Nifjesfeest 2018

Wat een heerlijk feest is het nifjesfeest! Afgelopen weekend was het weer zover. Elf stuks lieve bandietjes kwamen de boel onveilig maken in de polder. Elf mensjes met een eigen karakter, waar we erg van genieten. Van het moment dat de uitnodiging gestuurd worden, zijn ze volgens hun ouders 'bijna niet te houden' ;-)

Vrijdagmiddag worden ze gebracht door hun moeders/vaders/broertjes. We zijn zo zo zo blij met dit bijzonder lekkere weer! Het kan namelijk nog best waaien en fris zijn hier in de polder, maar mooier konden we het bijna niet treffen voor zo'n weekend Broodjes hamburger eten.Voorlezen over kleurige dieren...  (heerlijk van die koningsmarkt-vondsten, dit boek o.a.)Fantasie van die kids, heerlijk.  Het thema dit keer was 'kleurenbende'. Kennis laten maken met kleurstof, kleur-gedrags-codes- met elkaar opstellen, en zo hebben we het regelmatig over kleur.Zaterdagmorgen gaan we na het ontbijt naar Lelystad naar het belevenissenbos. Met kleren die nat en vies mogen worden, en waar de een nog heel voorzichtig is.. uiteindelijk was iedereen nat en heeft ontzettend genoten!Een stuk door het bos struinen...... en wilde paarden tegenkomen.  Heel spannend! 'Ik mag van mijn moeder geen wilde paarden zien.' ;-)   Heerlijk spelen, vies worden, kippevel hebben ... Je mag nat worden, vies, maakt niet uit, maar pas bij de auto krijg je andere kleren. 'Heb je het koud Noor?' (kippevel op haar armen) 'Ja, maar we hadden afgesproken dat we daar niet over zouden zeuren, dus...nee hoor!' ;-) ;-)Een puntzak friet maakt het plaatje compleet natuurlijk. Bij thuiskomst is er nog een leuke verrassing... popcorn voor de kijkers en om beurten superbellen maken! Klein en groot krijgt het voor elkaar en o man man, wat is dit genieten! Die 5 liter emmer was zo op ;-) En natuurlijk heel kleurrijk, past bij het thema, haha! Kipkluifjes. Komkommers. Broodjes. Lekker makkelijk. 'Man, wat kunnen jullie eten... niet normaal.' 'Thuis eten we niet zoveel hoor...' 'En hier ons ff arm eten? Lekker stel zijn jullie.' Lachengierenbrullen met z'n allen.De trol. Vroeger was ik al helemaal gek op dit bijzondere wezentje. Nu mijn nifjes kennis laten maken met de Trol ;-) Voorlezen dus!  Als de 'kleintjes' op bed liggen, is het extra tijd voor de 'groteren'.   Met o.a. een kleur-experiment met olie en water.    Zondag hebben we eerst uitgeslapen (echt, tot bijna acht uur) en daarna relaxt ontbijten en met z'n allen naar de kerk. Uit de kerk mogen ze hun eigen aap of varken maken... En om beurten met de lammetjes knuffelen...Helpen in de keuken willen ze allemaal, daarom veel makkelijke hapjes bedenken voor de picknick.Wat we overigens gewoon in het weiland naast ons doen... hoe makkelijk wil je het hebben? Bijke heeft z'n hardloopgekdoenrondje ;-) Tja, jongetjes ;-)Daarna spullen opruimen en zwemkleren aan... afkoelen met die hap. Op verzoek een sproeier onder de trampo en we hadden er gelukkig nog een...Opdrogen, chips eten, chillen met die billen.Als afsluiter krijgen ze allemaal een boek. We gaan niet naar de verjaardagen van de nifjes maar 1x per jaar krijgen ze allemaal een boek.    Dan zijn Landrover en gehuurde bus 'thuisbrengservice' voor lieve vermoeide pakjes van kinderen.

Oom en tante zijn is tof. Zij genieten, wij genieten. Zo'n nifjesfeest is quality-time van de bovenste plank. Met opnieuw een groot portie waardering voor álle ouders, ploffen wij 's avonds heerlijk nagenietend op de bank. Nifjesfeest 2018 was supergeslaagd!Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.