Dromen van Jonneke 2.0

“Want ik ben er zeker van, dat het lijden van de tegenwoordige tijd niet opweegt tegen de heerlijkheid, die over ons geopenbaard zal worden.” Romeinen 8:18

Alle obstakels op je levenspad hebben je iets te vertellen. Ze dagen je uit. Je leert ervan... en ze maken je sterker.

Er kunnen van die markeringspunten in je leven zijn dat je achteraf beseft: vanaf toen was dit of dat nooit meer hetzelfde. Een vóór en ná-tijd.

Mijn eerste grote levensveranderende markeringspunt was op mijn 18e, toen een familiedrama uitkwam en mijn ouders scheidden. Ik heb ook heel lang mijn leven vóór mijn achttiende jaar anders getypeerd als daarna. Mijn onbevangenheid was in één klap weg en ik moest een heleboel dingen van de volwassenwereld begrijpen, tegen wil en dank.

Precies 18 jaar later, was het begin van een volgende periode. Donkere jaren waarin achteraf keer op keer flink aan mijn leven en fundament werd getrokken en geduwd. Drie overlijdens en twee scheidingen in naaste familiekring, mijn eigen burnout en nog meer zorgen; ik kan dit niet anders zien dan de moeilijkste jaren van mijn leven tot nu toe.

Afgelopen jaar (2017) was anders. Ik mocht opnieuw ‘aarden’. Opnieuw beginnen op onze heerlijke plek in de uitgestrekte Arkemheensepolder. Opnieuw nadenken over wie ik ben en wat ik wil. Wat werk betreft had ik grotere plannen voor 2017, maar op een of andere manier mócht ik tijd hebben om dingen te laten groeien. En dát het groeit, voel ik elke dag! We hebben zulke mooie ideeën en plannen. Yeah! (daarover binnenkort meer!

Er is een periode van loslaten en opbouwen aangebroken... En ja. Ik ben veranderd. Dat voel ik, dat merk ik. En voor mezelf is dat niet perse negatief!

Mijn geheim is zijn. Dat klinkt wellicht een beetje vaag, maar ik heb geleerd dat alles er mag zijn: Ik huppel door de polder met de hond als ik blij ben en ik huil tranen als ik flashbacks krijg of ander verdriet voel (achter m’n bureau, in de auto, in de kerk, buiten… maakt me eigenlijk niet zoveel meer uit waar en ik schaam me er ook niet voor). Als het regent mopper ik niet zo erg meer, en als ik moe ben, mag dat van mezelf. Dan doe ik gewoon wat rustiger aan en werk morgen wel wat harder.   Fijn en niet zo fijn, het mag er zijn… en dat geeft onwijs veel vrijheid.

Gaat mijn leven nu vanzelf? Zijn alle problemen in ons gezin en familie opgelost? Ben ik nu opeens een alleskunner?

Nee hoor. Maar omdat God is, mag ik zijn. Zonder een waslijst aan moeten en zullen.

En ik heb weer dromen, nieuwe doelen... Jonneke 2.0 - of is het inmiddels 3.o of 4.o?

* Thema-inspiratie-avonden: Jullie spelenderwijs inspireren met levenswijsheid/geheimen, op verschillende manieren. [In 2018 staan diverse toffe inspirerende avonden, dagen en zelfs weekenden op het programma.] * (s)Preken bijvoorbeeld, zou ik graag meer willen doen. Weet jij mogelijkheden? * Fotograferen om een stem te geven aan hen die het zelf niet kunnen. De reis naar Burundi heeft dat vuurtje weer lekker aangewakkerd. Ik sta open voor 'fotograferen voor het goede doel', het liefst in het buitenland. * Het leven in al zijn facetten leven, vast leggen met mijn camera, en omarmen. Bruiloften, gezinsgeluk, jouw project: k ben heel graag jullie fotograaf, in mooie en moeilijke tijden. * Ik zou blij worden van meer activiteiten in het Polderatelier zodat meer mensen kunnen genieten en tot rust kunnen komen in deze mooie omgeving. Het polderatelier is namelijk ook te huur! Het is een fijne ruimte voor 10-15 personen, met genoeg parkeerplek, ruimte om naar buiten te gaan, centraal in Nederland (10 min boven Amersfoort) enz. Met mogelijkheden tot lunch of diner, er kan heel veel in overleg! Mail me voor meer info.

 


Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.