Prikkelende puzzelstukjes

Al sinds de wereld bestaat is er een spel en/of gevecht gaande tussen het licht en het donker. Noem het Ying en Yang. Boven en onderwereld. God en duivel. Voor mij persoonlijk zie ik dat als: God is Licht, Liefde. We zijn gemaakt voor verbinding, liefhebben, liefde, vrijheid, hoop, expressie, sparen, leven, genade, nieuwe kansen. De duivel of boze macht wil haat, verwijdering, ruzie, macht, gebrokenheid, angst, onmacht, machts- en geldmisbruik. De puzzelstukken worden gelegd om de wereldgeschiedenis te voltooien.

Er is op dit moment veel verlies. Verlies van vrijheid, van voorspoed, van vrede, gezondheid, van leven.

Ik wil moedig en dapper zijn om niet weg te kijken van onrecht. Ik wil opstaan voor recht en liefde en verbinding. Ik wil goede keuzes maken als het gaat om de vrijheid van onze gezondheid. Ik wil niet zomaar tegen alle regels in gaan om 'alleen maar koppig te zijn', maar omdat ik ons welzijn voor ogen heb.

Deze blog is lang. Met veel links en bronvermeldingen. Lees het, of leg het naast je neer. Ik kan niet anders (echt, ik móet van iets of iemand die sterker is dan ik) dan dit schrijven en wat puzzelstukjes benoemen. Ik besef dat het mijn persoonlijke kijk op de wereld is. Ik ga geen antwoorden geven, ik wil wel vragen stellen. Je mag ze kritisch vinden, dat is prima. Maar wat ik graag zou willen, is dat je eens goed naar al die puzzelstukjes kijkt. Het is heel makkelijk om in je eigen bubbel te blijven en zeggen: wij hebben het nu goed. Het gaat over jouw en mijn gezondheid, ons welzijn, ons leven. Durf jouw wereld onder ogen te zien. Kijk niet weg.

* De eerste weken van vergaande voorzichtigheid snapt iedereen. Ik ook. Maar inmiddels zijn de ic's leger dan ooit en lijkt zelfs de piek na het drukke hemelvaarts-en pinksterweekend uit te blijven. De drang naar meerdere kanten van een verhaal willen weten is geen complot, maar compleet-denken. Zeker de laatste paar weken staan al meer en meer rechters, artsen, deskundigen, virologen, wetenschappers, wiskundigen, advocaten en mensen die in elk geval nadenken op:  is het tijd om evalueren of we op de goede weg zitten? En als dat niet het geval blijkt te zijn, kunnen we misschien links of rechts-af slaan?

* Hoeveel mensen zijn er overleden aan de gevolgen vanwege de MAATREGELEN van het coronabeleid? Dus niet aan corona/covid19 zelf, maar aan de maatregelen? Honger? Psychologische problemen? Hart/kanker-uitgestelde behandelden en nog veel meer? (link echt een kijktip!)

* Waarom wordt van iedereen de mond gesnoerd, berichten van social media verwijderd van iedereen die een andere blik/inzicht/visie/mening heeft dan wat de RIVM/regering ons voorschotelt? * Sterker nog: waarom wordt je op social media geblockt en weer terug mag tenzij je een aantal organisaties/personen unliked? Dit is geen grapje, maar mijn eigen ondervinding! Waar is onze vrijheid van meningsuiting gebleven?

* In de eerste instantie werd ons verteld dat de lockdown nodig was om de kwetsbaren, en ouderen te beschermen. Dat deze groepen links of rechtsom tot op de dag van vandaag het meeste lijden, mag inmiddels wel duidelijk zijn. In verpleeghuizen het meeste sterfgevallen (menselijkerwijs gesproken heel logisch, toch?) maar ook veel verdriet en rauwe eenzaamheid.  Chronisch zieken lijden inmens. Niet te beschrijven leed bij gehandicapten. * De drie weken quarantaine voor de ouderen is inmiddels opgelopen tot onhoudbare proporties: ze sterven niet meer aan c-virus, griep of iets anders, maar aan eenzaamheid en erger. De wanhoop van familieleden die hiermee samengaat, is niet te beschrijven. Waarom mag ik mijn oma met 3-4 meter afstand niet meer buiten in de tuin zien, maar moeten we verplicht in een container met glas zitten? Of dit verhaal: gewaarschuwd en opgepakt omdat het raam verder opengedaan werd dan wat 'mocht'? Vanuit de regering hoor en zie ik zeer weinig hierover, en dat maakt me op zo'n minst alert: wat is hier aan de hand?

