Ouma beskuit - recept

Dis die lekkerste ontbyt, maar nie net vir ontbyt nie. Suidafrikaanse ouma beskuit is te lekker! Met ons besoek aan Suid-Afrika in januari geniet ons weer van ouma beskuit, na die resep van die liewe tannie Vanda.

2015-11-30_15-19-35

Hoe moet jy dit maak?

1 kg bruismeel

5 koppies all bran

500 gram margarien

500 ml karringmelk

2 eiers

1 teelepel sout

1 eetlepel bakpoeier

2 koppies suiker


Oke, laat ik het verder gaan in het Nederlands, voordat alle ‘ouma beskuiten’ gaan mislukken. (tussenhaakjes de gezondere opties die ik altijd gebruik)

1 kg zelfrijzend bakmeel - 1 kg speltmeel

5 kopjes all bran (soort ontbijt cornflakes)

500 gram margarine - 500 gram roomboter

500 ml karnemelk

2 eieren

1 theelepel zout

1 eetlepel bakpoeder (heb ik nu uit Zuid-Afrika meegenomen, omdat ik dat hier niet tegen ben gekomen)

2 kopjes suiker - half kopje kokosbloesemsuiker

Meng alle droge bestanddelen met de mixer. Smelt de margarine en doe dit en de karnemelk, eieren en suiker erbij. (Daarna schep ik er meestal nog lekker stukjes noten -walnoten, pecanoten, hazelnoten, sesam- en ciazaad, zonnebloem en pompoenpitten en cranberries- doorheen.) Doe het in een groot bakblik (vierkant) Laat 30 minuten bakken op 180 graden in een voorverwarmde oven. Als de oven klaar is, laat het nog 15 minuten in de oven afkoelen. Snij het, in het bakblik, in mooie dunne rechte repen. Leg de stukken beschuit op een droogrek in de oven en droog dit nog ongeveer 3-6 uur op een lage stand (80-100 graden).

Een echt kopje rooibosthee erbij en dan dip je de beschuit even in je thee. Met twee stukjes heb ik al een heerlijk en voedend ontbijt.

Lekker eet/Eet smakelijk!Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.