Gevangenzorg & model gevraagd

  • 23 november 2020 · Geen reacties · 

Even stond ik echt stil en nam de ruimte in me op. Hier zit je dus als gevangene. Hier moet je het mee doen. Nog aangrijpender waren de isoleercellen. Voor Gevangenzorg Nederland heb ik een fotoshoot gemaakt in een leegstaande gevangenis.

"Gevangenzorg Nederland is een organisatie die met 650 vrijwilligers aan (ex)gevangen en tbs-patienten ondersteuning geeft. De vrijwilligers bieden hen een luisterend oor en helpen hen met bezoeken, cursussen en arbeidsbemiddeling op weg naar een leven zonder criminaliteit. Ook voor hun families is er ondersteuning in de vorm van vrijwilligersbezoek of chathulp."

Zonder deze organisatie is er maar heel miniem een echt luisterend oor en een vorm van ondersteuning en ontwikkeling.

Gevangenzorg & model gevraagd
Gevangenzorg & model gevraagd
Gevangenzorg & model gevraagd
Gevangenzorg & model gevraagd

Deze eerste serie foto's zijn gemaakt met vrijwillgers die werken voor Gevangenzorg Nederland. Zij bezoeken gevangenen, geven cursussen en begeleiding. Wat ik heb gezien is dat ze met zoveel liefde en geduld hun vrijwillige job doen, heel mooi! En ja, er zijn er bij die weten wat het is om in de bajes te zitten en nu aan de 'andere kant' graag een handje helpen.

Gevangenzorg & model gevraagd
Gevangenzorg & model gevraagd
Gevangenzorg & model gevraagd
Gevangenzorg & model gevraagd

OPROEP:

 

 

Voor de foto's voor de nieuwe huisstijl van Gevangenzorg zijn we op zoek naar:
* Mannen van zo rond de dertig — veertig jaar met een lichtgetinte huid en donker haar, zodat iedere gevangene (zowel de blonde als donkere Nederlander) zich in hem kan herkennen.
* En we zoeken een kind van 6-10 jaar (jongen of meisje). Als het mogelijk is niet hoogblond. Maar dat is geen strenge eis, we zijn al blij als er iemand model wil staan.

 

De fotoshoot zal plaatsvinden op 14 of 15 januari in een studio in de buurt van Ede (midden van het land).
Wil jij deze vrijwillige taak op je nemen en als dank een paar mooie foto's van jezelf — of kind ontvangen in hoge resolutie? Mail dan naar info@jonneke.nl met een fotootje.

 

Hierbij een voorbeeld van een van de posters van Gevangenzorg 'nieuwe stijl'.

Gevangenzorg & model gevraagd

En misschien nog een gekke vraag aan jullie als lezer: het lijkt of het met de nieuwe website nog niet helemaal goed gaat wat betreft link naar FB. We vragen ons af of de 'vind-ik-leuk-knop' uberhaupt nu werkt. Zou je mij een plezier willen doen en op die knop drukken en als het niet lukt me laten weten waarom het niet gaat? We komen er namelijk gewoon niet zo goed achter wat het is. Dank voor je hulp!Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.