De spaanse schilder Jerez de la Grens maakte dit schilderij ter ere van alle overleden grootouders van Covid19 die geen afscheid konden nemen van hun kleinkinderen. Aangrijpend ... en hartverscheurend.

* Wie kan mij vertellen hoe we een virus doden met  anti-BACTERIELE zeep? Weet je dat bacterien op je handen thuis horen voor een gezond evenwicht?

* zijn wij bereid om onze kinderen affectie, veiligheid, liefde, geborgenheid te onthouden en daarvoor in de plaats kapot gewassen handjes, angst voor alles en iedereen en een wereld van afstand te geven? *Als het onze leiders echt om onze gezondheid te doen zou zijn, waarom krijgen we geen advies om ons immuunsysteem te versterken door middel van goede voeding, extra vitamines, buiten te zijn en zonlicht, natuur op te zoeken, goed te slapen en nog veel meer? Vitamine C, vitamine D en Zink dat werkt, dat is imperisch vastgesteld. Het is gewoon goed voor je immuunsysteem. Zink stopt de reproductie van het virus. Door Zink kan het RNA van Corona gestopt worden. En vitamine C zorgt ervoor dat Zink de cel binnen kan. Waarom horen we geen enkel advies in deze richting?

* Als er veel andere inzichten zijn dat de 1,5 m schijnveiligheid geeft, waarom moeten we ons angstvallig aan deze regel houden? De woorden van de koning zijn me bijgebleven: laten we niet normaal maken wat abnormaal is. 1,5 m is niet normaal. Het schept kilte, afstand, verwijdering, ontreddering en depressie zelfs. Of vind jij het prima dat bij elke samenkomst, kraamweek, verjaardag, bij a l l e s die 1,5 m gehandhaafd gaat worden, zelfs tot in je eigen huis toe met boetes van paar duizend euro of paar maanden gevangenis straf? Dit is geen grap, het wetsvoorstel ligt klaar en is gewoon te vinden. Zie je dat niet zitten, laat dan nu echt je stem horen. Misschien twijfel je of je als christen wel moet opstaan tegen de overheid. Lees en kijk deze dan maar.

* Voor grote en kleine bedrijven vallen harde klappen. Hoe zou het kunnen dat juist de grote bedrijven mega-bedragen vrij komen, terwijl in andere beroepsgroepen de een na de ander omvalt? Grote zakken geld worden her en der vandaan getoverd, als uitdeelsnoep. Miljoenen zo niet meer aan WHO kan zomaar. Waarom is er dan altijd zo bezuinigd op onze zorg en onderwijs?

* De ongelijkheid en tegenstrijdigheid van de regels per beroepsgroep... het IS niet uit te leggen. Claudia wil in dit kader wel een vliegtuig zijn.

* Wie snapt de reden dat mondkapjes (in het ov) ons niet beschermen, maar wel verplicht zijn? 'Overigens is er slechts beperkt wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit van deze kapjes.' (RIVM site).  Het is en blijft een opmerkelijk fenomeen dat we dingen doen waarvan we het nut niet snappen of zelfs betwijfelen. En we doen het...bijna allemaal.

