Terugblik over 2022

  • 05 januari 2023 · Geen reacties · 

Heel veel ontmoetingen - geloofsgroei - ziekte en gezondheid - snel veranderende wereld - boek - reizen - werk - groeiend verlangen - wildworkshops - familie -  en nog veel meer. Ken je dat gevoel dat je met een grote (tevreden) zucht terugkijkt? Een zucht, omdat woorden soms tekort schieten.

Er is weer een jaar voorbij: en hoewel het aan de ene kant voorbij gevlogen is (ook een zucht), is het aan de andere kant een intens en intensief groeizaam jaar geweest. Ik maak met plezier opnieuw een overzicht: omdat dat helend is om dingen op papier te zien en helpt bij de doelen voor volgend jaar!

Terugblik over 2022

In januari bikkelde ik aan de laatste loodjes van mijn boek: drie weken was Sjoerd in Zuid-Afrika en ik werkte op de gekste tijden thuis aan de verhalen, zocht in mijn archief naar bijpassende foto’s en besteedde uren en uren aan de juiste opmaak. En dat met een tenniselleboog: dus heel heel goed afwisselen van rust met actie.

Een intensief maar práchtige tijd.

Terugblik over 2022

Februari tekende zich door drie dingen: definitieve deadline van mijn boek halen terwijl je de C-griep te pakken hebt; ik kan je vertellen dat is een marathon lopen.
Sjoerd rijdt met Edco in twee weken naar de Noord-Kaap met de baltic Sea Circle 2022: een bizar en schitterend en vooral koud avontuur. Ze hebben een heel tof filmpje van de heenweg gemaakt.  Duurt 7 minuten, maar je krijgt een heel goed beeld van deze unieke reis. Ze haalden hiermee een mooi bedrag op voor IJM.

Nu mijn boek bij de drukker lag, werkte ik heel hard om de site voor mijn boek te maken: www.schervenengenadegoud.nl, geholpen door de toppers van Depositado.

Terugblik over 2022

In Maart zag mijn boek Scherven en genadegoud het licht. Een retespannend moment als er twee pallets vól met boeken bezorgd worden. Opluchting groot dat er slechts een paar kleine foutjes in staan en het boek met zoveel liefde door veel mensen is ontvangen. Het balletje begon te rollen…en werd langzaam maar zeker door het jaar heen een soort olievlek. Nu aan het einde van het jaar hebben ruim 600 boeken een plek gevonden en dat vind ik heel bijzonder! Zeker ook de reviews en persoonlijke verhalen die ik hoor na het lezen van het boek.

Terugblik over 2022

Begin april bezoek ik een ‘Day of Night of dreams’: hoe leer je Gods stem verstaan in de nacht? Het is een indrukwekkende dag en de rest van het jaar leer ik alleen maar meer en meer: en ik vind het zo’n verrijking. Het staat in de Bijbel: Hij geeft het zijn beminde als in de slaap.

Ik mag bij Grootnieuwsradio komen praten over mijn boek Scherven en genadegoud. Een mooi waardevol gesprek wat hier terug te luisteren is, waar ik hen dankbaar voor ben.
En twee weken later mag ik bij Boekhandel Den Hertog een boekpresentatie geven. Ook daar kijk ik goed op terug en ben de eigenaresse heel dankbaar voor deze kans. 

Ook fotografeer ik de eerste bruiloft van het seizoen en komen andere opdrachten ook lekker op gang.

Terugblik over 2022

Een van de dingen die op de dag over ‘dromen’ heel duidelijk bevestigd werd, is dat ik meer mag leren dansen. Los worden, bewegen: dus krijg ik in mei de eerste prive bewegingslessen: op m’n blote voeten in het weiland leren hoe je je lichaam kunt voelen, omarmen en kunt gebruiken voor expressie.

De versoepelingen zetten door: langzaam werden de deuren van de sociale gevangenis iets open gezet. ‘As daar water is, skep jy’ met andere woorden: als het kan, nu doen. Dus gingen we negen dagen op reis. Naar ‘zee, rotsen en samenzijn’: het werd de zuidkust van Portugal, verrassend en onwijs genoten!

Terugblik over 2022

Naast redelijk wat opdrachten (bruiloften, bedrijven en gezinnen), verhuurde ik regelmatig mijn atelier aan bedrijfsgroepen. Tof dat ze genieten van het ‘hutje in de polder’ en fijn hebben vergaderd en genoten van een heerlijke lunch.
Eind juni was het groot feest: het nifjesfeest (nichtjes en neefjes-feest - hier een tof filmpje!) met maar liefst 18 nifjes met het thema: ‘ik hou van Holland’. Een zegen om oom en tante te zijn en een heel weekend lang te mogen genieten van de smoeltjes, humor en ondeugd ;-)

Terugblik over 2022

Eind juli…Ik zie me nog staan, ontroerd, met tranen in m’n ogen: ik stond redelijk plotseling toch weer op ‘rooi grond’, mijn geboortegrond Zuid-Afrika. Dat wat ik door de ontwikkelingen wereldwijd een beetje had uitgesloten als je niet wil prikken en testen, kon toch. Genadige tijd om bewust nog tijd door te brengen met lieve vrienden. We hebben nog een paar dagen bij de wilde dieren genoten en deze fantastische luipaard kunnen fotograferen. Mijn hart klopte in mijn keel, want hij was echt dichtbij. En ook het olifantenoog bovenaan deze blog is inmiddels ook een favoriete foto ;-

Terugblik over 2022

Na de vakantie vieren we onze verjaardagen met een fijn tuinfeest: wat is het een zegen om dit te kunnen doen. Práchtig weer, veel liefde, mensen die zich thuisvoelen bij ons… goud, echt!

