Mijn ultieme vakantieplek

Er is een plek op deze aarde en dat is voor mij een soort 'paradijsje'. Een plek waar mijn ziel echt tot rust komt en genezing vindt. Het is een gróót voorrecht om dagen hier door te kunnen brengen (in een huis van vrienden).

We zijn inmiddels weer een week thuis, maar graag deel ik wat van dat moois. Want alleen de heenreis al... hoe zou het voelen als je erop kon liggen, springen? We hebben onze auto (Elefender) opgezocht, boodschappen gedaan en hoppa... richting de zee! (nog 'even 1300 km rijden')Zuid-Afrika is ons tweede thuisland.  (ik ben er geboren en heb er tot mijn 4e gewoond.) Het is zo goed om je voeten op de rode grond te hebben, veel lieve vrienden weer te zien, en.. op adem te komen. Want aan het begin van het jaar kijken we samen terug naar wat was, leren we lessen en kijken we ook vooruit. Maken we plannen, ons to-do-lijstje groeit en zorgen we dat we een soort 'retraite' hebben. We sloegen onze daktent op in de 'Kambeboo' waar Laurika Rauch: "In die Kamdeboo kontrei was ons vrolik, jonk en vry Waai westewinde waai In die Kamdeboo kontrei het ons donkiekar gery Draai donkie donkie draai Jakob F. de Beer, windpompingenieur Reis van plaas tot plaas in sy donkiewa" En met mijn nieuwe gadget maakte ik voor het eerst echt macro-foto's met m'n smartphone. Onderweg ergens in de droge Karoo waren we getuige van een prachtig fenomeen: de cactussen stonden in bloei! Na jaren van veel te droog was er een paar weken geleden echt flink regen gevallen... Aanschouw dit wonder: Wat had ik dit moment graag met velen gedeeld. Want ken je de uitdrukking 'bedwelmd raken door geur'? Nou, hier gebeurde dat. Die geur was allesomvattend veelzeggend... BLOEI! Zo zoet, zo krachtig. Heel bijzonder! En dan komen we bij mijn favoriete plek, bij de oceaan. We krijgen een warm welkom door de zon en het blauwe water. Bergen achter je, oceaan voor je, rotsen en de rivier die hier de oceaan ontmoet... eigenlijk is dat het. Geen winkel, geen afleiding. Spelen met m'n macro-gadget kan ik ook echt uren en uren doen. Een douche waar je uitkijkt op de zee. Met een 'laat-middag-drankie op ie hoekie' ;-) En hier...  boven op die rotsen, daar heb ik 'mijn troontje'. Waar ik echt uren en uren kan zitten. En alleen maar voelen hoe intens mooi het hier is. En als ik geluk had, kwamen ze voorbij. Mijn vriendjes en vriendinnetjes. Meestal rustig zwemmend en vissen, andere keren lekker spelen in de golven. Bij helder zonnig weer, zie je ze het beste. Het gebeurde dan ook dat als ik ze in de verte aan zag komen, dat ik met mijn grote telelens&camera echt ren-ren-hijg-hijg naar de rotsen rende om ze zo goed mogelijk te fotograferen. De dagen brengen we door met slapen, lezen, haken, vissen, lopen, praten, zwemmen, eten.. en dan repeat ;-)Een van de weinige dagen dat het zo mooi (met weinig wind) om rustig buiten te eten, dan maak je er een feestje van. Eten koken vinden we allebei leuk en we genieten er dan ook van om hier echt de tijd voor te hebben. Realiteit is dat als je binnen zit vaak geen foto maakt ;-) Zet mij met m'n smartphone (met een touwtje om m'n nek) in de golven en ik kom er de komende uren niet meer uit. Tig- keren door een golf omver geslagen worden, me verwonderen over de kleuren, genieten van elke golf die elke keer perfect en uniek uitrolt. En ook al ga je koppie onder, gewoon door blijven klikken he? ;-) Die rotsen... heen klimmen en klauteren we langs de zee en dat is heerlijk! (en zweten en spierpijn hebben hahah) en dan terug over het gewone pad terug. Elke dag. Zon of wolken. Ons ritueel onderbraken we niet.        Links nat van het zweet, rechts van de regen.En na de mooie dagen kwamen de wolken. En met de wolken ook regen. Meer regen dan ik ooit hier gezien en meegemaakt heb. Maar het was nodig voor het gras en de planten. Dreigende wolken en we zagen het zelfs bliksemen boven de oceaan. Regen is zegen. Ik vergeet dat nog weleens. Maar oh, wat knapt de natuur er zienderogen van op. En op deze regendagen lazen we extra veel, zoals het boek 'Het onverwoestbare meisje'. Wat een aanrader. Waarom? Dat lees je hier. Ik haakte tijdens de regen nog maar wat meer vasten en stokjes. Voor het eerst in m'n leven haakte ik '3-D' en kijk dan wat een schatje. Blommie heb ik 'm genoemd. Blommie heeft te maken met bloeien (en ik ben weer opnieuw gaan bloeien hier!) en Blommie is ook het 'maatjie' (vriendje) van Liewe Heksie. En liewe heksie is mijn jeugdfavoriet ;-)Elke dag toch even lekker uitwaaien. Op de terugweg door de Karoo en Transvaal. De laatste dagen ‘kuier ons by vriende'. Sjoerd brengt samen met Neels een groot deel van de tijd ónder de landrover door (tussenbak van versnellingsbak lekte olie), de kinderen vermaakten zich in 'het veld' en zo kon ik met m'n vriendinnen uren bijkletsen. En natuurlijk maakten we lekker eten en zorgden we dat de mannen hun 'coke & kvw' regelmatig gevuld werd.

Lange blog. En nu komt 'ie: behalve de dolfijnen-f0to's heb ik ALLES met m'n Iphone genomen! Wil je ook leren hoe je de leukste, mooiste, creatiefste kunt maken? Hoe je de juiste belichting krijgt? Hoe je goede panoramafoto's maakt? Ik geef een avond BOORDEVOL tips over hoe je jouw gewone en bijzondere momenten zo goed mogelijk met je smartphone vastlegd. Er zijn nog 4 plekken beschikbaar, dus wees er snel bij. Je kunt hier boeken: http://jonneke.nl/workshops/Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.