Knuffelen en stoeien -gezinsshoot-

Een prachtig gezin waar ontzettend veel geknuffeld en nog meer gestoeid wordt, dat is een feestje om te fotograferen. Als je met een big smile achter je camera staat, rent, ligt - en vervolgens met een grote lach achter je computer beelden zit uit te zoeken/nabewerken, dat weet je het weer: ik heb zo'n geweldig leuke baan!

Verhaal van deze fotoshoot in het kort: - Nee ik maak veel te weinig foto's van de meiden, en heb zelf een verschrikkelijke hekel aan foto's. Na mijn uitleg hoe ik een fotoshoot doe en dat er in mei een speciale gezinsactie is, wordt er toch een datum geprikt. 'Ik ben nog nooit zo blij met foto's geweest!' 'Kiezen is een onmogelijke klus'. 'Familielid kon ontroerd niets meer zeggen... : 'dit is zó hoe jullie zijn!'"

We overleggen natuurlijk ook altijd even over locatie van de fotoshoot, maar het antwoord was: 'als we maar geen bekenden tegenkomen en ik hou vooral van natuur, bloemen, felle kleuren.' Het werd onze achtertuin: in het weiland, op het hek, de dijk en het strandje.   Voor deze reportage heb ik een filmpje gemaakt: Duurt een kleine drie minuten, maar ik beloof je: Je krijgt gewoon een DIKKE GLIMLACH op je gezicht als je die tijd even neemt. Klik op de link, leun achterover en geniet!

https://jonneke-oskam-jonneke-oskam.smartslides.com/familieliefde  En een deel van de serie maak ik natuurlijk ook 'gewoon als blog'. Voor als je niet van een vrolijk muziekje houdt en geen drie minuten tijd hebt voor het filmpje ;-) Deze foto is voor mij 100% kenmerkend voor dit gezin: knuffelen en stoeien op 1 foto.      En die weilanden vol kamille? Wat een fijn plekje om portretten te maken. Het weiland naast ons was net gemaaid: lol verzekerd.Een portretfoto met pap en dochter 1, pap en dochter 2 en met dochter 3. En datzelfde met mama. Dat was een van de wensen. Maar papa 'gewoon' op de foto zetten, zonder gek doen, was nog best een kunst. Maar zeg nu eerlijk: van deze foto's word je toch heel blij? Want papa dóet ook vaak gek, en stoeien is een dagelijkse bezigheid. De 'serieuze foto's' zijn ook gemaakt: die staan in de slideshow. Zeg je: wow, dat wil ik ook? Boek op tijd. Na de zomervakantie is er weer plek in mijn agenda: september kan ook nog een prachtige maand zijn.

‘Het is een geluk als je weet wat liefde is. Koester het, vier het, laat het vastleggen. Omdat het vandaag kan en je niet weet hoe het morgen zal zijn!’

‘Sometimes you will never know the value of a moment until it becomes a memory.’Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.