Een brief voor jou: wat vier jij?

 • 08 maart 2023 · 4 reacties · 
Een brief voor jou: wat vier jij?

Graag wil ik iets moois met je delen. Ik wil eigenlijk mijn blijdschap en hoop delen. We hebben een mijlpaal te vieren dit weekend.

We vieren namelijk drie jaar 'het nieuwe normaal'. En wat hebben we een hoop geleerd! Wat is er veel gebeurd. Gisterenavond zei ik het nog tegen iemand: de beste 'omdenken-training' ooit ;-) Had jij die drie jaar willen missen? Wat 'vier' jij dit weekend?

Een brief voor jou: wat vier jij?

Natuurlijk zijn de bovenstaande woorden een beetje cynisch. Want ja, er is nogal wat losgemaakt. Er is nogal wat schade aangericht wereldwijd.

Er zijn mensen geweest die in de angst zijn geschoten (op verschillende vlakken!), en in sommige situaties kan ik me dat ergens ook nog voorstellen. Wat is er een leed geleden, en nog. Dat bagateliseer ik niet. Ik gun hen, jou, vrijheid en genezing.

Er zijn ook heel veel mensen die zijn vragen gaan stellen. Vragen over gezondheid, toekomst, vragen over politiek en de keuzes die gemaakt zijn, vragen over de tijd waar we in leven, vragen over hoe je zelf in het leven staat, en nu misschien wel vragen over de leugenachtigheid die dagelijks aan het licht komt. Het nieuws staat bol van de manipulatie-gezondheids-bagger van de afgelopen jaren, zie je hoeveel leugens aan het licht komen? … helaas, moeten velen dat met kostbare gezondheid of zelfs de dood bekopen.

Mensen die vragen stellen, gaan op zoek naar antwoorden. Nu kun je op veel plekken antwoorden vinden: voor ieder wat wils, kun je bijna zeggen.
Maar de afgelopen weken ben ik ongelofelijk bemoedigd door mensen die door het vragen stellen, door het op zoek gaan naar antwoorden, gezien hebben dat alles wat in deze tijd gebeurt, niet zomaar iets is. Niet een toevalligheid. Maar past in een groter geheel.

Steeds meer mensen zien door de ‘Pipo’s uit ons kabinet, dementerende leiders zonder actieve herinneringen, duivelse plannen’ de donkere kant van het leven.

We worden steeds meer alert dat er meer gaande is dan we in de eerste instantie dachten. 
Het leven heeft naast de mooie, bijzondere, waardevolle aspecten, een andere kant.

En juist doordat steeds meer mensen zich bewust zijn van een geestelijke strijd, gaan ze zien dat naast het pikzwarte wat gebeurt in deze wereld, er ook licht móet zijn. Licht en donker zijn er altijd namelijk allebei. Bij het spel van donker en licht, komen de kleuren van de regenboog!

Een brief voor jou: wat vier jij?

Tabitha (voor waarheid) omschrijft het zo: 'Het was nodig om in het duister te duiken. Het was nodig om te zien hoe het kwaad/satan zijn macht uitoefent over de hele wereld, binnen iedere organisatie.
Het was nodig om te ontdekken hoe immens ver zijn tentakels reiken, hoe afschuwelijk en verderfelijke zaken plaatsvinden. Echt verderfelijk en echt onbeschrijfelijk duister. Zwarter dan zwart. Maar het was nodig voor mij persoonlijk, om zoveel te zien en te ontdekken dat het kwaad zich openbaart aan ons maar je dit niet ziet wanneer je niet op de hoogte bent van diens macht, symboliek ets. Het is echt overal’. Aldus Tabitha even geleden.

En ik herken me in haar schrijven. Ik heb ook de drang, de noodzaak, het niet anders kunnen dan, gevoeld om dat duister aan te wijzen.
Uit liefde, echt. Want ik wil je waarschuwen, omdat ik het goede met je voor heb!

Vandaag schreef diezelfde Tabitha dit:

Van onwetend naar wetend.
Van onbewust naar bewust.
Van (enigszins) gehoorzaam aan maatschappelijke regels naar rebels.
Van opgaan in de massa naar je kop boven het maaiveld uitsteken.
Van slapend naar wakker.
Van pleaser naar teaser.
Van niets naar schrijfster, strijdster.
Van samen naar alleen, juist voor de ander.
Van onbesproken tot veelbesproken.
Van (onwetend) schaap tot leeuwin.
En uiteindelijk van onrust naar rust.
Van vechten naar overgave.
Maar nog steeds strijdbaar voor de Waarheid.
Liefdevol. Hoopvol.
Faith over fear.

En weet je wat het mooie is? Juist door al dat duister, beseffen mensen ook dat er licht móet zijn. Wat gebeuren er mooie dingen die ik lees: zoveel mensen die het echte Licht voor het eerst of opnieuw in de ogen kijken. Mensen die voelden dat er teveel ‘niet klopte’ zijn gaan lezen, onderzoeken en niet weinigen komen uit bij DE waarheid, DE weg en HET leven.

