Veelzijdigheid van een levenskunstenaar

Elk mens heeft kleur. Sommigen hebben zachte kleuren, sommigen knallen van kleur. En die veelzijdigheid is zo mooi en maakt het leven met elkaar interessant. Vandaag staat er een vrouw in the picture die ik in al haar kleuren heb mogen fotograferen. Ik heb zo enórm genoten om deze beelden met en van haar te maken.

Ik heb Heidi leren kennen tijdens het Achsa-vrouwen traject. Zij kan ontzettend goed emoties en gevoelens schilderen: treffend, herkenbaar, zielenrakend. Meer van haar werk kun je bekijken op site van Heidi Bikker.
Ik heb ook heel veel ván haar geleerd en hoe mooi is het dat je dan de vraag krijgt: 'wil jij mij in alle kleur fotograferen?'

Ik hoop dat jij van deze beelden net zo geniet als ik.

We maakten de foto's in de oude Ritmeesterfabriek in Veenendaal: een perfecte locatie voor zowel 'dramatische' als hele 'speelse' foto's.

We maakten de foto's in de oude Ritmeesterfabriek in Veenendaal: een perfecte locatie voor zowel 'dramatische' als hele 'speelse' foto's.
Veelzijdigheid van een levenskunstenaar

Het fotograferen van de uniekheid van een persoon, is een proces. Het is reageren op elkaar, het is kijken en voelen. En al snel kwam de middelvinger te voorschijn: ook een kant die zeker gezien mag worden!

Het fotograferen van de uniekheid van een persoon, is een proces. Het is reageren op elkaar, het is kijken en voelen. En al snel kwam de middelvinger te voorschijn: ook een kant die zeker gezien mag worden!

Heidi is ongelofelijk goed in 'het voelen wat er van binnen gebeurt': welk deel in mij wordt nu geraakt en wat wil dat zeggen? Wat kan ik daar nu van leren? Ze heeft een boek geschreven: 'Het kind in mij' - waar ik erg nieuwsgierig naar ben.

Heidi is ongelofelijk goed in 'het voelen wat er van binnen gebeurt': welk deel in mij wordt nu geraakt en wat wil dat zeggen? Wat kan ik daar nu van leren? Ze heeft een boek geschreven: 'Het kind in mij' - waar ik erg nieuwsgierig naar ben.

'Het kind in jou en mij' wil veel vertellen aan ons. De vraag is of we er echt naar willen/kunnen luisteren...

'Het kind in jou en mij' wil veel vertellen aan ons. De vraag is of we er echt naar willen/kunnen luisteren...

De zachte Heidi.

De zachte Heidi.

En dan nu een serie van een paar zwartwit foto's: zo verschillend, zo krachtig ook.

En dan nu een serie van een paar zwartwit foto's: zo verschillend, zo krachtig ook.
Veelzijdigheid van een levenskunstenaar
Veelzijdigheid van een levenskunstenaar

De gekke speelse Heidi.

De gekke speelse Heidi.

De Pippi-langkous-Heidi

De Pippi-langkous-Heidi
Veelzijdigheid van een levenskunstenaar
Veelzijdigheid van een levenskunstenaar
Veelzijdigheid van een levenskunstenaar
Veelzijdigheid van een levenskunstenaar

Terwijl ze even door mijn beelden op de camera scrolde, was ze diep onder de indruk: het is ongelofelijk dat ik mezelf in al die kanten ook echt herken. Dit ben ik.

En toen was ze klaar voor dat wat ze graag wilde doen: zichzelf letterlijk kleur geven. Bijzonder om hier toeschouwer van te mogen zijn. Want zoiets is echt kwetsbaar. Het lijkt misschien een 'beetje gek' van afstand, maar als je je langere tijd als een 'grijze muis' hebt beschouwd - met alle overtuiginginen die daarbij horen (denk aan: ik moet mijn mond houden. Ik ben niets waard) is dit een heldendaad!

Het bijzondere was dat ik zag wat er gebeurde: van de eerste strepen... tot een een blik die ik van haar nog niet had gezien (zie foto verderop). Wow!

Veelzijdigheid van een levenskunstenaar
Veelzijdigheid van een levenskunstenaar
Veelzijdigheid van een levenskunstenaar

Verbinding.

Verbinding.

Je mag best weten dat ik deze opdracht helemaal te gek vond. Mijn hart maakte een rondedansje en zei: dit, dit wil ik vaker doen! De veelzijdigheid en veelkleurigheid van mensen in beeld vangen. - en nee, dat hoeft niet perse met verf ;-)
Het is zo mooi als je ECHT gezien wordt, jouw persoonlijkheid in ALLE facetten. Zodat je een beeldbank hebt die je kunt gebruiken voor je bedrijf, je insta, of wat dan ook. Van lief tot rauw en alles daar tussenin.

Omdat jij het waard bent om kleur te bekennen.
Jij mag ten volle zijn wie God je gemaakt heeft - en geen flauw aftreksel daarvan omdat mensen vinden dat je ander te dit of te dat bent -.
Mag ik jou ZIEN? En durf jij je te laten zien?

Welkom!
Heb je interesse in zo'n shoot, neem gerust contact op.Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.