* Hebben we een keuze? Ik illustreer dit met een voorbeeld: we gaan naar ons dorp om wat kleren voor Sjoerd te kopen. In de eerste winkel geen linten, geen desinfectie, maar worden we netjes, vriendelijk geholpen. We lopen een andere kledingzaak binnen, en wordt gesommeerd (echt op die manier) om rechtsaf te gaan, onze handen te desinfecteren en beiden een kledinghanger in onze hand te nemen. Voor ik van verbazing nog wachtte op het antwoord waarom dat was, stond mijn tweede helft al buiten. Willen we het braafste jongetje van de klas zijn die alles zo netjes doet en nog meer regels erbij maakt? Welke keuze maak jij, prive, als ondernemer, werkgever? Willen we dom zijn of gebruiken we ons gezonde verstand?

* Langdurig lockdownen gaat niemand helpen: ons niet, de economie niet, ouderen niet, gezondheidszorg niet. Want wat gaan we doen als variant 2 de wereld inkomt?

* Onbekendheid van het virus gaf en geeft veel angst. Als we nog zo weinig weten over het virus, waarom zou de enige oplossing een vaccin zijn? Als we allemaal maar wanhopig genoeg zijn omdat we niets meer mogen, staan we straks in de rij? Zou controle, macht en geld niet HET antwoord hierop kunnen zijn?

* Ben je ervan op de hoogte dat Corona net als ebola, Hiv en Sars Rna-virussen zijn en daar tot op heden GEEN vaccin voor mogelijk was -alleen voor dna-virussen-? Stel jezelf de vraag waarom het nu op kortere termijn bij dit virus wel mogelijk gaat zijn?

* Nog een vraag over dat vaccin: is niet op z'n minst opmerkelijk dat we eerst het vaccin gaan gebruik en dan onderzoeken of het veilig is? Sterker nog: dat bij voorbaat alle nadelige gevolgen ingedekt worden door de makers van het vaccin? Heel heel even stilstaan bij dit feit... niemand wil verantwoordelijk zijn voor de gevolgen van dit vaccin... (bij de mexicaanse griep vaccin hebben ze nog miljarden vooraf apart gezet voor schadeclaims omdat ze wisten dat die zouden komen)

* Waarom moet er op stel en sprong een wet gewijzigd worden zodat jij en ik geen keuze meer hebben in welke arts ons behandelt als we ziek zijn? * Waarom moet de 1,5 meter wet opeens voor de zomervakantie officieel zijn, terwijl het nut nog steeds discutabel is? * Als zelfs advocaten vraagtekens zetten over de beperkingen in onze democratie, wordt het tijd om noodverordeningen snel om te zetten in wetgeving. Toch, of mag ik dit heel eng vinden?

* Mag ik het recht hebben om sterk te vermoeden dat die 1,5 meter niets meer met corona te maken heeft maar met controle? Want contact-tracing werkt het beste bij 1,5 meter afstand. Aha!

* Wat is het nut van al je gegevens moeten invullen bij reservering van restaurants? Ik kan me een verplichte quarantaine niet veroorloven na als blijkt dat in datzelfde restaurant een besmet persoon zou zijn geweest. Dat kan ik niet maken naar mijn bruidsparen en klanten toe. Dus helaas...

* Jouw paspoort wordt een gezondheids/vaccin-paspoort. Er wordt al langer aan gewerkt en zonder covi-pas heb je geen toegang meer tot werk, openbaar vervoer en publieke gebouwen. Die pas krijg je overigens pas nadat je getest bent, je vingerafdruk of gezichtsscan hebt gegeven en (vanaf volgend jaar) mogelijk ook als je het corona-vaccin hebt gehaald. Enig idee wat de gevolgen zijn? Waarom weigeren de meeste mensen nog altijd om te zien wat er gaande is en onherroepelijk gaat komen? Zo weinig weerstand biedt genoeg redenen om dit er zo snel mogelijk door te drukken. En deze informatie is gewoon te lezen, ik heb geen geheime agent ingeschakeld om dit uit te vinden.

