Vele mensen met vele gezichten

Elke dag word je geboeid door andere mensen, mensen met een verborgen, onbegrijpelijke rijkdom, en mensen met geizchten waar je zonder veel moeite dwars doorheen kunt kijken. Mensen zoals je ze dagelijks met tientallen kan ontmoeten, die je voorbijhollen alsof ze heel dringen een belangrijke opdracht hebben te vervullen. En mensen met vragen ogen, of anderen, die blij zijn je te zien, of mensen die gewichtig doen en eigenlijk niets te zeggen hebben, omdat ze niet hebben geleefd. Toevallig ontmoet je ook mensen die je rakelings voorbij gaan, even maar, die je, je begrijpt niet hoe, niet meer kan vergeten. En mensen met gespannen gezichten, die vechten met het ritme van de tijd. Ze vergeten rustig te leven. En mensen die profetisch denken, en anderen die voortdurend achternahollen, en mensen die nooit iemand ontmoeten.

Wonder, al die mensen ze doen je nadenken... Soms dwingen ze je door de harde trek van het gezicht en door de gebeurtenissen heen te puren naar de echte mens, die verborgen zit. En die je niet kent, als je niet kijkt en luistert.

Er gebeuren eenvoudige dingen, met eenvoudige mensen., en tragische dingen, met tragische mensen. Er gebeuren wonderlijke dingen met wonderlijke mensen. Maar er gebeuren ook vreemde dingen met heel gewone mensen...

-Agnes Pas-Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.