Gebeden die raken

Wat doe je als je vier hele dagen voor je hebt om tot rust en jezelf te komen? Nou, om het bij mezelf te houden: ik zit op het bed van m’n zojuist in gebruik genomen kamer bij retraitecentrum de Spil met een van de dingen die ik heb meegenomen: een Bijbels dagboek. Gods Woord bidden.

Dat ik dit dagboek bij me heb, is niet omdat ik daar nu zo aan gehecht ben. Als ik eerlijk ben, moet ik bekennen dat het goede voornemen om elke dag trouw in een mooi en/of interessant Bijbels dagboek te lezen er ieder jaar opnieuw is, maar dat ik het meestal niet lang volhoud. Maar in dit geval heb ik beloofd er een blog over te schrijven en dus moest-ie mee.

Soort van ‘verveeld’ blader ik door het boekje en begin dan zomaar bij een willekeurige datum te lezen.

[tekst Gods Woord bidden]

Nadat ik het stukje gelezen heb, lees ik het nog een keer, en nog een keer. En steeds weer knalt het mijn hart binnen.

Later die dag komt de boodschap van het stukje nog een aantal keer terug; steeds op een andere manier. In een lied dat ik hoor. Door een gelezen stukje of een gebed uit een gebedenboek in de kapel. En elke keer dringt die boodschap nog iets verder naar binnen.

Weet je? Soms is zelf bidden zo stuntelen en zoeken naar woorden, daarom is een gebedenboek af en toe ook zo fijn. Gods Woord bidden is eigenlijk niets anders dan zo’n aloud gebedenboek; alleen in fris jasje gestoken, met een mooie opmaak en in hedendaagse taal. Door de gebeden hierin te bidden, bid je eigenlijk gewoon Gods eigen woorden.

Misschien ken je Beth Moore wel van een van haar andere boeken. Ze heeft veel liefde, maar is ook recht voor d’r raap en daar houd ik wel van. Ze durft de vingers op zere plekken te leggen. Dus heb ik het me toch weer voorgenomen: vaker door o.a. dit boekje te bladeren en erin te lezen. Niet per se elke dag of de juiste datum, maar wel met een rustig en open ‘mind’, want deze gebeden… ze raken.

Meer gegevens: Gods Woord bidden - een bijbels gebed voor elke dag. Uitgever: Sestra Prijs: € 17,50 O.a. hier verkrijgbaar: http://www.royaljongbloed.nl/product/9789491844867/gods-woord-biddenGeïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.