De lekkerste dadel-snoepjes

Het leven (bijna) zonder suiker bevalt me dikke prima. Maar soms heb je gewoon even trek in iets zoets, en wat dan? Deze dadelballetjes of blokjes heb ik voor het eerst gegeten bij mijn vriendin in Zuid-Afrika en ze zijn zo zo lekker! Graag deel ik dit makkelijke recept met jullie.

Wat heb je nodig? 350 gram ontpitte dadels, in stukjes gesneden 50 gram boter 1 desertlepel cacao poeder (neem ├ęchte cacao) een snufje zout 125 gram amandelen in kleine stukjes (ik doe vaak een combi amandelen en pecanoten)

Voor de topping: Kokos, sesamzaadjes, noot-kruimels, cacaopoeder (naar keuze)

Hoe maak je het? * Verwarm de dadels met de boter in een pan en roer regelmatig, tot de dadels echt helemaal zacht zijn. * Doe deze 'mix' in een bak en laat het afkoelen tot je het goed kunt aanraken/kneden * Doe de cacao, nootstukjes en zout erdoorheen * Maak er balletjes van (ongeveer 3 cm), en rol ze door de topping naar keuze * Doe ze in een bakje in de koelkast of vries ze in.

Soms maak ik balletjes, de laatste keer werden het blokjes. Ik maak vaak 2x het recept, en vries ze per 8 of 10 in. Lekker makkelijk, eruit halen op het moment dat je ze nodig hebt! Eet smakelijk!!Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.