* Is het antwoord op veel van deze vragen niet: controle, macht en rijkdom? Macht en rijkdom van topbeleidsmakers bestaan immers nergens anders uit dan uit de onvrijheid en armoede van de rest. En zo gemakkelijk kunnen ze hun slag slaan. Zo gemakkelijk zijn de meeste mensen bang te maken. En bange mensen zullen letterlijk alles inleveren in ruil voor ‘bescherming’. De truc is al zo oud als de weg naar Rome, maar blijft effectief zolang mensen erin trappen. Maar op deze schaal is het een primeur.

De puzzelstukjes van onze huidige wereld. Bekijk ze... ze gaan in elkaar passen.

*****

Dankjewel dat je tot hier gelezen hebt. Genoeg vragen. Nou nee, misschien niet. Want er zijn nog meer vragen, met een ander karakter.

* Zullen we op zoek gaan naar een nieuwe balans? Naar eentje van wij & de natuur. Naar een gezonde liefdevolle balans tussen jij & de ander? Naar een balans wat voor iedereen goed is? Een balans waarin het Licht meer ruimte krijgt dan het Kwaad? Genoegen nemen met minder, anders - maar wel respectvol en zonder dwang?

* Durven jij en ik op te staan tegen onrecht? In jouw eigen wereld, in het klein maar misschien ook groter? * Zijn wij bereid risico's te nemen omwille van liefde, vertrouwen, bescherming? Of beademen we iemand maar niet meer 'om corona'?

* Zullen we kiezen voor leven, voor liefde, voor verbinding? * Heb jij een houvast in deze gekke onzekere tijden waar je op terug kunt vallen? Voor mij is dat ankerpunt God: Hij is werkelijk de ENIGE BRON van RUST en VREDE. Elke dag, genoeg verkrijgbaar. Ik moet zeggen dat ik meer van God leer dan ooit. Leer luisteren ook naar wat Hij doet en zegt en dat verwondert me elke dag! Mooiste ontmoetingen, gesprekken, zegeningen, m'n gewrichtspijn wat bijna over is... Hij zegt niet dat we het makkelijk zullen hebben hier op aarde, maar beloofd ons wel Zijn bescherming, zijn Geest en een bijzondere toekomst!

* Deel je uit? Zullen we licht, positiviteit en mooie dingen blijven uitdelen? Jij in jou klein hoekje en ik in 't mijn? Ik kan me bij tijd en wijlen echt vleugellam geslagen voelen: dat wat mijn kernwaarden zijn in het leven, kan ik niet ten volle uitleven. Dat wat ik het liefste doe, op z'n minst een hele vracht aan beperkingen opgelegd is. En dat voelt naar en verdrietig; ik kan me er bij tijd en wijlen erg eenzaam en somber door voelen. Toch komen aan de andere kant de zegeningen uit de hemel gestroomd en heb ik genoeg werk en kan ik met een geknakte vleugel nog heel veel moois doen en uitdelen!

* Laten we liefde, genade, nabijheid, hoop, vrede uitdelen. Laten we opstaan van de bank, gaan uit onze huizen, omzien naar de ander en vertellen van de hoop die in ons is! Dat het kwaad sterk is, veel zal verwoesten, maar nooit zal winnen. Zing alleen, zing (desnoods buiten?) met elkaar, zing! Als de duivel ergens een hekel aan heeft, is dat het wel. Zing!

* Ken je het gevoel dat het verlangen naar de eeuwigheid met de dag groter wordt? Dat je uitkijkt naar het overwinningsfeest van onze Koning? Dat Hij de laatste zet van het spel zet en de tegenstander schaakmat verklaart? Eeuwig vrij zijn? Voor altijd gezond? Altijd vrede? Elke dag groeit dit verlangen in mijn hart... ik kan niet wachten!

* * *

Je mag reageren. Respectvol graag. Je mag deze post delen. Geen probleem. Maar de reden waarom ik dit vragenbombardement gepost heb, is dat jij nadenkt dat wat er nu gebeurt niet 'zomaar of toeval’ is. Je hoeft mij niet te geloven, daarom de bronvermeldingen. Het ga je goed, in welke situatie je ook bent!


Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.