Scherven en genadegoud - boek is uit!

  • 17 maart 2022 · Geen reacties · 
Scherven en genadegoud - boek is uit!

Jippie, daar is 'ie dan! Mijn boek! De optelsom van het papiersoort, de omslag, de foto's en de tekst is een prachtig boekwerk geworden: 'Scherven en genadegoud'.
Waarom die titel? En wat staat er dan in je boek? Waarom zou ik 'm kopen? Daar vertel ik graag meer over. Want heel eerlijk? Ik ben steeds stil van de reacties van de kopers.

Scherven en genadegoud - boek is uit!

Op de achterkant van het boek staat:
'Scherven en genadegoud is een veelkleurige bloemlezing van levens-verhalen, quotes, foto’s, recepten en interviews.
Je kunt dit prachtige exemplaar zien als een document, een soort erfenis van een veelzijdige, sterke en kwetsbare vrouw.
Haar leven bestaat uit scherven van onder andere ziekte, pijn, scheiding en dood.
Deze scherven hebben echter een gouden glans gekregen door een overvloed aan genade.
Gouden genade van Gods liefde, genezing, vrede en groei. Beide kanten worden krachtig en kwetsbaar beschreven.
Dit boek is een bijzonder en uniek document, waar je regelmatig een verhaal uit zult lezen, dat je laat genieten van de prachtige beelden en waardoor je keer op keer bemoedigd zult worden.
Jonneke schrijft zoals ze is: open, eerlijk, persoonlijk en verrassend.
Dat ze in Zuid-Afrika geboren is, zie je duidelijk terug in quotes en gedichten en door haar persoonlijke verhalen heen, wat het geheel een bijzondere sfeer geeft.'

Scherven en genadegoud - boek is uit!

Het is dus een bloemlezing. Met persoonlijke verhalen. Prachtige foto's met mooie quotes. Levenslessen. Het is een boek wat op tafel legt (en ja, zo mooi is 'ie!) zodat je telkens het boek weer even openslaat om er een verhaal uit te lezen.
Een greep uit de hoofdstuktitels: Zicht op diamant. Zeven rondjes om de Landrover. Zeilen als metafoor. Kinderen. Aanmaakhoutjes. De mier en de graankorrel. Focus poepel, focus. Lessen van de olifant. One life, live it. Ode aan Afrika. Doe-maar-waar-je-zelf-zin-hebt. Het boek is A4 formaat, 232 pagina's dik en 2,6 cm dik en past helaas niet door de brievenbus ;-)

Ik heb er een filmpje over gemaakt: over hoe de boeken met shovel hier het atelier ingereden werden, het glimmen van het goud op de voor-, zij-, en achterkant, en ik blader voor jou door het boek. Je kunt hier het filmpje vinden.

www.schervenengenadegoud.nl is de site die speciaal voor dit boek is gemaakt door Depositado. Het is een prachtige site geworden, met reviews, inkijkje, en natuurlijk de mogelijkheid tot bestellen.

Scherven en genadegoud - boek is uit!

Ds. Paul Visser schreef over het boek: 'Het is Jonneke gelukt om de mooie en moeilijke momenten van het leven samen te voegen tot een kleurrijk mozaïek. Levensechte verhalen en verrassende beelden wisselen elkaar af en vullen elkaar aan. Licht en liefde van de hemel geven aan alledaagse en ongedachte ervaringen steeds een eigen sprankelende glans: genade die vrolijkt!

'

En Mirjam van der Vegt: 'Jonneke is een moeder van verbeelding. 
Met al haar kleine verhalen vertelt zij van een groot verhaal van liefde. In dit boek wil ze haar leven met je delen. Van dauwdruppels tot olifantspoten… ze neemt je mee richting het leven. Betrokken en warm.
'

Andere lezers lieten me weten:
* 'Wat mooi, wat mooi! Zo persoonlijk. Zo kwetsbaar. Zo krachtig ook!'

* 'Wat een geschenk is dit boek: boordevol inspiratie en prachtige verhalen. Het is echt een boek wat ik iedereen om mij heen gun.'

* 'Wat een prachtig boek Jonneke. Al zo mooi ingepakt. Ik heb er even doorheen gebladerd en wat een mooie foto's en verhalen. De rest van de avond was ik het boek kwijt aan mijn man. Hij werd er helemaal blij van!'

De eerste 200 bestellers krijgen een 9-delig kaartenset cadeau. We zitten bijna op de helft! Dus wil je op tijd je moederdagcadeau in huis, gun je jezelf bemoedigende verhalen onder je kopje koffie: bestel het boek via www.schervenengenadegoud.nl

Scherven en genadegoud - boek is uit!


Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.