Mijn reis door 2019

Dankbaarheidsblog. Zo zou je dit eigenlijk ook kunnen noemen, want terugblikken is kijken naar wat was in 2019, en is bladeren door het levensboek, maar niet minder je zegeningen tellen. 2019 is voor mij/voor ons allerminst saai geweest. Ik heb het eens op een rijtje gezet en word er zelf heel stil, blij en dankbaar van.

Lef was mijn jaarthema. En dat was het wel als je dit op een rij ziet staan:

Huwelijksreizen: Van veel bruidsparen heb ik mooie momenten op hun liefdesdag mogen vastleggen: daar wordt mijn hart heel blij van, elke keer weer! Dit jaar waren er extra veel 'tweede' huwelijken: en dan krijgt zo'n dag toch een extra dimensie. Een extra traan wordt soms gelaten, maar ook de mooie verhalen van nieuw geluk! Ik heb een kleine compilatie van 100 foto's gemaakt van deze dagen: niet persé de allerallerbeste, maar wel een eerlijke beeld van mijn reportages! https://jonneke-oskam-jonneke-oskam.smartslides.com/bruidsparen-van-2019 Ik heb in 2020 nog ruimte voor ongeveer zes bruiloften: dus ga je trouwen en zou je 't leuk vinden als ik erbij ben? Neem contact op - de boekingen zijn onverwacht heel hard gegaan -, maar er is nog ruimte in de agenda!

Gezinsgeluk&liefde: Daarnaast heb ik veel geluk&liefde van families en gezinnen gefotografeerd. Grote families, gezinnen die het leven vierden,... ik blijf het bijzonder vinden om deze beelden te maken want... die zijn meer waard dan goud. Goud kun je namelijk vervangen, maar gezinstijd niet! Kijk maar eens een paar minuten naar dit geluk: https://jonneke-oskam-jonneke-oskam.smartslides.com/gezinfamilieportret-2019 (enne... wil je dit ook? Wacht niet, maar maak nu een afspraak voor 2020, zeker als je het in de favoriete zomermaanden mei/juni/juli wil!)

Inspirerende workshops en spreekbeurten: Een paar leuke workshops heb ik gegeven en ik merk dat ik dat deel echt meer wil gaan uitbreiden. De 'juf' in me jubelt als ik mensen enthousiast kan maken, dingen kan leren en blij naar huis zie gaan. Er is weer een mooi workshop-aanbod (en dit gaat in 2020 uitgebreid worden is de verwachting) Ook heb ik bij een aantal vrouwenbijeenkomsten mogen spreken: iets wat ik heel graag doe. Voor 2020 staan er ook weer een paar mooie 'spreekbeurten' gepland. (en ik ben nog te boeken voor jullie event, bijeenkomst, gemeentedag enz.) En verder heb ik een aantal bijdragen mogen schrijven en fotograferen voor het PUUR-magazine. Supertof! En niet te vergeten het bijzondere outdoor&inspiratie-weekend met het thema: lef, liefde leven. Het volgende weekend is in het voorjaar. Datum wordt nog bekend gemaakt.

Wereldreizen: Maar liefst vier keer ben ik op reis geweest: We starten het jaar in Zuid-Afrika met een bezoek aan Soweto en Mozambique. In juni ging ik mee met Fair Climate Fund naar het kleurrijke India om een mooie beeldbank te maken. Klik op de links om veel toffe beelden te bekijken! In augustus toerden we met een groep Nederlanders door het weidse, bizarre Namibie met bijzondere hoogtepunten met veel niks en bij de bosjesmannen en Himba's. Begin november bezocht ik Burundi weer voor o.a. het project wat we voor de ZOA steunen: een bijzonder avontuur waarbij we gezien en gehoord hebben dat hulp letterlijk hoop geeft. Want het verschil met twee jaar geleden is groot. Persoonlijke reis: Mijn persoonlijke reis ging dit jaar best diep en heb flinke groeipijnen gehad: van de studietweedaagse van Michelle van Dusseldorp naar Groundwork in februari naar pijnlijk-stof-van-vroeger-happend hulp vragen van een persoonlijke coach. De terugblik naar mijn jeugd kwam dit jaar op verschillende manieren terug: van een reunie van klas 6/groep 8 tot op zoek naar het 'onverwoestbare meisje in Jonneke'. Over dit onderwerp komt binnenkort nog een blog. https://www.youtube.com/watch?v=fcgO3_gPkZc

En in mijn persoonlijke groei kan ik het geloof niet los zien. Naast Jezus zitten, mijn geloofsavontuur van zeven rondjes om de Landrover voor ons huwelijk, ik heb gedanst met God, een brief aan God geschreven, Verder mooie familie-feesten mogen vieren: het nifjesfeest, mijn schoonouders 40 jaar getrouwd, komst van nieuw neefje, en een 'nichtje'. De dingen waar ik het ook ontzettend van genoten heb? Leven met Sjoerd, met onze lieve katten, hond, schapen en kippen en het gewroet met mn handen in m'n plantjes en stekjes, m'n figuurzaag, klusjes doen, fikkie stoken, tientallen zonsop-en ondergangen en mooiste luchten en nog meer. Thuis in de polder dus. Degenen die mij op insta volgen zien daar regelmatig wat van ;-)

Het klinkt als heel veel. En zo opgeschreven is het ook heel veel. Veelzijdig ook. Because that's me. En dat is één van de dingen waar ik achter gekomen ben: ik hoef niet 1 weg/ding/doel te kiezen, ik mag meerdere talenten van mij laten groeien. Want dan bloei ik zoals God het bedoeld heeft!Geïnspireerd geraakt door mijn blogpost? Deel hem via:

Facebook of Twitter


This thread has been closed from taking new comments.