Trouw aan mezelf -persoonlijk verhaal-

Waar woon je? Ben je getrouwd, heb je kinderen? Wat voor werk doe je? Je kent die vragen wel die gesteld worden als je een soort kennismakingsgesprekje met iemand hebt.

Welke antwoorden geef je en met welke antwoorden blijf je 'trouw aan jezelf'? Met deze blog vertel ik - in het kader van 'lef' - een eerlijk verhaal over mijzelf en mijn passies en mijn struikelblokken.

Oke  hier komt ie dan:

Als klein meisje wilde ik 'juf worden bij de zwarte kindertjes'. Na mijn scriptie op de Havo (over taalproblemen bij kinderen) overwoog ik serieus logopedie maar omdat de meeste van mijn vriendinnen naar de Pabo gingen, ging ik ook. En deed daarmee niets met mijn hoge score aan 'handelsgeest en ondernemen' tijdens de testen. Na een jaar haakte ik af, dit was het echt niet. Ik neigde veel meer naar het bedrijf van mijn vader overnemen (Reform&Kruiden) want gezondheid en economie vond ik ook mooie onderwerpen. Twee dagen in de week volgde ik de Drogisterij-opleiding en deeltijd ging ik 'Gezondheid en Verzorging' studeren. Pittige tijd, maar zo hield ik me voor: dan kan ik nog alle kanten op met wat ik nu uiteindelijk wil worden. Aan het eind van de HBO deed ik een extra onderdeel: Gezondheidsvoorlichting. Want ja, 'die zwarte kindertjes' gingen ook niet uit mijn hart.

Het bedrijf van mijn vader overnemen, ging door verdrietige omstandigheden niet door. Wel belandde ik deeltijd voor klassen pubers om 'verzorging' te geven (passie 'juf') en deeltijd was ik voorlichtster bij Woord en Daad (passie 'zwarte kinderen en voorlichting'). Ondanks het feit dat ik minimaal tot m'n 16e er stellig van overtuigd was dat ik nooit zou trouwen [want wie vindt een vrouw met wipneus, brede voeten en heel dun haar nu mooi?] kwam er een veelzijdige man in mijn leven en trouwden we in 2001. Een tienmaanden-afrika-reis (Go4africa) was een grote onderbreking in mijn carrière, en bij terugkomst heb ik nog een paar maanden voor de klas gestaan: maar dit was het niet meer. Inmiddels was ik begonnen met een fotografie-cursus en ondertussen begon ik opdrachten te doen en zette ik mijn eigen bedrijf op. Dat liep steeds beter en ik genoot. Mijn creativiteit, mijn handelsgeest, sociale contacten, het kwam/ en komt  allemaal van pas.

Dat het soms wel begon te kriebelen dat ik weer voor groepen wilde spreken of lesgeven, heb ik lang een beetje weggestopt. Maar een kritische coach-sessie samen met Sjoerd heeft ons weer gebracht bij onze top tien talenten top tien waarden top tien motiverende omstandigheden.

En toen wist ik weer welke kant ik op moest gaan. Wat mijn bloei&groei mogelijkheden waren.

Gelukkig kan ik door fotografiecursussen en inspiratie-avonden en dagen te geven weer mijn 'juffen-ei' kwijt:-) Verschillende spreekbeurten bij vrouwenverenigingen en thema-dagen dit jaar zijn geboekt en dat vind ik echt onwijs tof. Maar mijn fotografie wil ik niet meer kwijt: ook dat geeft me ongelofelijk veel voldoening! En die 'zwarte kindertjes'? Die hebben altijd een rode draad in mijn leven gespeeld: Ik heb bij Woord en Daad gewerkt, we zijn nu ZOA-Business-Ambassadeurs, en ik mag regelmatig op reis voor een goed doel om een beeldbank te maken.

Sinds we in de polder wonen, is er een mooie dimensie in mijn leven uitgebreid en meer tot bloei gekomen. De liefde voor het buitenleven. We leefden al graag en veel buiten, maar hier is dat nog even flink opgeschroefd. Het leven met de dieren, met planten, groen, luchten... het geeft je zoveel! Inspiratie, rust, letterlijk licht en lucht. En de plannen om heel veel soorten workshops te geven, zijn volop bezig.

Waarom ik dit allemaal vertel?

Omdat het goed is om af en toe weer eens stil te staan bij jouw passies en dromen en verlangen. Wat zijn jouw talenten? Waar ben jij goed in? Waar word je heel blij van? Wat zou je graag willen?

En ik hoor je denken: ja maar... ik heb nu een gezin. Ja maar... het is nu anders gelopen. Ja maar. Maar lees even verder als je lef hebt.

Want onafhankelijk van de situatie waar je in zit, kun je kleine en grote stappen te zetten om de JIJ die GOD GEMAAKT heeft, meer te laten bloeien en groeien. Misschien prive en in je gezin, misschien qua werk, juist met de mogelijkheden en middelen die je NU hebt. En juist hiervoor hebben Vanessa en ik een supertoffe verdiepingsworkshop opgezet. Omdat we in onze eigen praktijk en ons om heen zien wat er gebeurd als je de focus weer op de goede plek krijgt.

We werken met een paar toffe tools: zoals een officiele DISC-test, maar ook leren we van de PIP-methode die ik in Burundi heb gezien met geweldige bemoedigende resultaten. En als het daar kan, kan jij het helemaal! Geen wazig goeroe-verhaal met mooie volzinnen en focus-quotes. Je krijgt hele praktische handvaten om mee aan de slag te gaan. Er zijn totaal 15 kaarten beschikbaar en ... jij kunt er nog bij zijn! En vol=vol dus wacht niet te lang met aanmelden!

Meer info over de workshops: http://jonneke.nl/workshops/

P.S. dit is ook een workshop/nascholing/verdiepingscursus die je voor je werk zou kunnen doen. Vraag aan je werkgever naar de mogelijkheden. P.P.S. Ook een enorme boost voor je relatie om dit samen te doen. Kom je als partners? Neem dan even contact op voordat je boekt.Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.