Er zijn op zoveel plekken opwekkingen,
veel mensen die tot geloof komen,
zich laten dopen,
op de straten en in stations wordt het evangelie bezongen,
gaan staan en hun mond opendoen,
ouden dromen dromen en jongelingen zien gezichten.
Er gebeurt zo ongelofelijk veel op dit gebied! Zie jij dit ook?

Daar ben ik God heel erg dankbaar voor en moedigt mij aan om door te gaan met de boodschap: de tijd is kort, Gods genade in overvloed en ik heb je niet over voor een eeuwig duister: er is redding mogelijk!

Een brief voor jou: wat vier jij?

Wat we de afgelopen jaren meegemaakt hebben, is een fantastische oefening geweest voor wat komen gaat. De uitsluiting omdat je geen geldige code had, het zwartmaken, nieuwe scheldwoorden in omloop brengen, de gedragsmanipulatie met mooie slogans… Het was een mooie test om te zien wie we zijn en waar we voor staan. 
Wellicht weet je het dat ook onze regering het 'zero-covid-contract' heeft ondertekend waardoor de WHO echt de baas van de wereld wordt en besluit wat wel/niet mag.

Hoe stevig is ons levensfundament? 
Als de hele c-periode een wereldwijde test was voor nog meer controle (berichten van de week over groenten op rantsoen in Engeland en voorstellen over brandstof-bonnen), de digitale munt die een macht met zich meebrengt waar velen de gevolgen niet overzien… of willen zien...

… dan blijft er één ding over.
Een vraag. Ben je klaar?
Kijk je ernaar uit dat de Bruidegom zijn bruid - gelovigen- komt halen?
Ben je bereid om te gaan voor waarheid, ook al gaat dit je van alles kosten? 

Als je de bijbel leest, herleest, weet je dat wat er nog gaat komen, móét gebeuren.
Kun je dan met Paulus zeggen: wát er ook gebeurt, hoeveel ik ook ga verliezen, al moet het me m’n kop kosten…  Het kennen van Christus Jezus, mijn Heer, overtreft immers alles.
Alles.
In Hem ben ik voor eeuwig veilig?

Een van de mooiste teksten uit de bijbel: 'Want ik ben verzekerd, dat noch dood noch leven, noch engelen noch machten, noch heden noch toekomst, noch krachten, noch hoogte noch diepte, noch enig ander schepsel ons zal kunnen scheiden van de liefde Gods, welke is in Christus Jezus, onze Here.'

Kijk ik ernaar uit om in de komende decennia wellicht alles los te moeten laten hier? Nee.
Vind ik het leuk om buitengesloten te worden? Nee.
Vind ik het makkelijk om het onrecht elke keer in t gezicht te kijken? Nee.
Is het leuk om te beseffen dat we in dagelijkse oorlog zijn? Nee.

Ik merk wel dat God me in dromen wel voorbereid hierop. En weet je, onder zijn vleugels ben je veilig.
Die God die wonderen deed: manna uit de hemel liet regenen, een olievaatje wat niet op raakte en nog duizenden wonderen: diezelfde God bestaat vandaag nog steeds. En het mooie is dat we met die wonderlijke God mogen leven, stoeien zelfs. Ga maar oefenen in het vertrouwen met die grote God. Zodat je Hem kunt vertrouwen en met Hem volharden. Want dat staat er ook: wie volharden zal tot het einde toe… zal zalig zijn.
En volharden is wat mij betreft niet met je armen over elkaar zitten wachten, maar opstaan tegen de waanzin en voor de waarheid!

‘Ja Heer ik geloof, kom mijn ongeloof te hulp. Laat mij, laat ons niet los! En maakt U me aub dagelijks standvastig om U nooit los te laten. Wat er ook gebeurt…’

Het is vandaag biddag in christelijke kringen: waar bid jij voor? Voor gewas en arbeid? Gewas - en ondertussen worden boeren en vissers monddood gemaakt -? Arbeid in de zogenaamde smart-cities waar we geen mensen maar robots zullen zijn?

Een brief voor jou: wat vier jij?

Wat heb jij geleerd? Wat heeft het 'nieuwe normaal' jou gebracht? Wat 'vier' jij dit weekend?

Iets later dan gepland, maar vrijdag hoop ik mijn nieuwsbrief te versturen. Wil je die ontvangen? Laat je mailadres achter.
(Hij geeft een gekke melding, maar doet het gewoon! Overigens, ik stuur zo’n nieuwsbrief maar een paar keer per jaar)Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter  Alie van wieren

  Geplaatst: 2023-03-08 10:37:17

  Prachtig geschreven!

  Hannie v.d.Hoeve

  Geplaatst: 2023-03-10 12:55:21

  Lieve Jonneke .Wat mooi geschreven .
  Heel blij mee .Een Gezegend weekend God blessyou

  Annemieke

  Geplaatst: 2023-03-11 09:18:02

  Amen, en zo is het. Wat ik moeilijk vind is dat velen 'verdoofd' zijn en de Waarheid nog niet zien. Dat maakt me intens verdrietig. Ook diegene die in De Waarheid geloven.

  Coby Broekhoff

  Geplaatst: 2023-03-11 20:24:28

  Je bent een strijder en dapper om dit alles te schrijven Jonneke! Eerlijk en ook altijd vaak geloof en vertrouwen erin verweven dank! Shalom!
This thread has been closed from taking new comments.