Piep piep, daar ben ik weer!

Aan mijn blogs heeft waarschijnlijk niemand het gemerkt, maar aan de 'radio-stilte' op social media wellicht wel: wij waren even weg. Stiekem er tussen uit gepiept. We beseften dat we door een bizar heftig jaar (2016) en het keiharde werken en klussen in verband met onze verhuizing we moe waren, heel erg moe. We krijgen namelijk als gezin heel wat voor onze kiezen. En voor het drukke seizoen weer begint, haalden we energie op. In ons tweede thuisland: Zuid-Afrika. De eerste dagen waren regenachtig, ongewoon nattig zeg maar.5Na een paar dagen repareren/klussen aan onze auto en wat vriendenbezoek, gingen we op weg naar het zuiden, naar de zee. Letterlijk: de niksigheid, de zon en de zee geven ons enorm veel energie!2Onderweg kamperen we bij Gariep-Dam, een mega mega groot meer.1Naast wat vrienden bezoeken, hebben we ons dus een soort 'opgesloten'. Op dat prachtige plekje tegen de berg, bij de zee aan de Tsitsikamma-kust. Waar niks anders is dan de berg achter je en de zee voor je. Waar je de zee kan zien of horen als je eet, slaapt, doucht, loopt... 3Sjoerd heeft ook nog wat kleine klusjes gedaan voor het onderhoud van het huis (van vrienden) waar we steeds opnieuw weer mogen genieten. Er zijn geen woorden voor mij om onze dank uit te spreken voor het voorrecht dat we hier kunnen zijn. Stiekem is dit voor mij 'paradijs' en nadat ik uren op de rotsen had gezeten om naar de knallende golven te kijken, vroeg ik me hardop af: zou dit ook in de hemel zijn? Maar wat daar zal zijn dat is in geen mensenhoofd opgekomen, hebben we nog nooit gezien en gehoord: moet bijzonder geweldig zijn!

Op een gegeven moment had ik 'mijn troon' gevonden: ergens was een 'rechte zitplek' in de rotsen en ik keek uit over de zee. Daar heb ik uren en uren zitten schrijven, al mijn ideeën kregen vastere vormen en ik ben heel trots en blij dat ik kan zeggen dat de voorbereidingen voor de 'Inspiratie-dag-in-de-polder' en de 'fotografiecursus' voor een groot deel af zijn! Binnenkort meer, stay tuned en like FB/Jonneke.nl 8Onze portie groenten en vruchten aten we overdag wel, maar dit is voor ons een ultiem avondeten: 'skaaptjoppie' (lamsboutje), 'boerewors' en een 'braaibroodjie'. MMMMMMM!!! 7Enne... natuurlijk hebben we genoten van al het lekkere eten: biltong, droe wors, veel vers fruit, Hunters, chutney enz. We zeiden zo vaak tegen elkaar:

die zon... zo lekker! watermeloen... lekker! wakker worden met uitzicht op zee... lekker! even tot rust komen... lekker! het heerlijke eten en drinken... lekka! de zonsondergangen... lekka! nieuwe ideeën uitwerken... lekka! ['Lekker' wordt in afrikaans gebruikt voor lekker, fijn, leuk.] 4Afrika blijft gewoon grappig, verrassend, hilarisch en toch zo vertrouwd. (Als vakantieland is het echt heerlijk, en tegelijkertijd beseffen we dat daar wónen wel 'n ander verhaal is, gezien de politieke en financiële zaken daar)6Vooral mijn rechterarm was flink overbelast de afgelopen maanden van het vele sjouwen en heel veel schuren en verven. Het was echt noodzaak dat ik die arm even flink de tijd gaf om bij te komen. Ik heb voornamelijk foto's met m'n iPhone gemaakt, al ben ik erg nieuwsgierig naar de zee-foto's die ik met m'n 5D-vriendje maakte. Dat duurt echter nog heel even... want het atelier is nog niet helemaal klaar, maar ik hoop dat ik volgende week al mijn spullen, inclusief computer kan verhuizen en installeren. Dan vast meer foto's en verhalen! 'k Ga weer lekker aan de slag, zorgen dat zo snel mogelijk mijn atelier klaar is om te werken en klanten te kunnen ontvangen! 't wordt zooooo mooooooooi!!! ;-)Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.