Wilco en Jolieke - Beekbergen -

De dag van Wilco en Jolieke was er een van mazzelmomenten en lief bruidsmeisje, regen en zonnebloemen. Gisteren zijn deze twee getrouwd! Lees en kijk je mee? 's Morgens ben ik al op tijd in Beekbergen waar het in huize van Grol nog een drukte van belang is. Broerlief heeft een pracht-vinger voor deze dag (oeps, maar een putdeksel op je vinger krijgen doet echt zeer), en zuslief regelt als ceremoniemeester nog wat laatste dingen.

Dan mag eindelijk de jurk aan en wordt er aan alle kanten geholpen om Jolieke helemaal klaar te maken voor de grote ontmoeting! En de moeder van de bruid, was een goede 'oude bekende' van me. Heerlijk moment... heel zenuwachtig zijn, maar elkaar in de ogen kijken en kussen en weten: nu is het goed!We gaan eerst even naar het werk van Wilco: hij is een trotse slager en weet op een vakkundige manier wel raad met zo'n prachtig stuk vlees. Biefstuk ten top zeg maar ;-) ... ze moeten maar geen ruzie krijgen, deze twee ;-) ... Maar die slagerij Wilbrink is natuurlijk toppie! Al ruim 115 in de familie en met veel passie en liefde wordt hier gewerkt!En die vreselijk lelijke groene schuurdeurtjes achter de slagerij, in de ogen van Wilco? Die zijn perfect voor een paar mooie foto's. Dan rijden we naar Radio Kootwijk. Een prachtige locatie, met bomen en (bloeiende) heide. Emma doet haar prinsessendansje. Typerende foto voor Nannieke en Jolieke. Zou het aan 'ieke' liggen? Bij de Ruitersmolen zitten de gasten ... buiten! Wat een verrassing! De weersvooruitzichten waren namelijk voor deze dag allerminst positief: dat we droog de fotoshoot konden maken was al heeeel fijn, maar dat buiten trouwen ook gewoon door kan gaan is echt mazzel!

Maar pap is iets vergeten... hij zou zijn dochter weggeven. Nog even terug dus ;-) Met een blije lach geeft hij zijn oudste dochter aan Wilco.Ik kan oprecht blij worden van zo'n onverwacht mazzelmoment: voor het bruidspaar, de gasten, maar ook voor mezelf. Buiten trouwen is toch echt supertof. We hebben het allemaal gehoord: twee keer een duidelijk 'ja'! Weet je, zo'n bruiloft is mooi en zo'n jurk idyllisch, maar je trouwt met elkaar voor de dagen, weken, maanden en jaren daarna: dat dagelijkse avontuur van zoeken en vinden, van huilen en lachen, van vechten en dansen. Elke keer word ik er wel echt blij van: dat mensen echt voor elkaar kiezen en het leven willen delen. In het droge half uur wat we nog krijgen, maken we gelijk de groepsfoto's. En dan lekker lunchen met veel lekkers en goede vleeswaren van de slager natuurlijk ;-) Om de beurt meerijden met de bruidegom levert veel stralende gezichtjes op.   Church-time. En daarna veel lieve woorden, elleboog-felicitaties en toffe cadeaus. De zonnebloemen stonden wat mij betreft wel een beetje symbool: grijs en regenachtig, maar de zonnetjes fleurden de boel op. Jolieke en Wilco, ik wens jullie toe dat je overal en altijd 'zonnebloemen' voor je omgeving mag zijn!Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.