Peter en Renske -Monnickendam en Leusden-

Sommigen mensen hebben te-gek-leuke ideeen en een portie lef om het ook echt te doen. En dat pakte even subliem uit...! Trouwen op twee dagen waarvan de eerste dag op de prachtige tweemaster  met de mooie naam 'de Vriendschap'.

De dag van Peter en Renske was er één waar ik echt van kan jubelen; lees en kijk je mee?    In Beekmorgen mocht ik beginnen bij Renske thuis. Tuurlijk met een gezonde portie zenuwen ('tja, 't is de eerste die hier thuis gaat trouwen') maar dat maakt het juist nog leuker.  Jurk aan, bloem in het haar... en dan is Renske klaar!Intussen denkt Peter alleen maar 'focus focus'. Hij had niet verwacht dat de hele straat uitgelopen was voor dit moment... en de truck besturen in zulke smalle opritten eist 'focus'.Tranen van geluk bij beide... (weet je dat ik dan ook altijd even moet slikken achter mijn camera?) En dan eerst beginnen met een moment stilte, samen, met God. Helemaal achter in de tuin.Doei doei, tot straks in Monnickendam! Daar had videografe Hester (www.hesfilmt) al een goede plek gespot om met de truck een paar foto's te maken.   Zien jullie ook het 'hartje' door de vorm van de bladeren?En dan een heerlijk relaxt (want voldoende tijd!) rondje lopen door het pittoreske Monnickendam. Ehm. Het wedstrijdje begonnen ze uit zichzelf ;-) (Jacob worstelde ook, zou dat het zijn?)     Schoenen en sokken zoals het bruidspaar is: lekker nuchter, vrolijk en tikje lef!   Vissen. Varen. Verliefd zijn. ;-)   Aankomst bij de daggasten en het schip 'de Vriendschap'.   Anker uit... tijd om te trouwen!   Die persoonlijke beloften... wat hou ik er van. Wat blijft het ontzettend mooi om in je eigen woorden te zeggen waarom je graag trouwt.  (Aanrader!) De ambtenaar (BABS) en bode en dronevliegers worden weer teruggebracht aan land en wij gaan verder het water op. Cheers op het kersverse bruidspaar! Tja... als je vriend geen champagne lust ;-)  En dan varen we richting het ruime water... Wat een weertje: én een lekkere temperatuur én zon én het perfectste windje... BOFKONTEN! En dan zeilen hijsen! Spierballen gebruiken. Zeilen is niet voor mietjes ;-)      Terwijl we een heerlijke koers varen, worden de groepsfoto's gemaakt. En voor deze foto.... ... zocht ik het hogerop. (ik vond het -eerlijkiseerlijk- best een beetje spannend) Maar het bruidspaar had het daar bovenin prima naar de zin... Prachtig toch? Nergens bang voor...  Fijn samengewerkt met deze topper Hester. Nog een videograaf nodig? www.hesfilmt.nl      En dan staat er lekkere sate-maaltijd klaar. Smullen (en oppassen dat je eten niet van je bord waait buiten, haha) Even een dansje op het geluk en deze mooie dag.       Einde van de tocht in zicht... weer werk aan de winkel om de zeilen netjes op te ruimen.  'Wij houden heel erg van zingen. Daarom willen we deze dag afsluiten met zingen en muziek maken'.

(ik vind dat zo fijn dat een bruidspaar doet waar ze van houden, zonder te denken 'wat hoort' of 'wat vindt men ervan'.) Dan is het tijd om van boord te gaan... Tot morgen! Want op donderdag ging het feest verder! Met eerst koffiedrinken en een kerkdienst (daar was ik niet bij) en dan fijn verder chillen en feest vieren met een bbq. Deze tweede dag was het een 'iets lagere auto' dan de dag ervoor ;-) Tijd voor felicitaties en leuke cadeaus. Tijd voor lekker eten. ... en lieve woorden en grappige familie-bijdragen in verschillende vormen. Wat doe je als je blij bent? een dansje. Met je schort nog voor. Tijd voor nog wat vriendinnen en vriendenfoto's. Na het ijsje neem ik afscheid van het bruidspaar en gezelschap.  Wat een geweldige dagen! Ik heb onwijs genoten! Dankjewel liefleuk bruidspaar dat ik erbij mocht zijn, het was een waar feest.

Ga jij nu ook trouwen met een tof idee (zoals op deze dag met zeilen, in een weiland, op een eiland, op twee dagen, blotevoeteninhetzandfeestje) mag ik dat ook jullie fotograaf zijn? Bruiloften als deze daar word ik zo zo zooo blij van!

P.S. Like Jonneke.nl op Facebook of volg me op instagram (@jonneke) en laat natuurlijk een berichtje achter voor het kersverse bruidspaar.Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.