Magic op de keukenvloer

Hoe iets heel simpels heel magisch kan worden? Van vaatdoek tot verwondering? Vandaag vertel ik je het verhaal van magie op de keukenvloer.

De bloomon-bos die op het aanrecht staat, is een beetje aan z'n eind. Mag ook wel na ruim 3 weken. Er liggen een paar bloemen op het aanrecht en wil het snel met de vaatdoek wegvegen... maar dan zie ik hoe mooi 't eigenlijk is wat hier ligt! Wacht even...

Ik haal mijn canon-vriendje met macro-lens snel tevoorschijn en zie dat juist dan op de ochtendzon een prachtig licht laat schijnen op een stuk van de keukenvloer. En dan begint het feest. Ik verhuis de pluisjes voorzichtig naar de vloer... and the magic starts!

 Het heerlijke is dat je hier ook zo lekker bij kunt filosoferen. Als je er nog een paar aan elkaar vast ziet zitten. Als je goed de bloem bekijkt en ziet waar deze bijzondere parachutepluisjes eigenlijk vandaan komen. Als je beseft wat 1 pluisje in zich heeft en wat het effect is van een heleboel bij elkaar. Als je je laat verwonderen door de veerkracht van het vederlichte pluisje. Ik vergeet de tijd en alles om me heen. Speel met de instellingen*, priegel met stokjes om de veertjes voorzichtig op z'n plek te krijgen, hou heel veel keer m'n adem in - want met uitademen verplaatsen de pluisjes zich al - en geniet met volle teugen! En ik weet zeker dat als iemand mij zo op de grond had zien liggen, hij ook geglimlacht had!

(dit is 'the making of-situatie van bovenstaande foto en zoals je kunt zien gebruik ik zonlicht, een keukenvloer, een lens/zonnekap en paar stokjes.)De magie ligt voor je neus. Als je het maar wil zien. Kijk jij vandaag ook weer eens extra om je heen?Zie je de magische regenboog-kleuren in deze bijna zwartwit foto?

Deze foto's heb ik gewoon op de keukenvloer gemaakt dus. Met zonlicht. That's it. Maar door de instellingen anders te zetten, met of tegen het zonlicht in te fotograferen, kun je ongeveer alles maken wat je wil!

*Zou jij ook willen leren hoe je kunt spelen met je instellingen van je camera? Niet op de automatische stand, maar dat je snapt wat al die getallen betekenen? Of hoe je je smartphonefoto's echt toffer/beter kunt maken? In maart en mei komen er weer twee gezellige leerzame en toffe workshops aan. Meld je aan, voordat het vol zit. Ik leer je graag en met veel enthousiasme veel (alles) wat jij wil weten!Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.