Terugblik Inspiratieweekend

Een mooi 'feest' was het in de polder een paar weken geleden. Acht mooie mensen namen de tijd voor 'bezinning en ontspanning'. Het thema van dit weekend was: 'Doe de dingen waar je hart van gaat zingen'. Een prachtig thema om de diepte in te gaan, om op zoek te gaan naar antwoorden, kwetsbaar kunnen en durven zijn in ontdekken, spelen en fijne dingen doen.

Bezinnen. Bijkomen. Afwisseling. Verwend worden. Leerzaam. Stilstaan. Ontspannen. Gezelligheid. Goed eten. Vuur. Gastvrijheid. De diepte in. Luisteren. Vrije tijd. Bijzonder. Natuur. Tijd en ruimte. Dit waren de woorden die terugkwamen bij de evaluaties. Zegt wat mij betreft genoeg.

"Iedereen wil een diamant zijn, maar slechts weinig mensen durven zichzelf te slijpen."Voor eigenlijk iedereen is het een soort 'spannend' om naar zo'n weekend te komen: voor de een omdat hij/zij alleen is, voor de ander omdat men met 'een zware levensrugzak' komt, voor de volgende omdat ze zoiets nog nooit gedaan heeft. Hoe mooi is het om te zien dat al deze spanning eigenlijk op de eerste avond verdwenen is en er bij het vuur mooie gesprekken gevoerd worden. Dat mensen zo vroeg op zijn gestaan om de zon op te zien komen, is toch gaaf? Daarna nog even terug in bed kruipen, maar gewoon al zo'n mooi moment van de dag kunnen genieten. Sommigen sliepen in een tent, anderen op binnen op een 'kampeerzolder' en weer anderen in een nabijgelegen B&B. Het leven kan namelijk zo vol zijn met van alles en nog wat dat we ons 'hart' vergeten zijn. Aandacht voor jou, wie je bent, wat je kunt en wilt zijn essentieel om het leven in al z'n volheid te leven.Op zondag hebben we een deel van de ochtend op een afwisselende manier alleen doorgebracht: luisterend, kijkend, biddend. Voor velen een gezegende tijd. Vanessa en ik doen sommige dingen ook echt in vertrouwen: posters, kaarten geven we 'random' aan de deelnemers en dan blijkt het 'de spijker op z'n kop' te zijn voor die persoon. Dit soort dingen maken klein, blij en verwonderd.Omdat we in het voorjaar graag weer dit weekend willen geven, kunnen we niet teveel verklappen. Maar we merken dat de combinatie van 'er echt even een paar dagen tussen uit - verdieping & tijd om aan je eigen dingen te werken - ontspanning - goed eten en verwend worden én de kleinschaligheid van maximaal acht deelnemers' echt goud is. Een van de deelnemers maakte deze poster en wat ons betreft is dit echt een perfecte weergave van het weekend. "We zijn nog steeds aan het nagenieten/ denken/ parten. Heb deze week al 6x iets doorgegeven wat ik tijdens het weekend geleerd heb: sinaasappels, kwetsbaarheid. Sommigen zeiden tegen mij: 'wat zie je er goed uit, je straalt'. Er is iets gebeurd ja: ik voel me lichter, niet meer dat zware van altijd maar 'moeten', ik heb keuzes gemaakt en de gesprekken waren helend."Zou je er de volgende keer ook graag bij willen zijn? Je mag een mail sturen, dan zetten we je op een lijstje van de mensen die het als eerste horen als we weer concrete plannen en data hebben. Wordt waarschijnlijk april of mei!

 


Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.