Tips voor bruiloften in coronatijd

Tips voor bruiloften in coronatijd

De liefde gaat door, dat houdt niemand tegen. Ook corona-tijd niet. Gelukkig maar. En als die trouwdag dan in zicht komt, wat dan? 'Zoals het vroeger ging of we gewend waren' dat kan waarschijnlijk de komende tijd (nog) niet (meer). Daarom schrijf ik met alle plezier een blog om aanstaande bruidsparen te helpen aan leuke ideeen voor hun bruiloft. 

Vorig jaar heb ik al een blog geschreven met tips en ideeen, en graag doe ik nog een poging! Afgelopen jaar heb ik namelijk veel leuke ideeen gezien en gehoord. Omdenken is en blijft het sleutelwoord: niet alleen maar staren op wat niet kan, maar kijken naar wel wel kan!

 

Wacht niet om te vieren
Wacht niet om te vechten voor alles wat je waard is voor je 't weet is het voorbij
Wacht niet om te lachen
Wacht niet om te zeggen aan diegenen die je lief zijn : blijf jij hier bij mij

Wacht niet om te dansen
Wacht niet om te vallen
Wacht niet tot secondes overgaan in een minuut want alles
Ja, alles Is nu

Diggy Dex

Tips voor bruiloften in coronatijd

Je trouwkaart

Met veel zorg maak je jullie trouwkaart, alle gegevens staan erop en deze kaart vertelt iets over jullie, de dag en de invulling ervan. Belangrijk is dat je een deel van de toon zet dmv je trouwkaart. 
Maar wat nu als je euro's per kaart hebt uitgegeven en de trouwdag wordt verschoven? Nieuw kaartje? Whatsappje met de wijzigingen?
Een leuke oplossing is een hele simpele website met daarop alle informatie: tijden, links naar livestreams, google-maps links naar de locaties, er is ontzettend veel mogelijk. 
En natuurlijk kun je dan nog een leuk kaartje sturen met daarop de site! Ik heb genoeg mogelijkheden om je daarbij te helpen. 

 

Tips voor bruiloften in coronatijd

Livestream

Het is het afgelopen jaar gebleken dat livestream steeds belangrijker is en wordt: juist omdat niet iedereen in hetzelfde gebouw erbij kan zijn, maar je hen wel deelgenoot wil maken van jullie geluk en dag. Een paar tips
* er niet live bij kunnen zijn, maar wel meebeleven en geluk delen met meer mensen. Investeer daar echt in.
* zorg dat alles gelijk goed opgenomen wordt 
* goede livestream streamt vanaf een aantal plekken: een camera op het bruidspaar, op de spreker, op de gasten.

 

Tips voor bruiloften in coronatijd

Blokjesbruiloft

Deel je bruiloft op in blokken - tijdsblokken en breng elk 'blok' met een deel van de gasten door. Je gaat dus voor kwaliteit in de interactie met de gasten. 

Een voorbeeld: je kunt je dag opdelen in de volgende 'blokjes'. Brunch, gemeentehuis, taart&toast-moment, kerk, borrelen, diner, avond die ingevuld wordt met spel ipv dans. Bij elk onderdeel heb je een deel van de gasten.
Nadeel: iedereen maakt maar een stukje van je dag mee.
Voordeel: de tijd díe je met je gasten hebt, wordt optimaal benut. Met 15 mensen brunchen betekent dat je iedereen echt spreekt, en volle aandacht voor elkaar. 

P.S. Ik heb ook al gehoord van een bruidspaar die hun gasten op 4 verschillende plekken in groepen had verdeeld; en zij als bruidspaar verplaatsten zich van locatie naar locatie (van picknick op de hei naar bbq bij de rivier). Naar wat ik begrepen heb, was het een ontzettend leuke dag. 

Tips voor bruiloften in coronatijd

Op locatie trouwen

Veel locaties hebben het afgelopen jaar veel geleerd: wat kan, wat werkt goed. Vraag er uitgebreid naar als je om tafel gaat met de locatie waar je graag wil trouwen.
In het 2020 heb ik gezien dat op een 'thuislocatie' er vaak net iets meer mogelijk is dan in een gemeentehuis. Zeker het buiten trouwen biedt meer/veel perspectief. 

* ga uit van het minste aantal daggasten wat mag (30 is dat momenteel)- beter later opschalen en meer mensen uitnodigen, dan mensen teleur moeten stellen.
* er kan meer dan in eerste instantie lijkt: ga in gesprek. (ook over het dragen van mondkapjes bij het naar binnenlopen als bruidspaar bijvoorbeeld) En als er (te) weinig wordt meegedacht, wijk uit naar een andere trouwlocatie.
* een toffe babs kan op zo'n dag toch echt een extraatje geven, bijvoorbeeld Met heel je hart. 
* Het is veel werk, maar vraag je vrienden om te helpen: zo deel je met elkaar de voorpret!

Tips voor bruiloften in coronatijd

Fotoshoot

* Tijdens de fotoshoot van jullie samen kan er heel veel: zoek jouw favoriete plekjes op, vermijd hele drukke plekken (al vraag ik me af of die er uberhaupt nog zijn)
* Op sommige plekken zoals een landgoed moet je vaak even toestemming hebben van de eigenaar/beheerder, regel dat netjes om gedoe te voorkomen.
* Maak gebruik van een coffee-to-go, of bestel ergens een picknickmand, koop een ijsje als het lekker warm is. Én lekker, én leuk voor de foto's!
* Mijn bruidsparen adviseer ik altijd om 1,5 uur in te plannen zodat we op een relaxte en creatieve manier de foto's kunnen maken.

