pantoffels komt.
Hij IS al verslagen, hij gaat NOOIT het laatste woord hebben.
Wel is de tijd waarin we nu leven echt bijzonder, op meerdere vlakken.

We kunnen wakker zijn of worden.
En alert en waakzaam.
Niet bang zijn, wel voorbereid!

Het mooie is dat we NU in die kracht van die overwinning mogen gaan staan. We mogen
de goede strijd te strijden. Want jij bent gezalfd om te overwinnen en gemaakt voor overvloedig leven.
"Allen hanteren het zwaard, geoefend als ze zijn voor de strijd.
Ieder draagt zijn zwaard aan zijn heup tegen de verschrikking in de nachten." -Hooglied 3:8-
Ben jij geoefend? Besef je dat we NU al strijden? En niet pas als er oorlog uitbreek met welke grootmacht dan ook?
'Want wij hebben niet te worstelen tegen bloed en vlees, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de wereldbeheersers dezer duisternis, tegen de boze geesten in de hemelse gewesten.' Efeze 6:12-

Over klauwen en pantoffels

Hoe ik hiermee om ga?

Ik leef steeds meer 'zo eenvoudig' mogelijk en besef dat ik me niet kan onttrekken aan alles. Dat bewustzijn maakt me soms echt wel verdrietig en geeft me een machteloos gevoel.
Maar.
Mensen, dat MAAR is hier zo belangrijk. Maar, we hebben een God die leeft. Hij is MIJN God, is Hij ook de jouwe?

Daarom leef ik mijn vier pijlers, elke dag opnieuw:
1. Mijn relatie met die Eeuwige, Levende God is het waard om in te investeren.
2. Elke dag kijk ik of ik iets voor een ander kan doen: soms een simpel kaartje, een belletje of meer.
3. Ik doe mijn werk: 'want al zou morgen de wereld vergaan, dan plant ik vandaag nog een boom.'
4. Bereid me voor (zover dat kan) op wat komen gaat. (dat gaat van informatie tot me nemen, dingen kopen, skills aanleren en nog meer)

En daarnaast wil ik wel leren, ik wil weten. In juni is er een geweldig leerzame bijeenkomst en die ga ik hier met je delen:
Karen is een internationale graag geziene spreekster, omdat ze zeer belezen is en heel veel weet over de wereldgeschiedenis en de psychologie van de mensheid en hoe dat met elkaar in verbinding staat. Karen doet dat zeer overzichtelijk en weet dat te onderbouwen met feiten. Karen is zorgvuldig en nauwkeurig en onderzoekt elke bron voordat ze er iets over zegt. Ze zal ons die avond meenemen in de ontwikkeling van het industriële tijdperk naar het huidige digitale tijdperk en onze menselijke bijdrage daaraan.
Voor € 25,- kun jij er bij zijn!
Geef je snel op: https://www.dinekevankooten.nl/archief/podiumvankooten-2022-juni/

Want vol is echt vol!

Ik ga zeker ook, dus wie weet zie ik je daar!Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.