'k Wens je wortels en vleugels

Zoveel goede, mooie, prachtige, liefdevolle wensen zijn er heen en weer gegaan de afgelopen tijd. Heel eerlijk? Ik wist dit jaar niet zo goed wat ik met die nieuwjaarswensen aan moest. 2021 wordt volgens veel mensen ‘vast veel beter dan 2020’ – terwijl ik vermoed dat er op een aantal fronten nog steviger aan onze bomen geschud zal gaan worden. Daar kom ik vast later een keer op terug.

Wat ik je wens zijn 'wortels en vleugels'.

Ik wens je wortels...

Wortels om steviger te staan waar je geplaatst bent. Dat je dieper zult gaan dan ooit te voren, sterker bestand tegen grove winden en stormen.
Dat de plek waar jij – eventueel met partner en/of kids – een goede vruchtbare plek mag zijn of worden.
Via de wortels haalt de boom o.a. z’n voedingstoffen voor groei en bloei. Letterlijk en figuurlijk wens ik je goede voedingsstoffen toe.
Ik wens je houvast toe waar je wortels kunnen verbinden.

'k Wens je wortels en vleugels

Wij mensen moeten zijn als bomen,
Geworteld in de diepe grond
Dan zal een ruisen door ons stromen
En alle waat’ren worden mond.

 

Als het een tijd is waar ik bovenstaande besef, dan is het deze tijd wel. De afgelopen dagen en weken heb ik veel nagedacht, heel erg veel.
En een van de dingen die me niet loslaat, kwam vandaag in de vorm van de dagtekst naar me toe: ‘Ik ben de Wijnstok, en gij de ranken; die in Mij blijft, en Ik in hem, die draagt veel vrucht; want zonder Mij kunt gij niets doen.’
Je wortels laten blijven in Hem: voor het eerst, of opnieuw. Dan zullen we vrucht dragen.

 

'k Wens je wortels en vleugels

Ik wens je ook vleugels.

Om te vliegen, het leven van een andere kant te bekijken. Je vrij te voelen. Te zweven op de wind.
En van mijn grootste wensen is dat ik zou kunnen vliegen. Dat droom ik met enige regelmaat en word dan ook intens gelukkig wakker.
Ik wens je vleugels: klaar om elk moment van hier te vliegen. Dat je bereid bent los te laten wat je hier vasthoudt, beklemt misschien wel.
Je vleugels uitslaan naar een leven dat ons is beloofd. Hier al, maar helemaal dat je klaar bent om te vliegen naar de plek waar vrijheid, gezondheid, vrede en liefde de boventoon voert.
Maak je vleugels sterk -  oefen af en toe even een klein rondje - bereid je gedegen voor op de grote vlucht van hier naar daar.

Wortels om hier te zijn wie je bent ten diepste en daarvanuit hier leven.
Vleugels om te zijn en worden wie je voor eeuwig bent bedoeld: vrij in en met God.

 

 

'k Wens je wortels en vleugels


Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.