Winter-en boek-update

Winter-en boek-update

En dan is het januari. Voor mij soort van hartje winter, al valt de temperatuur buiten nog alles mee. Niet de makkelijkste tijd van het jaar als de dagen zo kort zijn. En toch... is er mooi nieuws te vertellen!

Wellicht heb je het al weleens gelezen, maar ik ben een boek aan het schrijven. Daar wil ik wat meer over vertellen: waarom, wat komt erin te staan enzovoort.

Winter-en boek-update

In de eerste instantie wilde ik voor mijn veertigste veertig levensverhalen op papier zetten. Eigenlijk voor mezelf en voor wie het leuk zou vinden om te lezen. Dat plan is gestrand, mede doordat in korte tijd mijn ouders en tante overleden, ik een burnout kreeg en we verhuisden naar de polder. Maar het verlangen voor dat boek bleef en gek - of mooi - genoeg en ik kreeg steeds beter zicht op de boodschap die dat boek zou mogen brengen. 
Want weet je, stiekem dacht ik vaak: ach, wat voor zinnigs denk ik nog toe te voegen aan de miljoenen boeken die deze wereld al rijk is?

Afgelopen jaren heb ik daarom regelmatig wat verhalen geschreven en herschreven. Toen ik in december 2019 in een klein kapelletje mijn brief aan God voorlas, bleven de laatste woorden in mijn hoofd sudderen.

Scherven en genadegoud. Scherven en genadegoud. Alsof God zei: 'dát is de titel van je boek.' 

Ik heb met een aantal mensen hierover gepraat en een oud-uitgever zei: die titel is niet geschikt, dat verkoopt niet. Her-overweeg je titel. Toch bleef deze titel en ook na gebed kwamen er geen andere woorden voor een misschien wel wat vriendelijker titel. Dit wordt 'm dus ;-)

Het mooie is dat ik steeds beter zag en wist wát ik moest schrijven. Welke verhalen. Mijn leven in een waaier van onderwerpen, mijn leven met God. Van de gewone dagelijkse dingen die de mooiste lessen geven, tot het zoeken en vinden van die grote God, van worstelingen en triomfen die het leven geeft. Het is niet één lang verhaal, maar een bloemlezing.  De persoonlijke verhalen, mooie levenslessen, indrukwekkende foto's en een heel aantal van mijn lievelingsgedichten en -quotes vormen een bijzonder kleurrijk geheel, zowel in beeld als tekst. Waarom ik deze bijzonder verzameling in een boek wil uitgeven? Ik heb gemerkt dat we elkaar kunnen helpen, bemoedigen door onze kwetsbare verhalen te delen. Op mijn persoonlijke blogs krijg ik vaak reacties van mensen die schrijven: 'dit had ik echt precies nu nodig.' Of: 'dit verhaal heeft me wijsheid gegeven hoe ik met iets moet omgaan.' Een aantal blogs komen - herschreven - terug in het boek. 

En nee, in dit boek staat niets wat met het c-virus te maken heeft, het is een c-vrije bubbel! ;-) Fijn man!

Ja, deze foto's heeft Marjan van Houwelingen o.a. voor mijn boek gemaakt, en zo hebben we gespeeld met spiegel-scherven. Cool geworden he?

Winter-en boek-update

Dan is natuurlijk een grote vraag: hoe ziet de voorkant eruit? Welke foto ga ik daarvoor gebruiken? Een heel aantal ideeen zijn natuurlijk de revue gepasseerd in mijn hoofd. 

Afgelopen jaar werd ik middenin de nacht wakker van een bijzonder beeld wat ik in mijn hoofd had gezien: heel duidelijk zag ik de voorkant van mijn boek! Ik overdacht het, nam het idee goed in mij op en ging weer slapen. 

En zo is de afgelopen tijd veel gegroeid: foto-albums doorgebladerd, harde schijven doorgeploegd, dagboeken herlezen. Als ik mezelf afvroeg of een onderwerp geschikt is, ging ik weer terug naar de basis: de titel en mijn doel. Verhaal na verhaal, stukje voor stukje kreeg alles meer vorm. 

Op dit moment ben ik bezig om de laatste verhalen te schrijven, lezen een paar mensen mee om tips te geven en is een strenge corrector bezig om alle taalfouten eruit te halen. De drukker is geweest om alles door te nemen, en oh... ik kan niet teveel verklappen, maar 't wordt echt supermooi! Ik heb gekozen voor extra kwaliteit in plaats van zo goedkoop mogelijk. Ik hoop het boek zelf uit te geven en kan dus zelf beslissen over welk papier, kaft en al die andere gave extra's. Het is een mega-sprong, ook financieel, maar ik waag het met mijn God! Het papier is besteld, de aanbetaling gedaan. Kortom, jullie kunnen je voorstellen dat het een spannende tijd is ;-)

Winter-en boek-update

Toch is het niet alleen maar een juich-verhaal: naar Gods stem luisteren kost offers. Hij heeft me aangespoord om er spoed mee te maken en daardoor moet ik andere dromen en verlangens loslaten. En dat doet - eerlijk is eerlijk - best zeer. 
En alsof de duivel ermee speelt, is er van de week een diagnose gekomen voor de (al maandenlange) pijn in mijn arm: een tennis-elleboog (ontsteking van de pezen). Het gaat de komende tijd dus met kleine stapjes, maar ik zet ze dapper. Het geeft me erg veel plezier en focus. 

UPDATE: inmiddels is het boek 'Scherven en genadegoud' te koop!  Klik op de link om meer te lezen over het boek, inkijkje en wat recensies. En natuurlijk de mogelijkheid om m te bestellen.

Om mijn arm rust te geven die nodig is en om de volle aandacht aan het schrijven en klaarmaken van het boek, de verkoopwebsite en andere voorbereidingen te kunnen geven, fotografeer ik tot en met half april weinig. Alleen de afspraken die al gemaakt zijn, gaan door. Maar vanaf mei hoop ik dat ik weer samen met mijn camera's mooie verhalen mag verbeelden. De natuur is dan weer geweldig mooi. Heb je plannen voor een fotoshoot, wacht niet te lang met boeken!

Winter-en boek-update


Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.