Elly&Rikkert en een monnik

Portretten met verhalen. Wat vind ik dat toch een feestje om te fotograferen. Luisteren, kijken met je hart, vangen wat je ziel ziet.

Eind vorig jaar mocht ik voor het PUUR Magazine op pad om een paar mooie series te maken. Op mijn insta heb ik onlangs al een keer een kijkje in dit tijdschrift per video gegeven. De eerste was van Elly en Rikkert: het bekende duo. Het einde van hun carriere is in zicht en 15 mei geven ze hun laatste concert. Online, live - in plaats van een hele afscheidstoer.

De foto's zijn gemaakt bij hen thuis in het mooie Drentse Vledderveen, waar Elly heerlijk op blote voeten door het huis liep en zich voor de shoot nog even opmaakte. Ze hebben vertelt over de vele instrumenten in hun huis - zoveel verhalen. Ze hebben gespeeld en gezongen.  

Ook ging ik naar een bijzondere 'klooster' waar monnik Thomas woont. Een heerlijke karakteristieke plek tussen bos en duinen.

Hij heeft twee keer gedaan waarvoor iedereen hem niet serieus nam: doen wat God hem opdroeg.  Zijn dromen uitwerken. Een klooster/retraitecentrum beginnen. En een boek schrijven met als titel:  De Snelste Weg is de Omweg.  "Je kent nog maar een paar woorden. Moeilijk. Lastig. Zorgen. Zwaar. Je leven lijkt tobben geworden. Ga je gebukt onder een burn-out of depressie? Worstel je met rouwverwerking, zingevingsvragen, relatieperikelen of een levensbedreigende ziekte? Soms zijn dan gespecialiseerde antwoorden nodig. Maar vaak ook niet. Want focus op het etiket, en je verzandt al snel in pleisters plakken. Zo niet Liber. De doe-het-zelf coachingsmethodiek. Die verder reikt. Dieper graaft. Want Liber draait niet om de bevrediging van je verlangens, maar zet in op de bevraging van je identiteit. Verbluffend snel kan dit je bewustzijn doen ontwaken. En je diepst denkbare heling kan een aanvang nemen."

  Wil je ook foto's, van jezelf, voor een magazine, een nieuwe website? Ik sta voor heel veel open, en ga graag een leuke uitdaging aan. Dit jaar nog mag ik bijvoorbeeld foto's maken voor het 50-jarig jubileum van mijn basisschool. Neem gerust contact op over de mogelijkheden.Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.