 

Tips voor bruiloften in coronatijd

Kerk

De kerkdienst is voor veel mensen een belangrijk onderdeel van hun dag. De zegen van God onmisbaar, zingen, bidden, stil worden voor God. Door de maatregelen kan het niet altijd zoals we graag zouden willen. 

* als eerste: in alle kerken waar ik geweest ben met bruiloften, wordt heel netjes met ruimte en regels omgegaan. Petje af. 
* wat me wel opviel: in de kerk hangen gele linten, rode verbodsborden, lelijke stickers op de grond enz., maar waarom zou dat niet op een vriendelijke manier kunnen? Mooi lint en bloemen kunnen ook veel zeggen over wat wel en niet staan en gaan ;-) Overleg dit vooraf met de koster van de kerk om verrassingen te voorkomen!
* zingen blijft een 'dingetje' in deze tijd: mooie optie vond ik een vierstemmig koortje voor in de kerk. De stemmen vulden de hele kerk en ik kreeg bijna het gevoel op een 'religieus concert' getrakteerd te worden. Ik heb ook al vernomen dat het bruidspaar zélf zingt en/of speelt in de dienst. Prachtig! Dat gaat niemand vergeten. 
* zorg voor goede livestream (vanuit verschillende hoeken) zodat mensen toch deel zijn van jullie moment als ze er niet bij kunnen zijn.
* ik heb ook al gehoord van een drive-in-kerkdienst: alle vrienden stonden in hun auto buiten op het kerkplein en keken mee met de dienst. Onder de dienst werden ze voorzien van een gebakje met koffie/thee.


Tips voor bruiloften in coronatijd

Doe-dingen met je daggasten

Doe iets leuks met of geef iets leuks aan je daggasten! Hier komt een heel rijtje met tips:

* Een quiz kan ook online (denk aan Kahoot of Socratife ); en kan dus met de mensen die op dat moment bij jullie zijn, én met de mensen die thuis zijn. (en daar heb ik echt enthousiaste verhalen van bruidsparen over gehoord!) 
* Je kunt de quiz laten maken door de ceremoniemeesters, maar je kunt het natuurlijk ook zélf - als bruidspaar- doen! Leuke vragen en weetjes over je gasten. Maak er iets van dat jullie lekker lachen.
* Een 'running diner': als bruidspaar verplaats je je tijdens het diner naar verschillende locaties: per gang op een locatie met een x-aantal mensen. 
* Laat voor jou en de gasten op locatie koken!
* Kun je niet met al je daggasten dineren? Geef een 'doe-het-zelf-diner' mee naar huis, zet desnoods zoom aan en geniet van en met elkaar. 
* Huur een sneltekenaar/karikaturist in: zo krijgt iedereen iets unieks mee naar huis als aandenken aan jullie dag.
* Photobooth inhuren: leuke preps en props staan garant voor veel lol en zo heb je toch van alle gasten leuke foto's voor in een album!
* Een close-up magician, ik heb het wel eens op een zakelijk event, maar nog niet op een bruiloft meegemaakt. Is wel erg tof!  "Kun je wel vertrouwen op je eigen zintuigen? Zijn de keuzes die je maakt wel je eigen keuzes? En is de werkelijkheid wel de echte werkelijkheid of slechts een illusie door jezelf gecreëerd?" Kijk snel op hun website. 
* Oud-hollandse spelletjes (en ja, er zijn er ook bij die je gewoon op 1,5 m kunt spelen met een beetje organisatie) Mijn bedoeling is om in de komende tijd ook nog een keer een blog te schrijven met allerlei bruiloftsspellen. Als je nog leuke tips hebt, hoor ik die graag.
* wijn- of whiskey-proeverij: zeker als je met kleinere groepen werkt in bijv. een blok-bruiloft kan dat heel goed ook met de onderlinge afstand. 
* gedichtenhuisje: laat voor je gasten een leuk gedichtje (ter plekke) maken als toffe herinnering aan jullie dag. 
* En ook dit kan met enig omdenken: cocktail-feestje met Barblog.nl


Tips voor bruiloften in coronatijd
Tips voor bruiloften in coronatijd

Heb lief. Geef elkaar je ja-woord.
Gezien de ontwikkelingen van vorig jaar, zou ik zeggen: trouw tussen half juni en half september ;-) dan is de kans het grootst dat er iets meer ruimte is.

En mag ik erbij zijn om al jullie mooie momenten vast te leggen?
Dat doe ik met veel passie, met oog voor emotie en detail.

Neem een kijkje en geniet van deze slideshow van de bruidsreportages van 2020.

Interesse? Vraag naar de mogelijkheden of kom vrijblijvend een keer langs zodat we elkaar kunnen ontmoeten, en de mogelijkheden kunnen bespreken.

 

Tips voor bruiloften in coronatijd

Heb je aanvullende tips voor bruidsparen? Wil je ze dan in een reactie achterlaten? Zo helpen we elkaar - dankjewel alvast.Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.