Ontmoeting met imker en de bijen

Onverwachte ontmoetingen die een soort 'hemel op aarde' zijn. Met hart tot hart-gesprekken en passies delen. Zomaar op een vergeten stukje natuur tussen de snelwegen van Den Haag heeft imker Aad zijn bijen-plaats Het Bijen ABC.

Aad Dekker en Gerhard Nel zijn vrienden en zomaar op een woensdag in het prachtigste (hoog)seizoen zat ik hier. Dankzij Corona-crisis ;-), normaal gesproken heb ik daar niet zo de tijd voor. En onder andere daarover hebben we gepraat. Wat doet deze tijd met ons? Hoe blijven we dichtbij het allerbelangrijkste van het leven: namelijk God? Wat zijn de gevaren en valkuilen? We gingen de diepte in met aansporingen en bemoedigingen. Als eerste natuurlijk een hapje van de verse, net getapte honing...

Mijn zoon, eet honing, dat is goed voor je, zoete honing streelt de tong. Spreuken XXIV : 13 Zie wijsheid als de honing voor je leven. Als je wijsheid vindt, heb je een toekomst, je hoop gaat niet verloren. Spreuken XXIV : 14 Hoe kostelijk uw woorden te proeven, bij het zeggen zoeter dan honing. Psalm CXIIX : 103 En omdat we natuurlijk op Aads terrein zijn, krijgen we ook een rondleiding. Ik kan niet anders dan diep respect krijgen voor de bijen, hun leven en fenomenale eigenschappen. En voor de imkers natuurlijk die het mogelijk maken. Ja, dit krijg je ook: collega-fotograaf op de foto zetten. En dat hij jou fotografeert terwijl jij met je camera aan de slag bent. Deze foto's zijn dus gemaakt door Gerhard: http://www.gerhardnel.nl/   Als de bij of de hommel niet goed ín de bloem kan komen, dan prikken ze nog weleens een gaatje aan de zijkant om de heerlijke nectar eruit te halen.   

Honing. Bijen. Imker. Ik zou hier nog veeeeel meer van willen weten! Ik kwam deze nog tegen op internet: honing is zo iets moois en geneeskrachtig. Er zijn voorbeelden in de bijen van mensen die tijdelijk in de woestijn van honing en wilde sprinkhanen leefden (Johannes de Doper)

Foto: Gerhard Nel Deze tijd geeft mogelijkheden tot mooie ontmoetingen en gesprekken, waar ik ontzettend blij en dankbaar voor ben.Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.