Twee studies: wat heeft het me gebracht?

Een grote, diepe sprong! Op zoek naar schatten, naar wijsheid, naar het onbekende. Ik ben al een heel aantal keer begonnen met deze blog en steeds raak ik verdwaald: hoe vertel je over een diepgaand proces wat heel wat lagen in je leven aangeraakt heeft?

Mijn leergierigheid is altijd groot geweest, in mijn leven al ontzettend veelzijdige cursussen gedaan, maar de laatste jaren had wat dat betreft beetje stilgestaan. De heftige jaren van veel sterfgevallen in ons gezin, scheidingen, burn-out, verhuizingen… het was meer dan genoeg. 

Het mooie is dat ik vorig jaar gestimuleerd ben door dromen om toch weer ‘aan de studie’ te gaan. Want als je meer dan 3 keer droomt dat je weer gaat studeren, en wat later weer dromen die gingen over ‘onontdekte plekken van mijn huis ontdekken’ - dan zie ik dat rechtstreeks als een stimulans van God: ga maar!

Twee studies: wat heeft het me gebracht?

Ik had honger naar meer kennis over God, de Geest, de bijbel - en kwam Lifeschool tegen.
Weet niet eens meer waar, maar het raakte me gelijk, ondanks dat ik er nog nooit van gehoord had.
Maar omdat ik tegen mezelf gezegd had dat ik nooit meer naar school zou gaan, heeft God diverse malen in dromen bevestigd dat ik weer ‘ging studeren’ - en zo kon ik er niet meer onderuit.  Een jaar lang elke veertien dagen op maandagavond naar Brandwijk en loskrijgen van mensen als Arie de Rover, Willem Ouweneel, Marius Koppe, Esther Vorsterman van Oijen, Jan Pool, Hans Maat, Gerard de Groot en meer! Over onderwerpen als: Gods stem verstaan, de werking van de geestelijke wereld, afrekenen met negatieve patronen, het huwelijk, gaven van de Geest en nog veeeel meer!
Wat een cadeautjes die avonden. Wat heb ik veel geleerd, wat zijn er geloofsdeuren opengegaan ook!
Ik heb hierover een paar posts/filmpjes op mijn insta gezet hierover (de eerste en hier de tweede). En… volgens mij kun je nog meedoen met het nieuwe jaar die in maar liefst 6 plekken door heel Nederland gegeven wordt!

Twee studies: wat heeft het me gebracht?

En er kwam meer op mijn pad, luister maar: 

Ken je de les van de jood over de kreeft? Kijk ‘m hier en lees dan verder.
Als je schilletje van je eigen kennen en kunnen ongemakkelijk krap begint te zitten, weet je dat je weer een stap mag gaan zetten.
Dus ik belde Dineke voor wat coachingsgesprekken. Ze raadde me @achsavrouwen aan. Ik zei: ‘maar ik heb werkelijk al meer dan 28x in mijn leven nagedacht over ‘wie ben ik, wat wil ik en wat doe ik’; sterker nog: ik geef er zelfs workshops over.’ Of ik die vragen ook weleens op HB(hoogbegaafheids)-vlak gesteld had. Nee dus. Sterker nog: erachter komen dat dat weleens de reden kan zijn van heel veel situaties/dingen/ervaringen in je leven, roept nog veel meer vragen op.

Dus ik sprong nog een keer. In het @achsavrouwen-diepe. Niet wetend wat me te wachten stond.
Niet wetend dat er niet 1 schilletje, maar een heleboel schilletje afgepeld zouden worden. Niet wetend dat ik dieper dan diep naar mezelf heb moeten kijken.
Ik moest regelmatig denken aan deze zin:
‘Moeder God, U ken my waan, my ego en my regopstaan.
Die drake waarteen ek bly weg, U wys my altyd weer die weg.’

