Uitslag Challenge

Gisteren al op mijn facebook te lezen, maar omdat er ook veel bloglezers zijn, ook maar even hier. 1 december was de deadline voor mijn 'maandverband-afval-challenge'.... 8 kg moest eraf zijn.

Ik begon met een gewicht van net geen 75, dus 74.9 kg. Gezond eten. Veel thee en water. Geen suiker. Veel lange wandelingen. En de laatste weken echt koolhydraatarm.

That's it ;-) Wil je de uitslag weten? Kijk dan dit filmpje:

https://vimeo.com/245349058

Dit is de mail die ik aan de sponsors stuurde gisteren: "Wat waren de afgelopen maanden intensief! Het begon met een filmpje kijken, het opzetten van een challenge, veel lopen/fietsen/bewegen en o.a. geen suiker eten, tot het bezoek aan het maandverbanduitdeelfeest in Burundi zelf: https://vimeo.com/240701120 Daar zag ik pas dat als de prijs van dit pakketje meer dan een weekloon van de meeste ouders is, hoe kostbaar het is. Voor velen niet te betalen, maar hoe waardevol is het om wel normaal naar school te kunnen gaan als je ongesteld bent, niet uitgelachen worden… iets heel kleins met een grote impact dus!

Er zijn tijden geweest dat ik bijna de moed wilde opgeven, als je dan een week ‘zo goed bezig was’ en de weegschaal vervolgens méér aangaf. Maar dan dacht ik aan jullie… die bij elkaar bijna € 4000,- hebben gesponsord (3890 om precies te zijn)… en de 800 meiden die daar zo’n mooi iets voor krijgen, iets wat voor 3-5 jaar hun maandelijks ritueel een heel stuk ‘menselijker’ maakt.… en dan ging ik toch weer door. Ik heb heel veel gewandeld (met dank aan mijn buurvrouw die 1x per week mee ging) ik ben ongeveer suikervrij gaan eten, koolhydraatbeperkt en gewoon veel thee en water drinken. De laatste kilo’s waren echt heel moeilijk, dan kwam ik zomaar weer een kilo aan in een weekend enzo. Uiteindelijk had ik afgelopen week het ‘juichmoment’… Ik heb er een klein filmpje van ruim een minuut van gemaakt: https://vimeo.com/245349058

Ik heb het gehaald!! En daar ben ik erg blij mee. Tuurlijk voor mezelf, bijna 9 kg lichter voelt best prettig en ik ga door voor die laatste paar kilo’s die ik graag nog kwijt wil om op m’n ‘lekkergevoelgewicht’ weer te zijn. Ik pas een heleboel kleren weer die al die tijd hoopvol in m’n kast hebben gehangen ;-)

Maar zeker ook omdat ik o.a. door deze actie weer een ‘vuurtje’ in mezelf heb zien oplaaien: namelijk dat ik me graag wil inzetten voor een project van de ZOA en anderen die het hard nodig hebben."

Bedankt allemaal, voor het meeleven en het sponsoren.Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.