Wat doe je met je prive-foto's?

Mensen-mensen wat maken we veel foto's. Met camera's, maar vooral met onze mobiels. Honderden, zo niet duizenden. We hebben dat ding allemaal in onze broekzak zitten en de leukste, onverwachtse momenten worden op foto en film vastgelegd. Nog niet eerder hadden kinderen zoveel foto's van zichzelf...

Maar dan crasht je telefoon, of wordt ie gestolen. Of je had ze dan wel op je laptop gebackupt, en die geeft de geest. Wat zijn er veel tranen gelaten over foto's die WEG zijn. Al die momenten. WEG. Nooit meer te vervangen!

Een telefoon vol mooie foto's en geen mens die ze ooit ziet. We hebben zoveel beelden op onze telefoon staan, maar zien jouw kinderen zichzelf nog terug op een mooie afgedrukte foto of alleen maar op een schermpje?

Ik las deze quote: "In 50 years the most photographed generation in history will have no pictures. Print what you want to preserve."

Dan is de generatie die opgroeit met zoveel foto's en filmpjes opeens ook heel kwetsbaar wat foto-herinneringen betreft. (vroeger hadden we afgedrukte foto's, weet je nog?) Hier zomaar twee bladzij's uit mijn fotoalbum.

De vraag is: wat doe je met die foto's?

Een paar tips: 1. Sla je foto's van je mobiel AUB regelmatig op een ander medium op: op je computer, in de cloud, extra harde schijf. (het liefst op verschillende plekken)

2. Wat is er heerlijker dan bladeren door de herinneringen van vroeger, met een echt album? Hoe blij ben JIJ met een paar mooie foto's van vroeger in zo'n ingeplakt album? Ik heel heeel heeeeel blij in elk geval! Maak een of twee-jaarlijks een album voor jezelf en/of kids. Je hoeft niet meer te plakken en knippen en digitaal gaat het best heel snel. Maak er 1, kopieer 'm eventueel voor kind 2 (of 3 enz.) en verander alleen wat foto's  die voor kind 2 belangrijker zijn. -Vraag: zou jij blij worden als ik deze service zou aanbieden? jij levert de beelden aan, ik maak een album?-

3. Heel blij ben ik met een initiatief als www.klikkie.nl Óphangen die mooie momenten, - op je prikbord, in de keuken, op de wc -  zodat je elke keer weer blij wordt als je er naar kijkt. Bij Klikkie kun je heel snel en makkelijk je favorieten per maand laten afdrukken. Top-tip, het delen waard.

(foto boven: Klikkie.nl)

4. www.instawall.nl is ook zo tof. Je happy memories niet alleen op je telefoon, maar aan de muur, op je kamerdeur! Maak een kunstwerk van je herinneringen. En er is echt wel ergens een plekje voor in je huis. - Vind je het lastig om een mooie compositie bij zo'n instawall te maken? Ook deze service bied ik aan: ik help je er graag bij! (beeld: instawall.nl)beeld: instawall.nl

Kortom lieve mensen: foto's houden de herinneringen levend. Doe er meer mee dan alleen digitaal.

Heb jij nog leuke tips wat je met je foto's doet? (behalve digitaal dus) Deel je tips in een reactie!Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.