Waar ik dacht weer met frisse moed en minder pijn het tweede fotografie-seizoen te starten, viel dat laatste tegen. Mijn vakantie had niet echt geholpen om de pijn in mijn elleboog, heup en knie vaarwel te zeggen. Dat was een domper, maar gaf me wel weer moed om verder te zoeken naar mensen die me hiermee kunnen helpen. 

Toch genoot ik intens van de opdrachten die ik wél kon doen. Fotografie is mijn passie, ik geniet tot in mijn tenen als ik mooie beelden mag maken. Omdat ik weet dat ze belangrijk zijn, én goud waard zijn.

Een overzicht van alle opdrachten ik 2022 qua gezinnen kun je hier zien: 2 minuten ‘geluk en liefde’.

Terugblik over 2022

September was een intensieve, prachtige maand.

Op een prachtige zondagmorgen zijn we gedoopt! Zomaar met een kleine groep mensen die een heel weekend bij ons kampeerden, bij het Nijkerkernauw, - een van de mooiste en memorabele momenten in mijn leven! Mijn getuigenis en de doop kun je hier bekijken.

Daarna werd Sjoerd geopereerd aan z’n hernia: al is dit voor artsen een routineklus , ik vond het best spannend. Dat mag je best weten. God-zij-dank is alles goed gegaan en kon het herstel beginnen: dat begint met 30 minuten plat op bed afwisselen met 30 minuten lopen/staan en dat per week opbouwen. Voor Sjoerd vergde dat veel discipline, voor mij tijdelijk extra werk :-) Gelukkig gaat het inmiddels heel goed, de pijn was gelijk weg en met fysio wordt z’n rug steeds sterker. Heeel fijn!

We hebben een heel weekend met de Oskammen gevierd dat we familie zijn: en dat was goed. Het is een hele grote club met veel verschillende karakters ;-)

En in deze maand startte ik met de Lifeschool - soort bijbelschool - en dat terwijl ik me voorgenomen had ik nooit meer naar school te gaan. Elke avond dat we mogen gaan, voelt inmiddels als een cadeau. Wat is het … ja… hoe zeg je dat.. verrijkend, leerzaam, ogen en hart openend om over zoveel mooie onderwerpen van zoveel mooie mensen les te krijgen.

Jaja, dit is mijn 'schoon'familie. Wat een club he?

Jaja, dit is mijn 'schoon'familie. Wat een club he?
Terugblik over 2022

Oktober was voor mij genadig. Ik tikte de 46 aan, het weer bleef heerlijk nazomeren, en ik kon beginnen met de cranio-sacraal-therapie voor m’n pijn. En dat gaf redelijk snel al wat verlichting (maar we zijn er nog niet). 

Met onze dinsdagavond zeilcompetitie met onze aak werden we derde: een mooie plek gezien de verzwaring van onze ‘boot-handicap’ en Sjoerds rug-perikelen.

Terugblik over 2022

'k Zal niet snel vergeten dat we op 13 november gewoon nog s middags op de boot konden genieten van het mooie weer. In de maand november nog twee laatste herfstbruiloften gefotografeerd, toffe afsluiting van een mooi trouwseizoen! Ontzettend dankbaar voor al die mooie bruiloften die ik mocht fotograferen. Ik heb overzicht gemaakt van de kleine en grote bruiloftsmomenten van 2022. En ik kijk uit naar volgend jaar! Ga je trouwen of weet je mensen? Ik heb nog genoeg ruimte in de agenda.

Terugblik over 2022

1 december is de sluitingsdatum voor de bestellingen via heerlijkezalm.nl. De grote eindejaarsactie die we doen voor ZOA. Drukke decembermaand geldt ook voor ons o.a. door deze actie.

Drukke weken, veel geregel, een hele week was t bij ons een ‘zalm-rook-fabriek’ met gezellige ophaaldagen. Op dit moment is de opbrengst nog niet bekend maar we hopen de € 10.000 zeker aan te tikken. En dat in tijden dat de zalm-inkoop-prijs best hoog is en nog wat van die dingen.

Terugblik over 2022

Wat voor dingen hier dan niet bij staan? Tranen van pijn en frustratie. Zorgen om familieleden. Dat getrouwd zijn heel mooi, maar soms best hard werken is. Hoe leg je uit wat het kost om je in te blijven zetten tegen onrecht. Zoektocht naar cirkel van invloed. Struikelen en je kop stoten. Steeds meer pelgrim zijn op deze vervreemde, leugenachtige en verrotte wereld. Waar duistere infiltratie in onze levens meer regel is dan uitzondering. 

Heus, mijn leven is niet alleen maar mooi, fijn en leuk. Al wil ik bewust de mooie/goede dingen wel herinneren en vieren. Omdat dat goud de scherven beter tot z’n recht doet komen. 

Terugblik over 2022

Einde van het jaar. Vakantie. Kerst. Familie. Grote schoonmaak. Afronden. Start van het nieuwe jaar. Met nieuwe verwachtingen, dromen en gevaren. Daarom hebben we ook een break: even coconnen. En daar heb ik zin in.
Blik jij ook bewust terug naar alle gebeurtenissen van het afgelopen jaar? Balans opmaken, kan het je aanraden. In vogelvlucht over je jaar gaan. Ook al zitten daar hele zere, moeilijke of verdrietige dingen bij. 

Wat ik jou/jullie wens zo aan het einde van het jaar? Dat vertel ik in dit filmpje en schreef ik in mijn vorige blog :-)Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.