Valentijnsdag: uitdaging voor iedereen

Valentijnsdag! De dag van anonieme kaarten. Van bossen rode rozen. En lieve woorden.

Een commerciële dag, zullen sommigen zeggen. Wist je dat Valentijnsdag  al vanaf het jaar 496 bestaat?

Ik vier vandaag de liefde! Jij ook? Ik heb een uitdaging voor je. Omdat de liefde zo mooi, zo veelzijdig, zo bijzonder is. Wikipedia zegt over liefde: "Liefde betekent diepe acceptatie van en genegenheid voor, welgezindheid tot of toewijding voor een ander of jezelf; ook voor een dier, zaak of voorwerp." Liefde is genegenheid, vriendschap, liefdadigheid, warmte, ijver, innigheid, passie, toewijding.

Liefde: geen natuurkracht is zo sterk en geen onderwerp zoveel bezongen en bejubeld als 'de liefde'. Ook in de Bijbel lezen we veel over liefde. in 2015 is er al een mooie bijbelvalentijnsblog geschreven. Liefde onderling is de grote basis waarop wij mensen kunnen leven. 2017-02-08_0025Liefde is een van de redenen waarom ik werk heb, omdat ik veel bruidsreportages mag vastleggen. En dat blijf ik steeds weer bijzonder vinden: ik mag er bij zijn als twee verliefde mensen elkaar het jawoord geven, vaak in bijzijn van familie en vrienden. Twee mensen die elkaar gevonden hebben en zeggen: 'ja, ik wil jou, ik wil er voor je zijn en jou gelukkig maken.' Trouwen is geen kattepis he? Trouwen is niet ff een feestje geven. Al heb je misschien nog een soort rozen-geur-en-maneschijn gevoel bij 'trouwen', vraag het aan de mensen die al wat langer getrouwd zijn.Trouwen is een werkwoord. Liefde lijkt zo mooie, maar het is voor steeds meer mensen ingewikkeld om liefdevolle duurzame verbindingen aan te aan. Een relatie is keihard werken soms. Met vallen en opstaan, steeds opnieuw liefhebben. Het is lachen en genieten, het is vrijen en omarmen, en ook jezelf wegcijferen, de ander vergeven, samen huilen. 2017-02-08_0027 Ga een uitdaging aan op deze Valentijnsdag! Doe vandaag eens iets extra's voor de mensen om je heen. (maakt eigenlijk niet uit voor wie!) Gewoon laten merken dat je om de ander geeft. Het zal beslist meer 'lach' geven!

Ik heb ooit het boekje gekocht: "Duizenden manieren om te zeggen: 'ik hou van je'" - Gregory J.P. Godek. Wil je een paar tips hieruit? * Zet een vrolijk/leuk/tof liedje op voor de ander. * Zeg gewoon: 'ik hou van je', 'ik vind je leuk' * Geef toe tijdens een ruzie * Ga scheiden - van de vele afleidingen die het beleven van je liefde verstoren. * Geef een 'thuisvakantiebon': je trakteert je partner op een vrij weekend thuis. * Wees vergevingsgezind * Ga de ramen lappen: jij buiten, je partner binnen, tegenover elkaar. * Wees creatief: bedenk twee kleine verrassingen en één grote. * Verstop een lief/leuk/grappig briefje in een broodtrommel, tas of andere verrassende plek. * Leg de spullen van je geliefde terug op de plaats waar ze horen. * Liefde is tijdloos: om dat te bewijzen, bedek je in het weekend alle klokken van het huis. * Kus: maak het weer goed | kus: bij het binnenkomen en weggaan | kus: een boodschap in morse | kus: in het openbaar. * Zet koffie | bak een ei | haal iets lekkers | laat iets bezorgen.

Maak van Valentijnsdag een toffe verrassingsdag! Succes en deel je je ervaringen hieronder als inspiratie voor anderen?Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.