Peter en Gertrude - Woudenberg -

Als je kunt lachen en huilen, als je sjiek en back-to-basic kunt combineren, als stoer en romantiek samen gaan... dan heb je wat mij betreft al een tof-dag. Gisteren trouwden Peter en Gertrude! Kijk je mee naar dit mooie stel?

Dat verwachtingsvolle van de morgen: de voorbereidingen, het kapsel, als alles nog voor je ligt, het is zo mooi om ook daarbij te zijn. Trotse mama. Wat heerlijk om elkaar in de ogen te kijken op deze mooie dag, te kussen en te bewonderen. We drinken nog even een bak koffie en als vriendin Sietske binnenkomt, wordt er even een showtje gegeven. Zij gaat mee met foto's maken en da's best handig met paraplu's enz. Dankjewel Sietske voor het helpen! De trouwkaart zet de toon: natuurliefhebbers met een tikje lef. Zoiets. Want kijk dan even naar de schoenen! En dat mooie linnen trouwpak!De regen ja. Dat was een beetje een issue, want Peter en Gertrude zijn het allerliefste buiten. En een beetje regen kunnen we hanteren (zie ook verderop) maar als het echt even hard gaat, zoeken we nog wat droge plekjes op. Eerst bij Hoeve de Beek waar we later op de dag ook weer terug zullen komen... Met paraplu en zonder... we zijn niet van suiker.En dan vinden we vlakbij een leegstaand schuurtje en daar weet ik wel raad mee ;-) Het regent het regent en het regent. Aangekomen bij het gemeentehuis, nemen we de achterdeur...Waar er eerst de jurk van vuil en vocht ontdaan wordt. Maar dan weer met een dikke dikke smile komt het bruidspaar binnen. Alleen de ouders zijn erbij, zij zijn ook de getuigen. Bewust is deze keus zo gemaakt. Maar buiten wordt er gejoeld en gejuicht door alle daggasten! Die hebben stiekem een glimp door het raam op kunnen vangen van wat er binnen heeft plaatsgevonden... Daar komt het kersverse bruidspaar dan!  En al was het de bedoeling om met z'n allen op de fiets naar de locatie te gaan, dat plan werd omgegooid vanwege het hemelwater. Met luid gejoel wordt het dappere bruidspaar op de locatie welkom geheten.Waar een heerlijke lunch klaar staat, en er fijn bijgekletst kan worden.

Na de lunch wordt het droog en kunnen we de groepsfoto's buiten maken. Onlangs vroeg iemand me hoe dat dan gaat in deze tijd.

Ik ga je eerst iets vertellen: deze week heb ik drie berichten gehad van (bijna) overlijden. Ik heb op een familieshoot of bruiloft foto's gemaakt en je raadt het al: dat was de laatste keer dat die persoon mooi op de foto stond. Drie keer in een week tijd dat me opnieuw doet beseffen hoe belangrijk foto's zijn. Dat ze van goud naar onbetaalbaar worden. En een bruiloft is een van die momenten dat je zulke foto's kunt maken. Daarom.

Ik heb al gehoord dat het maken van groepsfoto's toegestaan is, zolang het buiten is. Het is een kort moment (vaak maar een paar minuten) bij elkaar staan. Deze oma kreeg op haar 65e verjaardag een kleindochter: Gertrude. Het is nog steeds droog, dus hup... we nemen het ervan. Dan stappen we nu toch op de fiets met het bruidspaar en een deel van de daggasten.Niet voor iedereen is het leuk ;-) Het buiten zijn, het fietsen en de spelletjes doen: dat waren voor Peter en Gertrude de dingen waar ze het meest naar uitkeken. Wat was ik blij dat het nog steeds droog was en dit onderdeel ook gewoon kon doorgaan. Heerlijk even ontspannend bezig zijn. Of fanatiek ;-) En tussendoor heb ik ook nog een bedankje gemaakt in dezelfde stijl als de trouwkaart.Mooi bruidspaar, als regen zegen geeft, ontvangen jullie een heleboel. Wees een zegen voor de mensen om je heen en geniet onwijs van de mooie bergen waar jullie nu naar toe gaan!Laten jullie nog een berichtje achter voor het bruidspaar? Ga je volgend jaar trouwen en ben je op zoek naar een fotograaf? Welkom om een keer vrijblijvend kennis te maken.Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.