Levenslessen zonder armen en benen

Afgelopen zaterdagavond zat ik 'in m'n eentje' met ruim 5000 anderen in het Omnisport in Apeldoorn. Te luisteren naar de mooie muziek van verschillende artiesten waaronder het lied 'Duizend vragen' van Martin Brand. Te kijken naar de zandkunstenaar. Maar vooral levenslessen te leren van een bijzonder iemand.

Iemand die geen armen en benen heeft. Nick Vujicic.img_4959(foto met m'n Iphone)

Misschien heb je weleens over hem gehoord. Geen armen en benen. Hoe eet je? Hoe douche je? Hoe ga je naar de wc? Hoe geef je een knuffel? Tenminste, dat soort vragen gaan dan door me heen.

En ja, Nick heeft z'n levensverhaal verteld. Over de pesterijen, de bemoedigingen van zijn moeder toen hij nog klein was, zijn onbeantwoorde vragen aan God, zijn wens om dood te zijn, maar eigenlijk ging het vooral over de mooie dingen van zijn leven. Over de mogelijkheden die hij is gaan zien. Over de bijzondere ontmoetingen waar hij over zijn God kan vertellen, wereldwijd.. (inmiddels al in ruim 61 landen hebben meer dan 600 miljoen mensen het evangelie gehoord van deze 'halve man' - zoals hij zelf zegt) dscf1585Een paar waardevolle dingen die hij zei en ik opkrabbelde in mijn boekje wil ik heel graag met je delen: (sommige in het engels of inmiddels vertaald in het nederlands)

"Give your broken pieces a change." dscf1930 "Wees dankbaar en zorg dat ervoor dat jíj de reden bent dat anderen dankbaar zijn."

"You get hope through the worst parts of your life."

"Je weet niet wie of wat er voor je op je levensweg komt: de grote vraag is: voor wie ben jij het wonder?"

"Je kan boos zijn om wat je niet hebt, of dankbaar voor wat je wél hebt."

dscf1685

"Money can't buy happiness, heaven or peace."

"Come to the truth and the truth will set you free."

Ik heb daar stil zitten genieten. Luisteren. Huilen. Lachen. Me verwonderen. Beamen. Wat een bemoediging was dit. Geen spijt dat ik in m'n eentje naar deze massa-bijeenkomst ben gegaan (want heel veel mensen bij elkaar is niet mijn ding zeg maar) Dit soort ontmoetingen zijn van die 'lichtjes' langs m'n levensweg.

dscf2672 P.S. De foto's bij deze blog zijn van mijn tante Gineke. Van wie we een bijzondere nalatenschap hebben gekregen: 'n mega foto-archief ;-) waar ik af en toe in zit te neuzen.
This thread has been closed from taking new comments.