Herfstperikelen

     Misschien is het voor het eerst van mijn leven dat ik denk: oke, het wordt echt herfst en weet je wat? Laat maar komen! Gisteren liepen we samen met Bijke in de regen over de dijk.. echt herfst!

Wil niet zeggen dat het melancholische gevoel er niet is: ' 't Is weer voorbij die mooie zomer, de zomer die begon zo mooi en blij, oh, ik dacht dat er geen einde aan zou komen, maar voor je 't weet is heel die zomer alweer lang voorbij'. Ja, zomers mogen van mij wel 10 maanden per jaar duren, daar zou ik echt geen probleem mee hebben. Want kou en donkerte vind ik nog steeds niet.

Maar wat is er nu anders dan? Omdat ik een hele berg zin heb om te 'coconen' - of hoe schrijf je dat eigenlijk? Dat wat mijn kat Spoenkie weleens doet: helemaal in elkaar krullen met 'je poot over je koppie'.

Ik kan in elk geval een heleboel dingen bedenken waar ik nu weer tijd voor krijg en wat me heerlijk lijkt! * Opeens heb ik zin om met een boek op de bank te zitten, kat op schoot en een grote beker hete thee. * Ik kan me verheugen dat ik eindelijk weer tijd heb om leuke recepten uit te proberen. * Eindelijk weer eens thee-leut of lekker-lunch of bijklets-diners met vrienden/vriendinnen af te spreken. * Van die to-do-things in huis wat ik al zolang wil doen maar het komt er steeds niet van. * Fotoboeken maken voor mezelf, van de mooie reis naar Namibie, maar zowieso van het hele jaar met alle momenten. * Wandelingen maken met mensen die ik hoognodig eens wil spreken. En natuurlijk alleen wandelen. * Gewoon weer eens heerlijk een heeeeele lange dag naar de sauna - alleen maar ook een keer met vriendinnen - . * En mijn camera pakken voor iets 'wat niet in opdracht is', maar puur omdat ik het leuk vind. * Met een paar jongelui op de bezemsteel door het huis vliegen en grote schoonmaak houden - al die vliegenpoep van plafond poetsen bijv. -

Eh... misschien moet ik stoppen met mijn lijstje ;-) Want ergens staat ook nog: beginnen met mijn boek. Wie weet!

Oktober heb ik nog genoeg te doen in elk geval voor mijn fotografie. De grootste piek wat bruidsreportages en fotoshoots is voorbij, al liggen er nog ongeveer 10.000 foto's om uitgezocht en daarna de selectie daarvan bewerkt te worden en albums van te maken. Want bruidsparen: niets van bovenstaand lijstje ga ik doen, voor ik jullie blij gemaakt heb met jullie foto's en albums!

Herfst. Loslaten. Terug de aarde in. Misschien ga ik het dit keer intenser doen.

Mooie tips vind ik hiertussen staan: Aardig zijn voor je zelf | Comfy | Digitale detox | Hobby | Investeren | Minder moeten.... lees zelf maar:

https://www.inspirerendleven.nl/13-selfcare-tips-om-de-herfst-door-te-komen-deel-1/

Ik ben benieuwd hoe vaak ik dit ga kunnen ;-) https://www.flowmagazine.nl/lezen/mindfulness/leun-gewoon-eens-achterover.html

Hoe ervaar jij de herfst? Lastig of juist heerlijk?Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.