Hutje-op-de-hei-in-Hongarije: kom jij ook?

Verlang jij ook naar stilte en een paar dagen echt tot jezelf komen en afstand nemen?

 Dan zou het zomaar mooi kunnen zijn om verder te lezen…

Je leven neemt je in beslag. Er is altijd wel iets of iemand wat je aandacht vraagt. Tijd voor jezelf is er (bijna) niet, terwijl je wel graag eens zou willen nadenken over vragen als: ‘Wie ben ik, waar ben ik eigenlijk goed in? Ben ik op de juiste koers? Doe ik echt wat ik wil doen? Is dit het nu? Kan het ook anders? En hoe dan? En waar is God in dit alles?’

Het opzoeken van rust en stilte kan inspirerend zijn en geeft antwoorden! Een poosje off-line, unpluggen van je dagelijks leven.

Denk je nu: ‘Ja, dat lijkt me heerlijk!’ dan is deze retraite wellicht wat voor jou:

Wat kun je verwachten?

* Stilte en ruimte: omdat de stilte nieuw perspectief biedt – rust waarin je je gedachten de vrijheid geeft om een onverwachte, avontuurlijke reis naar binnen te maken.

* Lokaal eten: omdat lokaal eten de burgers van het dorpje goed doet – en ons ook.

* Creativiteit: met activiteiten en tijdens de vrije tijd voor jezelf.

Bestaat een stilte-weekend alleen uit stilte?

Nee, er is een afwisselend programma met elke dag een paar uur stilte. Rond de lunch kun je die doorbreken door gezamenlijk te eten. Heb je behoefte aan meer stilte dan kan dat, wil je iets actiefs doen, dan kan dat ook.

Wat gaan we doen?

Elke morgen is er gezamenlijke dagopening met een vraag of thema die je die dag meeneemt. In de stilte ontdek je wat het met je doet. Het kan helpen om iets op te schrijven, zodat je jezelf beter leren kennen: laat je verrassen!

En daarnaast zullen we ook wat ervaringen uitwisselen, een paar creatieve dingen doen. Verder is er genoeg tijd voor gezellig samen eten en persoonlijke vrije tijd. Lekker bij een vuurtje zitten. Genieten van je boek of juist van niks. Heel fijn, toch?

Klik op de link voor een impressie van het huisje en omgeving.

In de stilte leer je luisteren.

Met wie gaan we dat doen? Hopelijk met jou, die dit leest. En met iemand die je meeneemt. En met Janneke omdat ze goed is in het vinden van lokaal eten. En met mij, Jonneke, omdat ik goed kan organiseren en inspireren. Wij hopen ons ook te laten verrassen door de deelnemers!                                                                            Vijf keer Jonneke:

Getrouwd met Sjoerd, fotograaf, back-to-basic is bijzonder, zoekend naar de échte dingen van het leven, Enthousiast en houdt van afwisseling. Heeft twee thuislanden en woont nu op de vlakke poldervelden van Putten.

 

Vijf keer Janneke:

Getrouwd met Jelle en moeder van vier, heeft geleefd in vier landen, blogt over haar leven, houdt ervan om -waar ze ook is- een thuis te maken, woont nu in Osijek (in Kroatië) waar ze met haar man werkt met Roma: het nomadenvolk van Europa, waar ze zich verwant mee voelt.

De stilte, eten uit de buurt en van zelfgemaakte producten, contact met elkaar en de omgeving maken deze retraite tot een unieke ervaring. Ontvang een hartelijke groet en hopelijk tot ziens in Hongarije! Wij kijken er onwijs naar uit, omdat we weten dat zulke dagen bijzonder zullen zijn.Janneke en Jonneke Meld je nu aan op: info@jonneke.nlP.S. Deze retraite heeft een beperkt aantal plaatsen. Hoe eerder je je reis boekt, hoe goedkoper het is (al vanaf rond de € 100,-). Nodig gerust je vriend of vriendin uit. Er is transport van en naar het vliegveld. Als je jezelf hebt aangemeld, overleggen we de details van deze reis zoals over advies ticket, reisverzekering en eetgewoonten. Het huis waar we deze dagen zijn is eenvoudig, maar sfeervol en je zult je er snel thuis voelen. Er is overigens wel genoeg ruimte in en om het huis om alleen te zijn.

 


Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.