Wil je een paar van mijn ‘draken’ horen?
Waarom schiet ik altijd en overal zo in die zorg- en regelmodus?
Waarom doe ik er álles aan om pijn en ongemak bij de ander te voorkomen?
Waarom durf ik op papier kwetsbaar te zijn, maar sla ik in gesprekken heel snel dicht en denk ‘laat maar’ - vooral bij de mensen dichtbij me -?
Waarom voel ik me vaak eenzaam en alleen en onbegrepen?
Waarom ben ik liever stoer, sterk, dapper en vind ik het lastig om mijn vrouwelijke zachte kanten te omarmen?

En zo kan ik nog wel even doorgaan: heb een hele lijst verzameld de afgelopen weken ;-). En als je het Achsa (vrouwen) of Gideon (mannen) programma volgt, dan zijn de issues die aan het licht komen voor iedereen weer anders. Eerlijk gezegd zag ik een beetje op tegen 'een groep'. Maar zes vrouwen - zes levens - zes processen - en daar heb ik weer extra veel van geleerd!

Nou ja, je begrijpt… als je over dit soort dingen de diepte ingaat, dan kom je echt van alles tegen.
Veel bagger ook, en dat betekent ook puinruimen. Om dan parels op de bodem te ontdekken. 

 

 

“Groei ontstaat als je de moed hebt en de inspanning levert om door je weerstand heen te gaan om daarna je eigen kracht te ervaren.” Soulmission

Afsluiting van Achsa was met fotoshoot: we zagen er allemaal extra feestelijk uit ;-)

Afsluiting van Achsa was met fotoshoot: we zagen er allemaal extra feestelijk uit ;-)

Het zal in de komende tijd nog veel verwerkingstijd zijn: inzichten laten indalen, oefenen met nieuw gedrag (wat geeft dat nu al op sociaal vlak wat verschuivingen!), en ik heb nog lang niet alle stof uitgeplozen. 

Meegaan met je eigen veranderingen heeft soms tijd nodig om te voelen wat die verandering van je vraagt.

Het is een proces van loslaten, van opnieuw aankijken, niet meer ‘kameleonnen’ en mezelf steeds weer de vraag te stellen (geleerd tijdens het Achsa-proces):
is dit leven-gevend of leven-nemend?
Je kunt het ook anders zeggen: Is het liefde of angst waarom je iets doet?
Als je dingen doet ‘omdat ze zo horen, of omdat je het altijd zo gedaan hebt’ betekent dat nog niet dat het leven-gevend hoeft te zijn. Soms heb je zelf niet in de gaten dat je gevangen zit in je eigen waarheden. Omdat het vanzelfsprekend voor de ander is, hoeft dat nog niet voor jou zo te zijn. 

Datgene wat je blijft uitstellen.
Wat zo kwetsbaar voelt.
Waar je bang voor bent.
Datgene is precies
wat je hele leven kan veranderen. 

(Soulmission)

In deze vlinderjurk heb ik mijn eindpresentatie bij Achsa gedaan (referend aan een droom over vliegen). Op de poster staan alle inzichten die een plek hebben gekregen in de afgelopen tijd.

In deze vlinderjurk heb ik mijn eindpresentatie bij Achsa gedaan (referend aan een droom over vliegen). Op de poster staan alle inzichten die een plek hebben gekregen in de afgelopen tijd.

Je kunt je voorstellen dat deze dingen op sommige vlakken je leven even op z’n kop zetten en de grote vraag is dan: waarom zou je dit alles doen en aanhalen? Kun je niet gewoon tevreden zijn met wat je hebt en wie je bent? Moet het dan altijd meer en beter?
En je kunt het bijbels ook nog kracht bijzetten: het leven is moeite en verdriet. Toch?

