We take photos as a return ticket to a moment otherwise gone. Fotograferen is voor mij een manier van leven: met aandacht kijken naar de dingen en de mensen om je heen. De beelden van waardevolle en kleine momenten zijn zilver, en ooit zijn of worden ze goud.

Fotografie is een manier van leven. In elk geval past het zo bij mij. Als kind pakte ik al vaak de camera van mijn moeder omdat ik momenten wilde bewaren, vasthouden, verbeelden. Die drang is nog steeds als een vuur in mijn leven. Foto's vertellen een verhaal. Een moment wat anders weg zou zijn, wordt nu zilver. En soms goud!

Because every picture tells a story.

Mijn werk bestaat voor een groot deel uit fotograferen. En het is een van mijn meest beoefende hobby's ;-) Jaarlijks maak ik meer dan 100.000 foto's, in opdracht, vrij werk en persoonlijke belevenissen.
Het gereedschap wat ik gebruik voor het maken van deze beelden is voornamelijk Canon-materiaal: twee 5DMarkIV's, een reserve Mark III, flitsers en diverse lenzen: 24-70mm, 100 mm (macro), 70-200 mm, 50 mm of de 17-40 mm.

 

A camera is a save-button for the mind's eye.
Being creative is not a hobby, it is a way of life.

In de afgelopen vijftien jaar heb ik heel veel verschillende fotografie-opdrachten gedaan: van personeelsportretten tot newborn, van bruidsreportages tot bijzondere trappen. Het meest blij word ik als ik mensen — in de breedste zin van het woord — mag fotograferen. Herinneringen vastleggen, kleine grote gewone bijzondere mooie verdrietige. Beelden zorgen ervoor dat je je herinnert hoe het moment voelde.

Elk jaar probeer ik een paar mooie slideshows te maken van het werk wat ik gemaakt heb. Zodat jij kunt zien wat ik kan en belangrijk vind, maar ook voor mezelf. Het maakt me blij en dankbaar als ik zo'n verzameling beelden zie en besef dat ik een schakel in dat proces mocht zijn. Echt, ik heb een heel heel mooi beroep!

Hier kun je een overzicht bekijken van bruiloften van 2020, gezinnen/sociale fotografie 2020, overzicht van bruiloften in 2019, love/familyshoots in 2019, beste beelden van de reis naar Burundi in 2019 en een reis naar India voor Fair Climate Fund. Je kunt zelfs nog terug naar 2018 ;-)

Op deze website zul je veel beelden zien, mijn wens is dat je ervan zult genieten. Van de beelden en de verhalen.
Spreekt mijn werk je aan en heb je ook een fotograaf nodig? Neem gerust contact op 06-24857637 of info@jonneke.nl
Wil je een persoonlijk berichtje naar me sturen? Ik ben altijd bereikbaar via mijn mail:info@jonneke.nl

Life is like a camera: focus on what's important; capture good times; develop from the negatives. And if things don't work out take another shot.