Een vlinder, leven en liefde

  • 23 december 2020 · Geen reacties · 
Een vlinder, leven en liefde

De Betekenisweek is een bijzondere week: fotografen die aangesloten zijn bij het Moment Design Collectief doen belangeloos een shoot voor mensen die ernstig of langdurig ziek zijn of een hele moeilijke periode (achter de rug) hebben. Want ziekte heeft een grootse impact op mensenlevens.

"Ik wil graag op de foto met mijn man Piet; hij is mijn steun en toeverlaat. 18 jaar geleden kreeg ik een donorhart, heb drie keer huidkanker gehad en moet binnenkort een niertransplantatie ondergaan." Een heftig verhaal zeg maar.

En ondanks alles ontmoette ik zo'n opgewekt, dankbaar en liefdevol stel! We hebben vlakbij (met uitzicht op de polder) en in hun huis en tuin foto's gemaakt en vanaf 't eerste moment zag ik zoveel liefde, vertrouwen en 'kameraadschap' bij deze twee.

Een vlinder, leven en liefde
Een vlinder, leven en liefde
Een vlinder, leven en liefde
Een vlinder, leven en liefde
Een vlinder, leven en liefde
Een vlinder, leven en liefde
Een vlinder, leven en liefde

De vlinder is een belangrijk symbool voor Wilma. Haar nieuwe hart en de vlinder zijn voor altijd aan elkaar verbonden en ik ze de vlinder overal terug komen.

Een vlinder, leven en liefde
Een vlinder, leven en liefde
Een vlinder, leven en liefde

In de Betekenisweek hebben 15 fotografen meer dan 100 fotosessies gedaan. Een enorm indrukwekkend verslag is hier te zien.

Een slechte boodschap krijgen. Al jaren met veel pijn en moeite leven. Het zijn momenten dat ik er als fotograaf met alle liefde voor jullie wil zijn. Een shoot als bovenstaande, maar misschien ook wel van laatste samenzijn of definitief afscheid. Beelden zijn echt belangrijk: zo fotografeerde ik onlangs nog een begrafenis. En dat laat je niet voor de sensatie fotograferen, wel voor een essentieel deel als het gaat om rouwen. Er gaat in zo'n tijd zoveel langs je heen (en ik spreek uit ervaring), dat je blij kunt zijn het met beelden nog beter een plek te kunnen geven.

Dus, ben je ziek, heb een moeilijke tijd achter de rug en wil je dat juist vieren, ik ben er voor je.

‘Sometimes you will never know the value of a moment until it becomes a memory.’Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.