God heeft ons uniek en met een doel gemaakt: een speciaal kleurenspectrum aan eigenschappen, talenten, gaven en mogelijkheden. Als je even eerlijk om je heen kijkt, is dat we we hebben geleerd en doen: ons aanpassen in plaats van die uniekheid uitleven. Dat begint al vroeg: cito-toetsen. Steeds vroeger. En als je ‘binnen de lijntjes kleurt’ dan krijg je een goed cijfer. Dan gaat het voor de wind. Vooral niet opvallen. Vooral niet anders zijn. Vooral precies doen wat gezegd wordt. De grote vraag die ik dan stel: LEEF je dan wel ECHT? Leef je dan het leven wat je Maker bedoeld heeft of leef je het leven waar je ouders/partner/kerk/... tevreden over zijn?

Ik denk dat we hier op aarde een missie hebben: de beste versie van onszelf te worden, omdat God het zo bedoeld heeft!
Het leven door, met en voor Hem, maar dan in ALLE kleuren die Hij jou gegeven heeft! Dan zullen we VOLwaardig leven.
En dat kan in elke situatie van je leven.
De duivel wil je naar beneden halen, moedeloos, depressief... maar dat is het tegenovergestelde van wat bedoeld is!

Twee studies: wat heeft het me gebracht?

Gedoken

De diepte in
om geraakt te worden

Aangekeken
wat zich had verstopt

Tot leven geroepen
wat in mij doodgegaan was

Bedankt en afgerekend
met wat nu niet meer dienstbaar is.

Intensief
Dramatisch
Opgelucht
Nieuwe adem

Er zijn twee opties:

Groeien of
Langzaam sterven.

Wat kies jij?

Met nieuwe inzichten naar m’n leven kijken, krijg ik moed om sommige dingen los te laten en plannen met kleur te maken. En ja, ik weet dat het op weerstand en onbegrip kan stuiten. Sommigen me niet zullen begrijpen. Want als je niet meer doet wat je altijd deed, dan vraagt dat ook iets van ‘de ander’.

Heel concreet heb ik het nog niet, maar er zijn een aantal dingen die ik in de komende maanden wil gaan doen, leren, ontdekken.

* Ik heb mijn leven lang al last van chronische pijnen en vermoeidheid. Het is heel erg geweest, ik ben er vrij van geweest (Gods wonder!) maar nu al heel wat jaren heb ik er dagelijks mee te maken. Ik weet inmiddels dat het te maken heeft met emoties (onderdrukken), diverse trauma’s en meer. Ik ben dingen op het spoor en ga nu door met zoeken. Jan Bommerez leert me heel veel hierover maar ook Dr. Sarno. Het boek: Hoe het lichaam onthoudt wat je zelf vergeten bent. En kijk ook eens op breinmedicijn.

* Ik heb een mooi bedrijf, hard gewerkt, ben er dankbaar voor en trots op, maar soms ook zoekend hoe ik dingen de komende jaren ga vormgeven. En dat wordt experimenteren de komende tijd ;-) Want ook ik heb me in mijn werk aangepast aan wat hoort, wat anderen doen… en dat is niet verkeerd, maar ik ga kijken wat het jou en mij gaat brengen als ik ‘soms een gekke move’ ga maken.

* Daarnaast wil ik echt meer creatief bezig zijn - en dat niet meer als sluitpost van mijn tijd gebruiken. Omdat dan ook onbewuste issues aan het licht komen. Door creatie gaat iets uit je binnenste stromen...

* En last but not least kijk ik ernaar uit om het leven met de Geest intenser te maken: en dan ook echt te luisteren als Hij iets laat zien of horen. Dat begint wellicht met kleine dingen, maar ik kijk ook uit naar ‘dan zweef ik op de wind, gedragen door Uw Geest en de kracht van Uw liefde’!` En dan is hard nodig in de tijd waarin we leven en wat er nog komen gaat. 

Klaar 
voor puur
Krachtig
Eerlijk
Met soms een rauw randje

Klaar
voor dieper
Gezonder
Wijzer
Met soms een gekke move 

Dit is een van de nieuwe projecten die op het programma staan! Er is nog 1 plek met try-out prijs!

Dit is een van de nieuwe projecten die op het programma staan! Er is nog 1 plek met try-out prijs!

Heb jij een vraag/vragen hierover? Stel ze me gerust!Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.