Verbouwing van ons huis

Ons huis. Inmiddels wonen we er twee jaar. In dat huis midden in de polder. We zijn er gaan wonen met minimale aanpassingen. Eerst maar eens wonen, ervaren, voelen en ontdekken. Dan plannen maken. En dat gebeurde... die wensen en plannen werden concreter en uiteindelijk ook de uitvoering.

De grootste redenen voor de verbouwing waren het feit dat we 1 houtkachel hadden voor het hele huis. (geen centrale verwarming) Dat is flinke temperatuursverschillen en heel veel gesleep met hout. De andere reden was dat de keuken toch wel echt 'op' was. En ja, als je dan toch de vloer en keuken eruit haalt (en vervolgens toch alles moet stuken en verven), dan kun je net zo goed even alles maken zoals je graag wil met een andere vloer, meer ramen en andere indeling.

Eind september begonnen we: benedenverdieping leeg en hup die keuken eruit. Tijdens de verbouwing woonden we in de 'polderhut'. Een deel van de schuur die ingericht is als 'mancave'. Prima tijdelijk wonen en de hond vond het een feestje ;-) -die mag normaal niet binnen- Een grote bouwbende. Als ik nu weer naar de foto's kijk, denk ik: manmanman, wat is er veel gedaan. Wat een enorme klus. 't Is maar goed dat je het proces ook een beetje vastlegt, anders zou je het begin alweer vergeten zijn ;-)Dus werd er gehakt en geboord en gezaagd en gefreesd, getimmerd en gebroken, gesloopt en gebouwd, gestuct en geverfd.'k Ben trots op al die harde werkers! Met die gevlinderde betonvloer is het ook fijn wonen.Sjoerd en ik hadden globaal onze ideeën wel rond, maar tijdens de bouw moet je nog zat beslissingen nemen. En 'ontstaat' er nog van alles. Eigenlijk 'doen we maar wat' en dat heeft goed uitgepakt, al zeg ik het zelf.

En daar komt ie dan: het totaalplaatje! Ik heb geprobeerd steeds vanuit dezelfde hoek te fotograferen. De nieuwe foto's zijn genomen op een grijze donkere decemberdag (vandaar de lichtjes in de keuken ;-), maar nog steeds zie je hoe fijn het vele licht is. Dus hier komt dan steeds een voor en na:(na) Zoals je kunt zien is de keuken helemaal naar de andere kant van de ruimte verhuisd, Ramen verplaatst, ramen tot de grond gemaakt, de oorspronkelijke stalen balk weer in het zicht gebracht, trap afgetimmerd. (voor)(Na)  Het is nog niet helemaal af, de lampen in de keuken en boven de tafel moet nog, wat diverse afwerkklusjes. En we willen graag nog een paar stoere barkrukken bij de keukenbar. (voor) Daar waar de giraffen stonden, ...(na)...is nu een mooie oude houten deur gekomen.Het spinet heeft ook een andere plek gekregen. (voor) (na) Onder de palmboom bij de 'stiltestoel' :-). Kortom: helemaal een nieuw huis met ons eigen 'ratjetoe-smaak' en elke dag zeggen we tegen elkaar: wat fijn he. Wie en wat en waar? We kunnen Bas van Leeuwen als aannemer echt van harte bij je aanbevelen (reserveer heel op tijd, want hij zit bomvol) samen met Martien van Middendorp als vakkundig timmerman. Ook trots op 'mijn' Sjoerd die als projectleider en manusjevanalles echt onwijs veel werk heeft verzet. Loodgieterswerk is gedaan door Koelewijn Installatie en wat was het ongelofelijk fijn dat we een 'potje' hadden voor de schilder: als jij helemaal moe bent van het verbouwen, komen de kanjers van Blokhuis aan het eind 't helemaal toppie schilderen! Alle stopcontacten hebben we bij Theissling in Zeewolde gekocht. En dan hier met veel plezier deel ik nog adressen waar we het een en ander gekocht hebben.

De keukenkastjes en frontjes zijn van Ikea. De keukenappartuur hebben we bij Electroworld Vermeulen in Baarn gekocht. Het keukenwerkblad heeft Firma Kok uit Nijkerk op maat gegoten. De bloemen op het aanrecht zijn van Bloomon, elke maand laten we ons verwennen met een prachtige bos kleur. De bar is gemaakt van planken uit Indonesie. (die hadden we al een heel aantal jaar liggen en nu eindelijk hebben ze een prachtplekje gekregen) Als bekleding van de bar hebben we sisal gekocht bij Stoffeerdienst.nl en er zelf tegenaan geplakt/geniet. Het behang met palmboom hebben we bij muurmode gekocht. Het was een heel gepuzzel maar uit de honderden deuren die ze bij Burbri in Aalsmeer verkopen, hebben we twee prachtige passende exemplaren gevonden. Vint in Amersfoort blijft een van onze favoriete winkels en daar kochten we 'Lampje'.Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.